Mometasone Sandoz a Aerius

8. apr 2024

Prosím vás. Brali vaše detičky tieto dve liečivá? Ak áno po akom čase sa ukázalo zlepšenie? Sople husté, zachripnutie, zväčšená nosna mandla. ĎAKUJEM

mimi3008
8. apr 2024

Syn berie uz dlhodobo. Je silny alergik na roztoce, plus ma zvacsenu nosnu mandlu. Aerius uz rok a pol, Mometazon zacal brat cca pred rokom, ale s prestavkami, ze v pripade potreby a od minuleho leta ho berie na doporucenie krciarov nonstop. Snazim sa ho udrzat bez operacie nosnej mandle, dufam, ze casom zregreduje. Ma 4,5 roka, kolo 5-6 rokov sa niekedy u deti zmensi

autor
8. apr 2024

@mimi3008 a vidite že to zabera aj na huste sople? Dcera bola zdrava, minulý týždeň sme boli na ORL a od kedy absolvovala to vyšetrenie cez noštek tak take hlieny jej tečú že už neviem čo jej dať. Takže berieme to len 5 dni, plus sinupret, konvičkuje, inhaluje . A čakám kedy uvidím zlepšenie.😔

mimi3008
8. apr 2024

Tazko povedat, on nemava take huste sople. Skor to ma ako udrziavaciu liecbu na tu mandlu. Ale tiez okrem celej tej liecby, co ma nasadenu, tak asi rok pravidelne konvickujeme, pri chorobe aj 3x denne a velmi mu to zminimalizovalo zapaly priedusiek, kedze kvoli tek mandli nevie tie sople vysmrkat von a zatekaju mu...

autor
8. apr 2024

@mimi3008 prosim vas a mometasone dávate kedy? Ráno po jednom vstreku do každej dierky? Dakujem

somkatka
8. apr 2024

Dobry dem, ja davam synovi uz dlhodobo, ma 6 rokov a berie to uz aspon rok s prestavkami. Stale potahoval sopel, nemal ale huste. Uz ho posielali na vybratie nosnej mandle, ale nesuhlasila som. Berie aerius aj nasonex(to je to oste jak mometazone) pomohlo mu to, prestal tahat sopel a mandla sa zmensila. Sle chce to cas progres nastal podla mna az po nejakom mesici

lualjosa
8. apr 2024

Berieme tu istu kombinaciu uz cez rok (zacal brat na 3r8m), tiez nam to usetrilo zatial povodne indikovane vyberanie nosnej mandle, zmensila sa. Ale pouzivame to v pelovej sezone (v nasom pripade od februara do juna a potom pol augusta do takeho oktobra) dlhodobo. Kortikoidy posobia az po case, na okamzite uvolnenie nosa je potom lepsi nejaky nasivin, olynth a pod., pokial nezabera ani morska voda/sprej. Ale teda sople mame asi nonstop :D A davkovanie mame Aerius 2.5ml rano v bezny den, cez chorobu 5ml. To davam do ranneho caju namiesto cukru. mometason rano po 1 streku do dierky kazdej, pri zapaleuska aj vecer

simona92101
8. apr 2024

Dcera cca 2 mesiace,sople jej sadli na usi,prestala pocut na jedno ucho.

autor
8. apr 2024

@somkatka
@lualjosa
Žienky ďakujem vám. Utešili ste ma, budem teda čakať že aj u nás nastane nejaká zmena k lepšiemu

mimi3008
8. apr 2024

Nam bolo ordinovane na vecer po 1 vstreku do kazdej dierky

nikola81
8. apr 2024

Ja asi nepotesim, ale to je moja skusenost. Syn ma aktualne 8 rokov, nosna mandla vybrata od 4 rokov. Nam to nepomohlo. Stale soplavy a ked zacne, trva to aj 2 tyzdne. Aj aktualne to riesim. Chodime na imuno-alergo, miesto Aerius ma sirup Rupafin a Mometasone. Dnes som akurat bola u jeho dr a idem mu robit vyter z nosa ci tam nieco nema, lebo sopli 3 tyzdne s prestavkou 4 dni. Ja uz som tiez z toho na nervy.

nikha2809
8. apr 2024

U nás vôbec nezabralo, potom sme prešli na Cezeru a mandle von a je dobre

hilbia
29. apr 2024

@somkatka dobry vecer, prosim Vas nemate skusenost ci sa moze sucasne brat Mometasone Sandoz aj nasivin?
Syn zacal uzivat pred tyzdnom ten mometasone na alergiu... No po tyzdni ostal chory, kasel, sople... A neviem ci mam ten mometasone momentalne vysadit a nasadit nasivin. Rano berie fenistil.. Vecer aerius.. Teraz ma na kasel mucosolvan..

autor
29. apr 2024

@hilbia ja si myslím že môžte aj nasivin dat ale s odstupom aspoň 15 minut.

somkatka
30. apr 2024

@hilbia dobry den, to neviem ci sa moze spolu, ale myslim ze to nema aj tak vyznam naraz davat, lebo aj ten mometazone stiahne sliznicu tak isto. Aspon tak mi povedali na OrlL.

hilbia
2. máj 2024

@somkatka dakujem ano dnes mi to povedala pediatricka.

elbejo
2. máj 2024

Nepomohlo, pomohlo vybrať mandle a dať ventilacne trubičky do uší...