Molusky

gabona1
17. aug 2016

Ahojte, chcem sa opýtať, či má niekto problém s moluskami. Dostali sme ich pravdepodobne na hurbanke - plavárni v Martine. Suseda mi tiež vravela, že ich mali odtiaľ. Ako ste sa s nimi popasovali? Može dieťa s nimi ďalej plávať? CHystáme sa ku kožnej, no rada by som vedela aj nejaké skúsenosti vaše. Ďakujem za každú odpoveď!

janinah
17. aug 2016

Je tu o tom dosť popísané v archíve pohľadaj. 😉

adka.baby
17. aug 2016

Navstiv koznu lekarku aj my sme ich mali neurekom dostali sme take nieco ako lak neviem uz ako sa to volalo a postupne zmizli.Len to chvilu trva.Nesmie si to rozskriabat ale da sa to pekne vyliecit.A v case trvania ziadny bazen ani nic podobne.

katy83
17. aug 2016

moja dcera ich mala od 1roka, velmi dlho sme sa ich zbavovali. Mala ich okolo ust niekolko, najpr sme si mysleli, ze to ma z cumla no kedze sa zacali tvorit aj okolo oci tak sme zasli k dr. Odstranovala to ostrou lyzicou co bola velmi neprijemna zalezitost, poradila nam aj Infectodell . Nastastie sme sa ich konecne zbavili uplne...

prskoletka
17. aug 2016

my sme vyskúšali kadečo, od Isoprinosinu, cez vytláčanie a dezinfekciu až po Infektodell...a ešte tusím nejaký roztok na bradavice, ale nepamätám si presne názov....a všetko bez výsledku. už som bola rozhodnutá, že pôjdeme na vyberanie ostrou lyžicou, ale dočítala som sa o roztoku z lastovičníka a našťastie zafungoval...odvtedy máme pokoj. super je aj natieranie molusiek priamo rastlinou lastovičníka, ak ju odtrhneš, vyteká z nej taká žltá tekutina...

jakubik
17. aug 2016

len pozor aby sa šťava z lastovičníka nedostala do očí, môže sposobiť slepotu je to veľmi agresívna rastlina, ale to naj na molusky a bradavice

gabona1
autor
23. aug 2016

Ahojte, Ďakujem krásne za odpovede. Dnes sme boli u kožnej lekárky, tak ich malému odstraňovala tou lyžičkou, všetky vyškrabala a ponatierala betadinom. Povedala, že by mali uschnúť a zmiznúť. Že v podstate sa s tým nič nerobí. No neviem, uvidíme. Ale nebolo to nič príjemné. Skúsim ten lastovičník, idem to poštudovať.

tamtamka26
23. aug 2016

@gabona1 hlavne treba zvýšiť príjem vitamínov a posilniť imunitu. Molusky napadnú väčšinou dieťa s oslabenou imunitou....

gabona1
autor
23. aug 2016

@tamtamka26 , áno, kúpila som aj vitamíny dnes, kožná lekárka nám kázala, to som aj zabudla napísať. Máš pravdu, vraj molusky sú vírusové a napadnú dieťa s oslabenou imunitou.

gabona1
autor
29. aug 2016

Ahojte, molusky pomaly schnú, ale má tam náznaky akoby ešte ďalších, tak dúfam, že sa mu neurobia nové, lebo ma porazí. Susedka mi vravela, že ona ich narušila sterilnou ihlou, vytlačila a dezinfikovala betadinom a samé zmizli postupne.

janinka15
29. aug 2016

My sme užívali hlivu ustricovú a céčko dlhodobo a to pomohlo asi po 1/2 roku.

gabona1
autor
26. sep 2016

@janinka15 , ďakujem za radu. Užívame aj my, zatiaľ to neni o moc lepšie, stále ich má, keď sa doma okúpe, tak sa mu zväčšia a keď uschnú sa akoby trochu zmenšia, no neviem. Chceli sme chodiť plávať, tak asi nemôžme, mrzí ma to strašne.

beatasvecova
26. sep 2016

Neviem odkial si @gabona1 ale ked mala dcérka molusky boli sme u Dr.Strmeňovej v Nitre,dala nám nejaký zarábaný roztok a po 3dňoch začali schnúť a postupne zmizli. 😉

susu29
26. sep 2016

Ahojte, len teraz som nasla tuto temu. Hovorite, ze je to virusove? Potom nechapem, ja som to v zivote nemala a moj syn to ma od narodenia na viecku oka, stretli ste sa s tym niektora? Aj detska aj ocna to diagnostikovali ako molusky, zatial bez liecby, boja sa zasahu oka..

gabona1
autor
26. sep 2016

Ahoj susu29, nie na viečkach som to nevidela, ani nepočula, ale verím tomu, že to môže byť. Beatka, opýtam sa ešte našej kožnej, že či by mi nedala nejaký roztok, možno niečo existuje. Bola by som fakt rada, keby sme sa toho zbavili.

beatasvecova
26. sep 2016

Inak ten roztok asi trochu štípal alebo také niečo lebo okolie bolo také začervenené a malá mrnčala ale na chvilu len a potom si to už nevšímala.Do očka sa to nesmelo dostať tak @susu29 by som také niečo neodporúčala.Skús sa spýtať @gabona1 kožnej.Tá naša je podstatne staršieho roku narodenia ale VŽDY pomohla 🙂 držím palce aj vám

gabona1
autor
27. okt 2016

@beatasvecova , už som prišla na ten roztok, kožná mi ho síce nepredpísala, som z Martina, stále to len vyškrabáva a dezinfikuje. Tak som sa pýtala a hľadala, našla som na nete taký roztok na molusky. Spýtala som sa aj v lekárni, tam mi pvedali, že sú ochotní mi to objednať. Nakoniec som si ho objednala cez net. Natieram mu to druhý deň ráno, večer, tiež mi vraví, že ho to štípe, ale nie dlho, a vyzerá, že to začína schnúť. Dnes sa mi to tak ráno zazdalo, že je to trochu lepšie. Ale je to hrozné, keď sa človek ani kúpať v bazénoch s ním nemôže. Už aby to nemal. A užívame aj imunoglukan sirup, ten mi poradili v lekárni dr. max, že je jeden z najlepších. Zobrala som najväčšie balenie.

zuzana378
27. okt 2016

Na to je dobry roztok ,ktory sa da kupit v lekarni MOLUSK alebo EMOLUX

gabona1
autor
27. okt 2016

Áno presne, tak nejak, ale ja mám infectodell. Zatiaľ neviem, či zaberie, dám vedieť určite, aby vedeli aj ostatní, ktorí sa liečia ako my.

beatasvecova
1. nov 2016

@gabona1 tak som rada len nech niečo pomôže,držte sa

mirabelalka
2. nov 2016

@gabona1 ahoj, my sme ich tiež dostali niekde v bazene, liecili sme to pol roka, od kožnej sme mali najprv dezinfikovat betadinom a potom na to nejaky hnedy puder. Pomáhalo to veľmi pomaly, stále sa objavovali nové molusky. Nakoniec mi známa poradila, že toto nestačí, že ona si tým tiež prešla, pomohlo hlavne čisté ožehlené oblečenie zvnútra, každý deň nové čisté, aj pyžamko každý deň, aj uterák iba svoj a denne nový, posteľné pradlo prať každý týždeň na 60 stupňov, a kúpanie vo vode minimalizovať, a bez mydla, iba v čistej vode. Postupne to mizlo🙂, hurá, hlavne keď sa neobjavovali nové. Treba veľa trpezlivosti a natierať ráno a večer a podarí sa. Držíme palce.

gabona1
autor
7. nov 2016

@mirabelalka , ďakujem za Tvoje rady. S tým kúpaním máš pravdu, už som mala pocit, že sa to zlepšuje, že pekne schnú, ale manžel ho namočil do vane a po okúpaní sa akoby zase zväčšili. Ja som sa zaprisahala, že ho už nedám kúpať, bude sa len sprchovať. Idem teda zaviesť aj to pranie a žehlenie každodenné. Niekedy si to aj škriabe a vtedy sa podľa mňa rozširujú. Robia sa mu aj nové, fakt ma ide poraziť. No bojujeme ďalej.

zuzulikmichalik
13. dec 2016

Ahojte maminky, mam 16 mesacnu dcerku a tiez sa trapime s moluskami. Pravdepodobne sme ich chytili po ockovani na plavarni, kam chodime s dcerkou plavat. Uz som uplne bezradna, kozna nam dala molusk, s tym jej to robim, asi to pomaha, lebo sa jej tam spravila chrasticka a predpokladam ze sa jej to hoji. Ale neskutocne pri tom place, kope a chyta hysaky. Skusila som aj gafrovu mast na koc, ale rano som zbadala okolo toho kam som jej ju nanasala dalsie pupaciky. Okolo niektorych ako keby mala ekzem zacinajuci. Od vcera davame aj imunoglukan. Ta gafrova mast pomohla viacerym? Nemali ste az ekzem z tych molusiek?

zuzana378
13. dec 2016

Moja dcera ma molusky a v tom aj ekzem,ten jej liecim kremikom TYROLER NATURSALVE krásne jej zmizol,uz len tie molusky,ale tiez place,ked jej to nanasam.

zuzulikmichalik
13. dec 2016

@zuzana378 no, dakujem za odpoved.. Ako dlho asi jej to liecite uz? Aj nasa strasne place, uz ju musime nasilim drzat, aby som sa vobec trafila na ten pupacik, a aj to nie vzdy trafim, tak ma spalene aj mimo sem tam take flaky. Ten kremik vam kozna predpisala? My ideme na kontrolu vo stvrtok, volaco sa nam podarilo tym moluskom vysusit a urobila sa chrasticka a dost aj pribudlo. Ale najviac v podstate len na nohach hrudnik a brusko ciste, na chrbatiku asi 2 molusky a pid pazou viac. A na 1 nohe okolo paty sa jej urobili najskor molusky a tie sa akoby do ekzemu zmenili ☹ som z toho taka nestastna...z toho molusku chyta averziu a amok uz len ked ju chcem prezliect...aj vy tak? A kde ste to dostali?

prskoletka
13. dec 2016

@zuzulikmichalik
@zuzana378
písala som vyššie, vyskúšali sme kadečo, ale pomohlo iba potieranie molusiek vodičkou z lastovičníka Bio Afra, zmizli bez kriku, plaču a trápenia

zuzulikmichalik
13. dec 2016

@prskoletka Och...vyskusam vsetko...a kde to mozem dostat kupit prosim? A nedtalo sa vam nikomu ze by sa to po tej gafrovej masti este rozsirovalo?

prskoletka
14. dec 2016

www.afrabio.sk/index.php?id=predajne&town=261
ja som kupovala v BA na Trencianskej, ale maju viac prevadzok aj eshop
@zuzulikmichalik

zuzulikmichalik
14. dec 2016

Prosim ta mozes mi dat link priamo na ten vyrobok? Neviem ho tam najst, ktory to je....dakujem ti mooooc

zuzana378
14. dec 2016

@zuzulikmichalik molusky zatial nejak neriesim momentalne liecime ekzem,nasa dcera ma molsky pod pazskou a na krk az pod bradou,nejak sa jej nerozsiruju,skusim ten kremik od @prskoletka dakujem za info,vyskusame 🙂

zuzulikmichalik
14. dec 2016

@prskoletka uz netrebaa, ja som to na tej stranke nasla, zle som pozerala 🙂 prosim vas, a ako casto to treba tou tinkturou potierat? myslela som, ze ste to davali dietatku pit, ako je tam napisane 2-3 kvapky. Niekde som citala, ze problem u molusiek je treba riesit zvnutra. Uz som to objednala, len neviem teraz ci lepsie objednat tu 50ml alebo 100ml flasticku, ako casto to natierat ?vdaka