Ahojte! Poculi ste niekto o moluskoidnych morfach? Su to male infekcne bradavicky, ktore ma po tele moj syn. Dostali sme na to taky, kvazi priehladny lak - vyzera a vonia presne ako lak na nechty, s nazvom Verrumal. Je to zieravina a mala by tie male bradavicky vasusit a oni by mali same po nejakom case odpadnut. Natierame, teda bodkujeme malym zubnym sparadlom, velmi opatrne, kazde rano a kazdy vecer. Ak tento "lak" zasiahne nedopatrenim pokozku - zdravu pokozku, moze zostat na tom mieste jazva. Ak mate niekto s niecim podobnym skusenosti podelte sa so skusenostami alebo informaciami. Dakujem 🙂
@kiwanecka23 ..ahoj..my sme tym 2 krat presli..najprv ich mal syn ako 2 rocny..dosali sme ich od niekoho..napr v kupaliska a pri znizenej imunite sme to chtili....chodila som so synom ku koznej a stale mu to vyskrabala a betadine a prelepit.. 😒 ..no o par dni sme tam boli zase na vyskrabanie.. ☹ ☹ ..no hroza..potom nam dali to co aj tebe..taky prisvitny lak na tie "molusky"..nic nepomohlo a tak na kozna poslala v imunologicke..ta nam urobila taku anamnezu a nasadila suoer sirup..vola sa ISOPRINOSINE..je to sirup na posilnenie imunity alebo take nieco..nepametam sa ako sme to davali,ale myslim si,ze kazdy den okrem so-ne...bralli sme ho asi mesiac,az 2 mesiace s nejakymi prestavkami.. a molusky sa stratili..NAOZAJ..toto iste sa zopakovalo aj pri dcere,ale uz som jej ich nedala vyskrabavat..hned sme boli pri imnologicke a tiez sme dostali ten isty sirup..takze nezufaj... 😎
Dakujem ewwe, ukludnila si ma 🙂 a o tom kupeli som nevedela. presne o tom som premyslala, ci sa moze kupat. Takze hura do vane!!!!! 😎
@jedina30 dakujem pekne 🙂 ste ma povzbudili. Synovi to natieram a dost rychlo to vysycha. Tie uz asi nemusim natierat vsak? Ale na niektore aj schnuce este davam.
@kiwanecka23 ..ak mu ten gel pomaha,tak to je super,ale pre moje deti bol nefunkcny,lebo aj ked som natierala jedny molusky,tak dalsie sa objavili..mne pomohla imunologicka..moje deti mali na rukach a asi par na tele ... 😉 😒
No my natierame,ale tiez sa mi zda,ze sa objavuju dalsie ☹ . Dokonca zacal plakat, ze ho to pri natierani stipe. Uz su na nich male chrasticky, alebo male biele hlavicky. Neviem ci mam pokracovat v natierani alebo nie.
Ahoj, môj syn má 4.roky a tak isto sa nám to vyhodilo, pred vyše mesiacom - oslabená imunita ☹ dala nám kožná doktorka Verrumal, ale na odporúčanie kamarátky, ktorá tým prešla sme si zohnali z Nemecka InfektoDell. Nerobia sa z toho také drastické jazvy a taktiež dezinfikujem Betadynom. Čo ti však odporúčam, deti nekúp!!!! kúpaním sa to rozširuje. Alebo tvoje deti ako reagovali na kúpanie?
Taktiež uterákom nešúchať, len hmatom vysušiť. Je to pliaga a už som z toho dosť unavená ☹ K imunologičke treba ísť cez obvodnú??
@kiwanecka23 ahoj, ja verrumal poznam, pouzivala som to na kurie oko na nohe mojej malej, pekne to zislo dole i ked to chce urcity cas, natriet rano, vecer nechat v kupeli odmoknut, zisla vrstva dole a zas natriet a tak dookola, no ziadne jazvy neostali, hoc sa mi podarilo maznut aj trocha vedla na zdravu pokozku, kamoskin maly to mal zas na ruke a tiez mal na to verrumal a tiez nema ziadnu jazvu