Ahojte, už neviem ako by som syncekovi pomohla. Boki sme aj u kožnej, dala nam Imazol, nepomohlo. Stále mu to mokva, ráno sa zobudí, tričko špinavé, okolo krku, zazltnute. A ako to hnusne páchne. 😣
Každý deň ho kúpeme, vytierame do sucha, natrieme mastickou, no nič. Ráno to ma červené a v zahyboch ten maz smradlavy
Ak máte s tým skúsenosti, a co vásmu dieťatku pomohlo, prosím poraďte.
My sa takto trápime už pár týždňov
@veronika_sk000 seborea. Za uskami tiež ma žlté chrasty, ktoré až krvacali. Používame biodermu, ale nie úplne pomaha
Kup kupel babe aj sampin, drzim prsty
Hypermangan ano a ja by som na zaklade vlastnej skusenosti davala framykoin. Hnusne to pachne lebo su tam bakterie. Viackrat denne umyvat cistou vodou (mydlo moze narusat prirodzenu koznu barieru, co robi pokozku este menej odolnou) a poriadne vysusit.
ahojko mali sme nieco podobne. naj najviac pomohlo nekremovat aby koza dychala a niekolko krat za det utierat (ten pot) do sucha a nechat "dychat". toto sa nam robila aj za uskami, nie len v zahyboch koze na krku. fakt pomohlo len susenie nie kremovanie. zmyslo to vzdy za par dni. ale v teplych dnoch ked som to neutierala znova naskocili cervene mokvave flaky, takze cez leto som to robievala pravidelne, aj vonku aj doma hoci aj kazdu hodku drzim palceky
@vasjar ked nepomohlo čo dala kožná, treba ju predsa navštíviť znova alebo ísť k inej ale určite tam treba ešte ísť. Nám tiež kožná nepomohla na prvýkrát, veď aj lekár sa nemusí hneď trafiť, či odhadnúť čo bude práve tomu konkrétnemu pacientovi zaberať. Dovtedy minimálne kúpať v hypermangane každý deň.
@vasjar ako to diagnostikovala lekarka? synovi sa zhruba v takom veku zacali robit po celom tele a tvari zlte chrasty, tiez mokvali, hlavne ked som to natrela nevhodnym kremom alebo olejcekom..mal seboreu a zabrala mu na to bioderma atoderm, ostatne pripravky mu to zhorsovali..teraz mava za usami a na to nezabera nic, na chvilu sa to zlepsi, ked to potriem sudokremom a o chvilu sme zase tam, kde sme boli, kedze je teplo a poti sa 🤷