Už som zúfalá. Syn bude mať za pár dní 1 rok a už pol roka riešime ekzém. Suchý ekzém sa nám podarilo celkom rýchlo eliminovať. Ale máme problém s mokvajucim loziskom na predkolení. Od leta chodíme po doktoroch, kožná predpísala xy rôznych masticiek a vodiciek a nič nezaberá, maximálne to ranu na pár dní ukľudní, a potom začne opäť masívne mokvať. Skúšala sme aj gencianovu violet, hypermangan sprej na vysusenie od Uriage, obklady z repika.....a nič. A aby toho nebolo málo asi mesiac dozadu sa mu vytvorilo ďalšie hnisavé ložisko aj na lakti. Brali mu už aj niekoľko sterov, a všetky sú negatívne. Kožná od nás už bola bezradná a poslala nás do MT. Tam nám naordinovala iba hypermangan a Fucidin H. Dennodenne to človek rieši, robí obklady, mastí a výsledok žiadny. Nehovoriac o tom, že koľko kortikoidov už chudák prestriedal. Keď som chcela aby mu spravili testy na alergie, tak mi bolo povedané, že je ešte malý a robí sa to až od 2 rokov.
Nemáte niekto skúsenosť s touto pliagov ako sa jej zbaviť? Poprípade odporučiť nejakého kožného lekára zo žilinského kraja.
Moja dcéra ma od bábätka atop ekzém. Na jar, v lete má krásnu čistú kožu a akonáhle sa ochladí, má celé nohy flakate, suché, červené, občas zapálené, občas mokvá ... Vyskúšali sme miliardu masticiek, krémov, vodiciek, nepomáha NIČ... Jediný pokrok je, že čím je staršia, tým toho má menej...
@crazy_lazy mojej zacali ekzemy az presne na 2he narodeniny objedna som ju na alergologiu neukazalo jej nic o mesiac bolo gastro tam uz vysla histaminova nizke dao prakticky ziadne a zacali sme dietu zavadzanie ako pri babetku aby sme zistili co jej robi zle. Ked bolo zle mala sj kortikoid zmiesany v kyseline mliecnej. Zvysok dna som stale tu zinkovu davala..ekzem musiat farbu koze az tak premastovat. Plus kazdemu zaberie nieco ine.
@slavomira236 skúšala. Nepomohlo. Doma mám tonu rôznych masticiek, vodiciek. Drahších, prírodných, zarabane z lekárne...aj teraz posledné dni vyzeralo, že sa mu to už lepší a včera večer mu to zase začalo tak mokvať, že má až mokré fľaky na oblečení.
@crazy_lazy trvajte na alergo testoch, prvemu synovi v 9mesiacoch zistili alergie (mal mokvajuci ekzem), a 5 mesacny ide o par dni tiez na alergo
@lusi89 a ekzém vám zmizol až po tom, keď ste vysadili alergény? A na čo konkrétne zistili alergiu?
@crazy_lazy dietu, ziadne alergeny. A trpezlivost. A mozno antihistaminika, tie pomahaju. Hlavne ziadne cokolady, exiticke ovocie, a okrem toho u mna, syna a dcery jablka su absolutne zlo. A mnoho inych potravin....
Rozhodne diéta. Pozri si Anna Matouskova (ma stranku a aj na FB skupinu), postupovala som podla jej eliminacnej diety u polrocneho syna a podarilo sa nam najst alergeny v strave ktore to sposobovali. Mal krvavy ekzem a uz nema ziadny. Zo zaciatku sa odporuca vysadit na tyuden hlavne alergeny - kuracie maso, vajcia, mlieko a produkty (aj v zlozeni susene mlieko, srvatka), hovadzie maso, soju. Po tyzdni uz budes vidiet zmenu. Ak nebude dostatocna tak dalsi tyzden je dieta bez vsetkych alergenov podla specifickych skupin a potom postupujes postupne po skupinach alergenov a zavadzas po jednom. Na kazdy alergen su 3-4 dni cize uvidis ci na to reaguje alebo nie. Ak reaguje- alergen vynechavas zo stravy, ak nereaguje, moze ho jest a skusas dalsi alergen. My sme takto zistili alergiu na korenovu zeleninu, cervenu sosovicu, citrusy, paradajky, papriky, kakao, a iné. Dobra sprava je, ze vekom sa to u syna zmiernuje. Urcite hladaj riesenie diétou, lebo dlhodobe pouzivanie kortikoidov oslabuje a stencuje pokozku a v konecnom stadiu sa zacyklíte. Ak by si chcela vediet viac tak napis.
@crazy_lazy neskusala si obycajnu zinkovu mast. Nedavaj nic mastne.