Mokvajúce kiahne

lada22
27. máj 2015

Ahojte baby,čo by ste mi poradili na kiahne u 20 mesačného dieťaťa,tváričku aj telo má už pekne suché chrastičky,ale medzi prštekami na nohách sa akosi zle hoja,mokvajú a pri chôdzi ho to bolí. Ďakujem.

lada22
autor
27. máj 2015

Opr.mokvajúce 😉

enka81
27. máj 2015

ja davala mojim taky biely tekuty puder,- Tanno-Hermal Lotio, ten tie chrasticky aj vysusuje. Ty to nenatieras nicim?

peneloppe
27. máj 2015

my sme tiez pouzivali biely tekuty puder aj masticku fenistil. moj maly mal len 10 mesiacov ked mal kiahne.

horana
27. máj 2015

Puder radsej nie, lebo ich zdusi, nedovoli kiahnam dychat navonok a potom sa ich viac ulozi dovnutra tela k organom. Je to uz prekonany druh liecby, niektori pediatri starej skoly este nevedia.
Kiahna musi dychat cez hlavicku volne vylucovat mikro ciastocky virusu, ktory sa inak, ked je mu toto zabranene, zapchate, moze ozaj ulozit ako lozista po tele, k nervom a pod.

Kupel v hypermangane lepsie vysusi a bez tohto rizika.
Fenistil ano, ale mast moc nepomaha, skor kvapky (su na predpis, treba si nechat predpisat).

enka81
27. máj 2015

ano, aj v hypermangáne som ich kupala, to mi vypadlo

lada22
autor
27. máj 2015

@enka81 tekutým púdrom na tele,krásne mu to mizne zo dňa na deň,len tie nožičky.....má to aj zospodu na chodidlách pod prstami....asi mu ich večer namočím do repíkového kúpeľa.....púdrom mu to nemôžem natrieť,má to ako ako prasknuté pluzgieriky,to by ho štípalo 😒

peneloppe
27. máj 2015

ano, hypermangan aj my sme pouzivali do kupela. nam najprv lekar predpisal len fenistil ale nepomahalo to tak sme siahli po starom osvedcenom tekutom pudre a super.

terina25
27. máj 2015

@lada22 ahoj. my máme celá rodina kiahne, okrem manžela 😒 najprv dostal syn a potom ja s dcérou...Nám pediater povedal, že nemám dávať synovi nič. Akurát na noc dať Ditiaden a keďže mal teploty, tak lieky proti teplote. Zvládol to celkom dobre.Posledná chrasta mu odpadla na 25.deň.

Čo sa týka dcéry, tak ona toho má po sebe najviac. Dostala to 14-teho a má stále plno chrastičiek po tele.Odhadujem to na ešte min.2týždne. Tiež som nič nedávala. Ona to znášala však horšie ako syn-ju to veľmi svrbelo.Takže len prvé dni som dala Tanno Hermal Lotio a potom som nepotierala už ničím.

A čo sa týka mňa - tak mne najviac pomohol tekutý púder. Ten mi najviac vysušil vyrážky, iné mi nepomohlo. A ešte som našla super homeopatiká, dosť mi tú liečbu urýchľujú. lenže tak malému dieťaťu to asi dať nemôžeš.

keď nemusíš,tak mu nedávaj nič. Sama vidíš, či ho to svrbí alebo čo mu najviac zaberá.

ichbinich
28. máj 2015

Ja som detom davala Tannosynt lotion. To je vysusujuce, dezinfikujuce a proti svrbeniu.
Ale tie na chodidlach sa drzali najdlhsie, to je pravda.
Ked sa vysusili, davala som uz iba Bepanthene Plus krem.
(Inak bude pravda, ze najlepsie nechat tak, lebo na tvari som detom nedavala nic a tam im to tiez pekne uschlo a odpadlo...)
Ja som ten Tannosynt davala najma ako znackovanie, aby som vedela, ktore su nove a ktore "stare". A pri dcere som ju musela doslova natierat, lebo vyzerala otrasne, az sme sli do nemocnice. Aj tam povedali, ze natierat tym Tannosynt, aby to rychlejsie vyschlo...
Proti svrbeniu mal syn sirup, ale dcera ho nechcela, radsej si dala Fenistil kvapky.

11zuzana
28. máj 2015

ja som malej cistila liehom z lekárne,pekne vysušil kiahne aj dezinfikuje a za 2týždne bolo po kiahnach a proti svrbenie sme mali fenistil kvapky

frotta
28. máj 2015

mne kamaratka radila kupat v sode bikarbone ryxhlo sa zasusuju a nesvrbi tak

simca06022011
28. máj 2015

Moja mala mala kiahne obrovske, napuchnute pluzgiere, normlane jej ich bolo aj pod pyzamom vidiet. Ja som si ju vzdy rano rychlo sprchla, a nabodkovali sme to Tanno-Hermal Lotio. Prve dni sme sa natierali v kuse (vatovou palickou, robilo jej to dobre, chladilo to, lebo ju tie kiahne boleli), motom len tam raz za cas... 2-3x denne ako sa zotreli. Zmizlo to uplne vsetko v poriadku.
A davaku sme aj dithiaden.

marianka0101
28. máj 2015

Urcite 2-3x denne kupel v hypermangane, malo by to vysusit. Pripadne na striedacku s kupelom v tea trea olejcku. Tak 3-4kvapky daj. Nam to takto pomahalo

sorciera24
28. máj 2015

Tea tree olejcek...krasne kiahne vysusi a potom ani nevrbia, cize sa ti nebude skribat, tak sa pekne zahoja.....u ans nic lepsie nezabralo...

tin007
28. máj 2015

U syna tiez pomohol tea tree olej. Mali sme aj tanno hermal lotio, ale lepsi bol olej (o.i. nespinil).

lada22
autor
28. máj 2015

@peneloppe
@terina25
@ichbinich
@simca06022011
@marianka0101
@sorciera24
@tin007 Ďakujem za vaše rady,škoda ,že nemám doma ten čajovníkový olej a z domu ešte nechcem vychádzať,všade má už chrastičky,ktoré sa každým dňom strácajú 🙂 ,dnes som mu tie nožičky potrela liehom,trochu zaštipkalo,ale vidno,že sa mu to začína pekne hojiť,aj mu to vysuší aj vydenzifikuje......ach tie kiahne,ešte že sú iba raz za život,ale poviem vám teda,že sme si to naplno užili,od 6.5. ich mal starší syn a keď už bol ok ,nastúpil do školy,tak to schytal mladší,ale ten to znášal ovela horšie,4 dni teploty,mrzutý.... 😠 ,ale máme skoro za tým,prajem vám pekný deň 😉
@enka81
@11zuzana
@peneloppe
@horana

terina25
28. máj 2015

@lada22 to poznam..syn to schytal 1.5.,uz to nema.ale ja s dcerou to este tahame od 15.5.najprv som bola ocr a teraz pn.uz mesiac som zavreta doma...uz mi to ide na nervy a aj detom.