Moje deti sú veľmi často choré

petulienka89
19. máj 2015

Ahojte maminky,som už zúfalá,moje dve deti sú až veľmi často chore.môj syn má 3 roky a dcéra rok a pol.od februára boli už 4 krát chorý.pred dvomi týždňami dobrali antibiotika a včera už zase sú chorý.majú kasel a hrozné sople. už neviem čo zas robiť, zas utekať ku doktorke a zas už piate antibiotika brať alebo čo by mohlo konečne zabrať.?veľmi už nechcem zas ďalšie antibiotika,pretože za 3mesiace sme už štyri druhy brali.

inka04
19. máj 2015

A boli ATB nasadené 4 x opodstatnene? Po kontrole CRP? Ak to nie je bakteriálne, načo ATB. Nečudujem, že sú deti choré, po 4 ATB musia mať tak oslabený imunitný systém:-/

katarinamarkova
19. máj 2015

@petulienka89 vytery? krv? crp? neviem ake antibiotika ste brali predtym, ci to boli stele tie iste dokola....co takto zmenit natibiotika? ale najprv hlavne zistit pricinu!!! ak predtym nebyvali tak casto chori, tak ocivine sa na nich nalepil nejaky bacilko, kt. treba liecit tou spravnou liecbou, inak mozte brat antibiotika aj rok v kuse a nezbavite sa ho.

januliku
19. máj 2015

Nezacal syn chodit do skolky ? Nenosi to odtial ? Zakazdym mali rovnaku dg alebo vzdy inu ?

beka22
19. máj 2015

@petulienka89 ahoj aj ja som mávala dcérku stále chorú od 3 rokov, ale pani doktorka ju poslala do Dolného Smokovca a už 3 roky máme pokoj do roka 2x chorá a predtým 16 druhov ATB do roka skús sa pýtať na vyšetrenie. Držím palce

m.i.r.i
19. máj 2015

ja uprimne nechapem ako moze niekto brat tolko antibiotik 😢 Ako pisu baby predo mnou - boli tie antibiotika nutne? Urobili im poriadne vysetrenia? Odkial su tie bacily? Chodi syn do skolky a odtial nosi?

Ono tato sezona zimna bola hrozna co sa tyka chorob...miernejsia zima, vzdy bolo nieco vo vzduchu..skolky plne kaslajucich a sopliacich deti....a k tomu ked mamicky brali deti do obchodnych centier, do kina, do supermarketov atd - tak sa to stale tocilo...Moj syn napriklad ma 5r a bol tiez tuto zimu viac chory...ale...bral jedne antibiotika, po dokladnych citlivych vyteroch a potvrdeni streptokoka, ked sme sa uz mesiac nevedeli zbavit kasla...inak prekonal nadchy, rozne sople a kasle, raz chripku...ani s jednym som nebezala k doktorke, liecili sme doma...bol sice doma vela a bolo to na prasky, ale nemuseli sme oslabovat organizmus antibiotikami, ked to boli obycajne virusy....malis me aj horucky, vypotili, zrazili, vylezali....ja bezim k doktorke len vtedy ked ma bud teploty dlhsie ako 3 dni a nejde zrazit , ked ho bolia usi alebo ked kasle a sopli dlhsie ako 2 tyzdne a nijako sa to podavanim sirupov a domacej liecby nezlepsuje...
Myslim, ze tvoje deti by hlavne mali prestat brat ATB, mali by ste ist na poriadne vytery ( ak ste este neboli) a mali by byt izolovane od kolektivu na nejaky cas...teraz je kludnejsie obdobie, nie je vela deti chorych, akurat najlepsie na regeneraciu a posilnovanie imunity..svieti aj slniecko, dodava vitamin D...

uhnakova
19. máj 2015

Dva tyzdne po dobrati atb je imunita na minimalnej hodnote, potom sa postupne zacina zlepsovat. Preto je clovek nachylny znova ochoriet prave v tej dobe. Chodi syncek do skolky? Ak ano, tak by si ho teraz nejaku dobu nemala davat, nech sa obe deticky z tych chorob dostanu. Kazdopadne dalsie atb by som nedavala, kym doktorka nezisti, akeho bacila presne maju, cize nechat porobit vytery a odbery. Dalej odporucam davat detom probiotika, nech sa im trosku namnozia dobre bakterie, to podpori imunitu. Az vyzdraveju, tak kazdy den na cerstvy vzduch primerane obleceni. Drzim palce, nech je detickam cim skor lepsie.

petulienka89
autor
19. máj 2015

Syn mal 2x chytene priedusky, raz priedusnicu a potom dva týždne zachvatovy kasel.dcéra 3x priedusky a tiež dva týždne kasel.2x boli tie isté antibiotika na názov si teraz nespomeniem iba že sa začínal na O.A potom dva druhy iné.

beka22
19. máj 2015

Naša pani doktorka vždy čakala 2-3 dni či budú potrebné, ale vždy bolo CRP cez 50 a ono to bolo potrebné. Teploty 5-6 dní okolo 40 zelené hlieny kašel pri ktorom neudržala nič v žalúdku všetko vyvracala kŕče z teploty a stále do okola ale teraz je to už super.

ali08
19. máj 2015

@petulienka89 ahoj.môj Syn bol od svojich 3 rokov neustále chorý q vždy to isté vysoké teploty A chytene hrdlo.V pol roku mal 6druhov antibiotík A 2x bol v nemocnici.imunitu mal.V pohode,nakoniec sme išli do cudziny kde nám vážne ochorel A znova ten.istý kolobeh až nakoniec min.rok mu mandle vybrali A.doteraz chorý.nebol.min.rok mu dr.zistila že má prekonanu mononukleozu.skús odber krvy na mononukleozu alebo či nieje alergický A pediater to rieši s antibiotikami.alebo vyhľadaj si nejakú bylinkarku ktorá sa zaoberá bylinkami ktoré pomáhajú pri zdravotných problémoch mne poradila že syn môže mať problém s obličkami (po otcovy je to dedičné) lebo oblicky spolupracujú s mandľami čiže to môže mať niečo do seba.

dekys
19. máj 2015

@petulienka89 určite to boli iné? Názov mohol byť iný ale účinná látka taká istá

petulienka89
autor
19. máj 2015

@.i.
@m.i.r.i raz im urobila výter Z nosa a a výsledky boli V poriadku. Žiadne iné nerobili.už mám týchto chorôb až až,už ozaj neviem či ísť zas k doktorke a tlačiť na ňu alebo ešte počkať pár dní či sa to nezlepší.už ani ja nedovolím aby ďalšie antibiotika vypísala kým sa nezisti či je to nutné.

m.i.r.i
19. máj 2015

@petulienka89 no ono to ste v kolotoci...lebo imunita sa oslabi tymi atb a potom chytia dalsiu pliagu...nas po dobrati atb co bol 3 tyzdne doma, nechali sme ho preliecit, nesiel hned do skolky..tak sa mi ohrial 3 dni v skolke..a dosiel s chripkou ako hrom...ja som potom chytila od neho...dalsie 2 tyzdne sme marodili..ale tak ja som hned videla, ze sice zas kasle a sopli ale nie je to to iste..k tomu zimnica, bolest klbou, potenie..vylezali sme...vyliecili..tyzden v skolke a zas uz aspon sople vyhravali v nose..proste imunuta slabucka, nabali sa vsetko...mne sa nedalo ho nechat 2 mesiace doma 5 rocneho len tak..snazili sme sa latat dedkom, OCR, muz, ja,kadejako, aby sme ho vzdy poriadne preliecili a aj tak sa telicko dlho spamatavalo...tvoje deti su velmi nachylne na vsetko...naozaj treba dokladne vysetrenie na citlivost a ked atb tak musia byt presne na danu pliagu..po vylieceni probiotika, vitaminy, slniecko...ziaden kolektiv...a ako pises, ze priedusky a tak...moj syn mal uz par krat aj zapal priedusiek a ani raz na to nemal atb...zapal priedusiek moze byt kludne tiez virusoveho povodu...je pravda, ze pri detoch sa aj z toho vie vyvinut bakterialna infekcia, ale nemusi to tak byt...nam sa to nestalo nikdy...vzdy lekarka zvolila liek, ktory pomohol pri rozpustani hlienov a roztiahnuti priedusiek tak, aby sa to vyliecilo a bakteria tam nebola...takze trvaj na poriadnych vysetreniach....mozno by potom pomohla aj nejaka bylinkarka, homeopat alebo ine altrenativne liecby -- koloidne striebro, bunkove soli...my aj taketo vyuzivame...

terina25
19. máj 2015

@petulienka89 ahoj.velmi dobre ta chapem lebo som na tom rovnako.mam yiez 2 deti-syn bude mat 5 r.a dcera 6 r.tiez su stale chori.raz laryng.,potom hnacky,tak zlomena noha a teraz kiahne cela rodina-aj ja...

livia341
19. máj 2015

@petulienka89 aj moj býval chorý ako 2,5r. nastúpil do školky v oktobri,tak za ten čas od oktobra do januára mal až 5 antibiotik, v januári zistili že má zvacšené mandle, v marci sme ich dali vybrat a po 2,5 mesiacov isiel do školky a znova ochorel na 4 deň, a naštastie bez antibiotik mal len kašel a nádchu a teraznajnovšie už 6 týždnov sa trápime s kašlom, dusí ho, ideme za 2 týždne na plúcne.Krčná vravela, že je alergický nevieme z čohoa na alergo. ideme až v júni.Vobec nebýval chorý ked nechodil do školky ako zacal tak pohroma, ale chyba je v tom, že rodičia nemajú kde dat deti so soplami a kašlami tak pchajú do školk.A potom nachadzia zdravé deti, ktoré sú 2 týždne doma a v školke sú len 2-3 dni.Tak skúste nedávat, do školky, len ked sa vyzdravia deti a nemali by už ochoriet ked teraz je teplo a často chodit von, nech tie sople sa popúštajú.Nedávajte atb, len nech jedia vela vitamínov a na alergo a krčné chodte.

mmartiniatko
19. máj 2015

ahoj. ja mam tiez podobne skusenosti. moja dcerka ma cez dva roky a obdobie od 1,5 roka bolo strasne, asi 5 krát mala zapal pridusiek, raz podozrenie na zapal pluc.... hroza, same antibiotika jedla.... ale musim povedat, ze som si povedala dost a posledne dva razy, co ochorela, som okamzite nasadila domacu liecbu.... po tri dni som jej davala cesnak - tri surove struciky cesnaku cez den (rano, obed, vecer). Robila som to tak, ze som pretlacila strucik cesnaku, zmiesala s lyzickou medu a trochou stavy z citronu.... dala som jej to zjest, nebola z toho nadsena, ale zjedla a zapila cajikom. a musim povedat, ze hned ako som jej to nasadila, odisla nam teplota a chorobu sme zvladli do tyzdna prekonat bez akychkolvek liekov a sirupov. Som z toho uplne nadsena, ani k doktorke sme nemuseli ist. A ked bola zahlienena, tak som jej este urobila ten cibulovy sirup - to som nakrajala cibulu na platky, citron na platky, ulozila som to do uzatvaratelnej nadoby, najskor vrstvu cibule, potom citronu a na to lyzicu medu. Ked to pustilo stavu, tak som jej davala po jednej lyzicke 4x denne (ale kazdy den treba urobit cerstve). Za dva-tri dni ani stopy po hlienoch. Nevravim, ze to zaberie kazdemu, ale nam to teda pomohlo. Aj ked je cesnak tazky pre dieta, ale myslim, ze vzdy lepsie ako napchavat antibiotikami. Tak ak budes chciet vyskusaj, mozno pomoze.

m.i.r.i
19. máj 2015

@mmartiniatko uplny suhlas...toto robim aj ja - domace recepty vzdy nasadim ako prve...cibulovy sirup robim vzdy ked prvy krat zakasle..tiez vytieram nostek cibulovou stavou..cibulu davam aj do misky k posteli ked ide spat..riadne to smrdi, ale ma svoj efekt...cesnakovy sirup inak ja robim tiez -- cesnak normalne ptetlacim do vody, trosku povarim, pridam med...niekedy aj tymian je dobry, tiez na kasel..kedze sirup je sladky, aj ked to citit cesnakovo, tak maly to vzdy da...lebo len chlieb s cesnakom mi teda nezje 🙂 ale toto su tie najlepsie liecby.. z lekarne este davam eukalyptovy balzam na hrudnik....nam nemozem povedat, ze to pomoze za 3 dni...ale teda vacsinou za ten tyzden....ked ale nie, tak uz skusame ine veci..

5rasto
20. máj 2015

U nás funguje to, že ak sú deti choré nerozdeľujeme ich, vyvinuli si obranyschopnosť a teaz už choré nie sú- no bol to boj.

mircalla
20. máj 2015

@petulienka89 slaba imunita...posilnit imunitu. moj syn bol za takmer 5 rokov chory dokopy asi 3 tyzdne. aspon teda zatial

martina833
20. máj 2015

bezdovodne predpisane ATB nedavam, uz sa mi minimalne 5 x stalo, ze dr. dala detom neopodstatnene ATB,
cize bez CRP a dalsich vysetreni...
vzdy nasadzujem domace recepty, cize cibuovy sirup, davat na noc zabaly s jazvecou mastou, majorankovy caj, k dr. chodim pre istotu, aby ich popocuvala... samozrejme vzdy da ATB, ale tie ja vacsinou nedam, pokracujem v domacej liecbe a idem opat dat popocuvat... a potom jej poviem, ze som ich nedala....... alebo ked su teploty, pozadujem CRP (raz mal syncek vysoke teploty, do toho kaslal, tak som isla k dr. ta samozrejme bez vsetkeho dala ATB, pockala som 3 dni, maly mal nakoniec 6. chorobu, cize ATB zbytocne, urobila mu az potom CRP kvoli kaslu a to bolo pod 8)... ATB zabijaju imunitu... samozrejme netreba riskovat, cize treba mat dieta pod lekarskym dohladom... ale netreba dat kazdu blbost, co predpise