Ahojte, mám 7 týždňov starého syna. Je na UM mliku HiPP
. Nutrilon Ha zapekalo , Beba preháňala...
Toto sadlo asi najlepšie.
No celý deň tlačí a tlačí až je červený a v plienke nič .. sem tam nájdem iba taký fliačok že niečo z neho vyšlo ale stolica ďalej nejde von... Celý deň je nervózny a pučí a tlačí a plače... Keď kakal každý deň 1 x nebol problém. Teraz nekaka vôbec sám.nepomahaju ani hodinové cvičenia z nohami , masáž bruška, probiotiká , sab simplex,coliprev, espumisan , ... Proste vôbec sa nevie sám vykakať. Po 3 dňoch mu musím pomôcť rurkou. S čoho nie som nadšená ale inak to proste nevyjde von... S rurkou sa vykaka teda veľa a je to riedke ,nechápem prečo to nevie vytlačiť sám keď nemá zápchu.. prdlať prdí ale s bolesťami
je kojené? ako dlho nekakalo?
@babovka2321 um
@deti95060810 aj 3 dní potom pomáham
A vodu dostava? Pri UM musi dostavat aj vodu aspon pred kazdym druhym krmenim inak ho zapecie
@momoftwo nie je zapečené , stolica je riedka . Vodu pije
Ja som zacala malej davat probiofix probiotika kvapky, plus ta voda a prestali koliky. Sab simolex ani coliprev tiez nepomohli vobec. Tiez je na hipp ale na bio combiotik, HAckove jej nerobilo dobre a mala velmi riedku tmavozeleosivu a zapachajucu stolicu. Teraz na hipp obycajnom je uz vsetko v poriadku..
tak pri umelom mliecku si myslim, ze je to celkom normalne ;) to prejde. ak by to bolo ze uz ozaj dlho, tak jasne, ze by som zasla k dr.
@nanaxaxa01 zrušiť všetky probiotika, vymeniť vigantol za napr devit, sab simplex môžeš nechať, potierať bruško pupikom
Ako dlho je na tomto UM?je to hipp bio combiotic alebo ine
Ja som mala podobný problém ibaže moj malinký je kojený. Vtedy sa može vykakať aj každých 5 dní ako mi povedal lekár. Pri umelom mliečku by mal aspoň raz za 2 dni. Zo začiatku ale bolo na ňom vidieť že velmi chce tiež stále tlačil krčil sa plakal ale nič nešlo. Lekár mi povedal že niektoré malé bábatká nemajú ešte velmi silné brušné svalstvo čiže oni sa namáhajú ale nevedia to poriadne že kludne mu mám pomáhať kedykolvek tlačí s rúrkou že sa to naučí. Rúrku som používala asi prvý mesiac a pol a potom to už šlo teraz kaká pekne sám aj každé dva dni a to hovorím že malinký je kojený takže ta stolica nemusí byť častá.
Ešte dodám že som malinkému dávala probiotika Probiomaxik Baby 9kvapiek denne do mliečka ale ako začal kakať som po pár dňoch vysadila a máme klud stále.
@lorin29 HiPP bio combiotic.. tyzden
@nanaxaxa01 naša malá tiež takýto problém... Najlepie sadol presne tento hipp pije ho doteraz.. Ale bruško si muselo tak 2-3tyzdne zvyknúť.. Predtým mala tiez nutrilon a bebu a otras
Ale musela som všetky kvapky a probiotika vysadit
@lorin29 ako dlho ho môžem nechať trápiť sa ? Teda nekakat ?
@nanaxaxa01 ja som dlhšie ako 2-3 nenechávala... Naša mala do toho aj koliky tak sme si poriadne užili
Ale odznelo to postupne samé.. A aj toto kakanie sa zlepšilo keď si bruško zvyklo na mlieko... Ak by to trvalo už moc dlho tak potom asi mlieko nesadlo
Ono trafiť sa do mlieka pre babo je niekedy umenie
.. skus dat od hipp slivkovu stavu, alebo jablkovu riedenu s vodou ..i ked nespominam si od kolko mes. sa moze ..popripade zmenit probiotika a hlavne nedavaj rurku ...tam je potom problem s tym prestat .....
My sme používali rektalnu trubičku
S týmto sme mali problém aj my na začiatku, keď sme prechádzali na UM. Najprv nekakal vôbec, potom sme zmenili mlieko a zas strašne veľa kakal 🤦♀️😁 Nakoniec sme ostali pri tom, z čoho kakal tak veľa a samé sa to upravilo po cca 2 týždňoch. Asi treba len počkať, kým si zvykne na mliečko a ak nie tak skúsiť nejaké iné.
@lily_279 ach jaaj . No tak už musíme ostať na tomto mlieku ,nechcem meniť a ževraj je dobré. Uvidím či sa to upraví ... Dúfam . Lebo sa bojím že pôjde do školy s rektalnou rurkou 🤣🤦
@martinka13 aj ja lebo inak sa nevykaka ale bojím sa aby sa potom vykakal bez nej
@evelyn246246 to je až od 4 mesiaca .
@nanaxaxa01 to niee, to sa časom upraví. Deti sa menia z týždňa na týždeň a furt nás v niečom prekvapia 😁
@lily_279 práve sa vykakal bez pomoci 🤣❤️ taká som šťastná ale zas zeleno sivá stolica .. čo to je ? 🤦😢
@nanaxaxa01 neboj sa vykaka. Pri synovi to trvalo cca 3 mesiace, pri dcére sme ju použili asi 3x. Brat pri prvej dcére používali asi pol roka. Bez toho mala také kŕče že hrôza. Potom zo dňa na deň to proste prešlo.
@nanaxaxa01 super 😍😁 nepoznám to mlieko ale možno má viac železa. Mne z jedného mlieka mal tiež také a hneď som volala doktorke vystrašená, ale ze to je nič len to železo zvýšené 🙂
Espumisan by som vyradila a podľa mňa mu nesadlo ani toto mlieko
Kúp easylax nie je to nič chemické je to taký tekutý glycerín pre bábätká. Je to v tube vstriekne sa to do zadočku. Nič mu neuškodí pomôže. Je to na voľný predaj v lekárni.
Rektalna rurka pomoze
@bielavila baby ďakujem vám, po HiPP začal sám kakať ❤️ už žltú stolicu bez námahy ...
Kojene alebo na UM?