Moje dieťa (5) má horúčky pod 39. Bolí ho hlava a uši. Každé 4 hodiny štandardným spôsobom striedame lieky a zaberajú mu. Do uši dávame kvapky, čo nám odporučili v lekárni. Zhruba raz, dvakrát denne po odznení liekov to vyzerá, že ho to bolí naozaj silno. Trvá to už od nedele a zatiaľ nevidím zlepšenie, ale ani sa stav nezhoršuje. Viem, že s nejakým bežným vírusom lekár nespraví nič. Blíži sa víkend a nerada by som sedela niekde na pohotovosti. Koľko dní by ste v takom prípade čakali, či to samo odoznie a šli k pediatrovi?
Uz by som bola na ORL. Mne sa takto rano stazoval pri soploch na ucho. Poobede mal antibiotika, mal tam zapal. Ucho velmi boli. Necakaj a chod.
S bolavymi usami treba ist na ORL, je to fakt silna bolest a cakanim iba riskujes komplikacie.
Joj uši to je obrovská bolesti, tam by som nečakala a išla hneď k doktorke. Dcéra mala takto zápal potom sa jej to upchalo od silnej nadchy a museli jej to 3krat prepichovat.
Este dodam. Mal biely sopel bez teploty. Nic extra, ale crp 30.
Ak moje dieťa bolia uši sedím u lekára
Aj my podobne. Začalo to vírusom... Ale ako nám aj doktorka povedala, to, ze je to vírusové, neznamená, ze to neprejde do zápalu, ktorý sa nakoniec musí preliečiť atb... U nás silný zápal stredného ucha.
o tak moze mat zapal ucha a nemusi mat crp zvysene,dostanes uniflox kvapky,nie vzdy len bakteria a zvysene cro sa riesiTak to mal sused len ucho ho bolelo,teploty do 38 na pojotovosti cro 8 ale ucho chyteje dostal len uniflox kvapky ale na kontrole uz mal zapal stredneho ucha ked bola na kontrole u orl a dostal antibiotika.Vies ono ma to uz dlho a ma hlvne bolest cize to nebude len taky virus.Daksi znamy chlapec vek 5 r chripka a lenteploty mu trvali 6 dni na pohotovosti po 4 dnich tiez cro 6 a nic ale po tyzdni uz na rtg mal zapalene dutuny a aj na okucach a dostal atb.Takze skoc k lekarovi nech in posudi odborne ,nie ty.Aj vyssiu naloz virusu nemusi telo zvladat ok.
k lekarovi by som isla hned v pondelok, jak pediatricke, tak na ORL.
Necham naco si doteraz cakala.
A miesto rozmyslania, este aj zakladat temu na nete. Boze, kam to ludstvo dopracovalo...
Moja skusenost pri mojom dietati, hned ako mi povie, ze ju boli usko si ziadam vymenny listok na ORL alebo idem sama na ORL na pohotovost. Ziadna domaca liecba. To sa len zhorsuje. Posledny krat a jediny krat som sa nechala uchlacholit obvodnou ze to nic nie je, a o 2 dni na to mala CRP 120 a nechavala mi na seba sukromne cislo, aby som ju informovala ako sme na ORL dopadli. takze nevahat a ist. Tam nam dali hned lokalne ATB do uska a hned pomohli.
Viem, že to môže bolieť silno. Pred nedávnom som si tým prešla sama. V prvý deň to bolo ozaj silné, ale po tých kvapkách sa to rýchlo výrazne zlepšilo a aj po 8 dňoch mi lekár povedal, že je to červené ale ešte nie na ATB. Dieťa sa nenakazilo odo mňa, tak neviem, či má ten istý problém ako som pred 2 mesiacmi mala ja. Lieky mu zaberajú, normálne sa počas dňa hrá a v noci spí, len za 4-8 hodín po podaní lieku sa začne sťažovať na bolesť (plakal len pár krát) a po lieku sa zas normálne hrá. Mám lekára, ktorý ozaj nepredpíše antibiotiká, keď nemusí. Dieťa ich ešte nikdy nemalo, ani po týždňovej horúčke a zvracaní. Ide mi len o to, či existuje možnosť, že to prejde samo a počkať do pondelka. Lebo ak taká šanca existuje, lekár nás pošle domov, že máme byť trpezliví.
Z iných príznakov má len slabý sopeľ, ani nekašle.
Uz si dost cakala treba ist dr
Hned ist k lekarovi. Z bolestami usi nie je sranda, vdaka nezodpovednej lekarke syn horsie pocuje. Ked v nemocnici na ORL som povedala, ze sme mali ATB na 5 dni, tak sa chytali za hlavu, ze musia byt aspon 10 dni. Nakoniec sa nam podarilo dostat k vybornej ORL lekarke a ta mu kontrolovala vytery dovtedy kym neboli ciste. ATB bral mesiac a konecne sa z toho vyliecil. Dovtedy sa mu vracalo kazde 2 tyzdne.
Uz malo dieta davno dostat antibiotika, na zapal a bolest usi kvapky nepomozu mozes kvapkat aj dva tyzdne este horsie, zavolat ihned, a nie robit testovacieho panaka s dietata, ked mu to udrie bude neskoro plakat
mna osobne prekvapuje, ze dieta je chore od nedele a bolia ho usi a ty vo stvrtok polemizujes, co robit.
s bolestami usi by som bola prva v pondelok rano u pediatricky a este v ten den by sme sli na orl. zapal stredneho ucha nie je sranda. dufam, ze vam v lekarni odporucili aspon otipax do tych usi.
nasa pediatricka tiez zbytocne nepredpisuje atb, ale ked pridem s dvojrocnym, ktory absolutne nevyzera chory, viem to len podla toho ze ma teplotu, tak mu vezme crp, alebo zoberie vytery alebo moc. ked poviem, ze ho bolia usi lebo si ich chyta, tak mu pozrie do ucha a posiela nas na orl. tolko moja skusenost spred vianoc, na orl dostal atb na 10 dni, kvapky do nosa a do usi.
Trvá to od nedele a každé 4 hodiny dávaš lieky....zakusnem si do jazyka a choď k lekárovi.Moja dcéra mala caste zápaly uši nemáš načo čakať!!
Zápal uší nie je sranda a môže mať doživotne následky, ze bude horšie počuť.. Nechápem, prečo ešte uvažujes, ci ist k dr... Teraz je to veľmi rozšírené, že z virozy to prejde do zápalu uší. Aj naša doktorka hovorila, ze toto niekdy nebývalo, teraz je to mimoriadne... Dcera mala v septembri taky zápal, ze jej praskol bubienok. Vo štvrtok sa jej prvýkrát objavila nádcha a v nedeľu uz bolo zle... A orl doktorka mi povedala, ze ak je prasknuta blanka na bubienku, nesmú sa do uší dávať kvapky. A musela brať atb 17 dní....
Ty teraz uvažujes, ci ist k dr, aby nemusel brať atb... A nakoniec ich namiesto 7 dní bude brať 2x dlhšie.... 🤦♀️
Pre boha živého,veď samozrejme,že po podaní lieku ho to neboli...a začne to bolieť,keď liek prestane účinkovať...takto trápiť dieťa už som na pohotovosti
Moje dieťa boleli uši a druhý deň sme už boli na ORL so zápalom, hnisom a prepichovala mu uši ... Nečakaj, bude to len horšie .. chudák dieťa
Ďakujem všetkým za odpovede. Na základe prvých diskusných príspevkov sme teda zašli za lekárom. Kvôli bolesti nás vzal prednostne. Máme pokračovať s kvapkami. Ak sa bolesť zhorší, začne mať problémy s príjmom alebo vylučovaním vody, máme urgentne prísť k nemu alebo na pohotovosť. Ak sa stav nezačne cez víkend zlepšovať, máme prísť v pondelok.
ale to sa ani nemusis pytat,ak je dietau zle dlhsie ako 3dni treba ist a necakat.
@lasoli Už to máme vyriešené. Podľa lekára máme ešte čakať aspoň 4 dni na zlepšenie. Zatiaľ s tým nemá vraj čo viac robiť ako robíme doma. Keby som prišla po troch dňoch, pozeral by na mňa, že som hysterka (s čím vlastne súhlasím).
@beata_k CRP 30 je ok,my sme mali 180,190,a fungovalo setko akoby nic
Akonáhle dieťa hlásilo, že bolia uši, šli sme k dr. Ak bol náhodou víkend a nemalo vysoké teploty, čakali sme do pondelka a snažili sa tlmiť bolesť niečím voľnopredajným. (A v pondelok k dr samozrejme). Ak bola aj vysoká teplota, tak rovno smer pohotovosť...
@slamocka dobrý deň, keď ste mali crp 120, dali vám len lokálne atb do uška? Nič viac? Ci ešte dačo popritom ste brali.
@heln môžem sa spýtať aké dostal atb? Ako sa volali?
@radhikaoswaldova Samozrejme, ze nie, dostali sme aj do uska aj oralne, to je uz vysoke cislo.
ked ho bolia usi uz ste mali byt davno na orl ak je tam zapal dostalo by dieta atb