Prosím vás. Moja dcéra kakala normálne, ani som neraz nevedela kedy sa to stalo. Ale tento piatok akoby uťal. Prdkat prdí bez problémov ale keď má prísť na tlačenie stolice strašne plače a nie a nie sa vykakať. Netuším čo sa mohlo stať. Snažím sa nejesť nič z čoho má zapeka. Ale v ten deň som vypila smootie z lidla s obsahom banana (že zapeka) ale nemyslím že až 3 dni by to bolo v mlieku. A.dalej som dostala na jej zapálené oko uniflox 0.3%. Nemôže to byť aj z toho nejaká reakCIA? Poraďte Prosím ako jej pomôcť. Ďakujem.
@bubinam z unifloxu urcite nie su to lokalne antibiotika posobiace len na hnisavy zapal oka ucha alebo v nose. Mozno je len ubytok probiotik urcite by som nasadila probiotika dophilus baby a jeden krat denne jednu odmerku kym aspon dva tyzdne, drzia sa v chladnicke a obsahuju probiotika na tenke aj hrube crevo nie ako bio gaia ktora ma iba probiotikum na tenke crevo. Z vlastnej skusenosti pisem. Ak nepomoze su vlakniny ktore pri dojceni mozete uzivat ak dieta nema diagnostikovanu detsku koliku.
@bubinam samozrejme ak dojcite treba casto striedat a prikladat alebo ak uz pouzivate kojenecke flase davat caj aby dieta malo dostatok tekutin to je v tycho teplotach nevyhnutne.
Podla mna je mozno nervozna z tepla, a vsetko to mliecko spotrebuje v tom teple. A ak ma aj ocko bolave, aj to moze pridavat na neklude.
@nejakemeno Ďakujem za radu. Vyskúšam tie druhé probiotika lebo tie prvé mám.
@jumama práve že keď jej pomáhame rurkou tak ma hovienka. Nie je to, že by nemala nič. Ona pravidelne aspoň raz denne pekne kakala a v podstate kaká. Len musíme rurkou. A teraz ju aj brucho boli lebo na chrbte plakala zatal co na bruhu zaspala. Hovienka má ako hustý kečup? Neviem presne k čomu to prirovnať. Neviem či má mať redsiu stolicu. Som totižto prvorodicka čo v živote neprebalovala žiadne dieťa.
Kojené deti zápchu nemávajú, je normálne, že po čase sa stolica "zastaví", MM sa totiž dá spotrebovať bezozvyšku...niekedy nemusia mať stolicu aj 7 a viac dní a nič sa nedeje...ale podľa toho, čo píšeš, je skôr dehydratovaná...skús dávať pomedzi kojenie prevarenú vodu, pravidelne masírovať bruško, cvičiť nôžkami a probiotiká tiež neuškodia
@bubinam no teraz jedine rúrku alebo glycerínovy cipok, neviem od koľkých mesiacov sa môže, mozno keď tak len polovicku. Čím dlhšie to bude trvať, tým to pôjde horšie 🙁 a potom asi viac dávať pozor na tvoju stravu