Ahojte moja dcéra má 8r
Ale má dosť chlpatý chrbátik.
Endokrinologovi ideme riešiť,síce nie kôli tomu konkrétne ale už to spojíme aj s tým.
Lenže teraz ide o to, že už sa jej deti teda zatiaľ chlapci za to posmievajú a ju to veľmi trápi.
Čo by ste mi poradili.
Teraz sú už krémy na odstránenie chĺpkov z tela atď.
Depiláciu voskom nechcem riešiť.
Alebo počkať na vyjadrenie endokrinologa? Že čo on povie?
@sunshine_18 ona je strašné bleducka ale práve také ako zosvetlovace nechcem používať
Práve tak dosť seriózne rozmýšľam o tom kréme čo používam ja , ktorý nechám pôsobiť a chĺpky len zotriem
Áno no ono stačí že jej to raz niekto povie a už potom to má človek v hlave a viem že čím staršie deti budú tým budú krutejsie takže sa tým bude ešte viac trapit
@janhe no bud ten krem alebo vydepilovat, aj keď neviem ci by to vydržala no.
Tie depilacne kremy sú chemikálie, zvlášť pre 8r. A je to nachvíľu. Odfarbovanie detto, jedine možno hennou.
Ale asi by som počkala na lekára, on ti možno poradí.
@daniela1911 áno viem preto som chcela zvoliť tú menšiu chémiu ten krém teda aspoň podľa mňa menšiu
@vler áno pravda, nech ju vyšetrí a na leto aspoň bude bez chĺpkov po porade s lekárom
Termin má v aprily čiže akurát podľa mňa
Su tmave? Kym je mala a je to moc tak by som jej to oholila pred letom ziletkou.. a ked bude mat 18 moze si to dat odstranit laserom .. ale najprv teda porada s dr Mozno jej to same vypadne
Prosím ťa nič s tym nerob. Raz som si dala depilácny krem a takú alergicku reakciu som dostala, že to vyzeralo ako popalenina. Taketo ochlpenie by malo este do puberty zmiznúť alebo sa zmeniť preto sa rieši ochpenie u deti až od 15 rokov. Dcére treba zdvihnúť sebavedomie. Maximalne môžeš chplky natrieť peroxidom vodika ale nech sa to nedostane na pokožku lebo to bude páliť . Ja mám Philips lumea ale neviem či to je vhodné aj pre deti.
Endokrinologa uz mate o par tyzdnov, uz vydrzte. Ako sa mozu teraz v zime smiat chlapci chlpkom na chrbate, ked ich ani nevidia? Ci to ma po celom tele? Kazdopadne drzim palce, nech jej pomozu. Ale momentalne kym nemas vsetky vysledky by som nic neholila a neodstranovala.
@anjelicek26 mozu chodit na kurz plavania napr, a tam deti vidia.
@negymama tak na zaciatok celotelove plavky s ramienkami, ako je UV overal... vsetko ma proste riesenie, jedna sa o par tyzdnov, kym budu vediet, co sa deje...
Moja mala má tiež 8 a tiež dosť tmavé chĺpky na chrbte aj rukách a aj dosť dlhé. Ona sama si to už uvedomuje a pýta sa že prečo má take . My sme tiež boli u dr ale koli poteniu a tá hneď pozerala aj ochlpenie. Dcéra má bledú kozu no tmavé husté vlasy . Všetky výsledky u dr boli v poriadku. Tiež už čakám kedy príde na tuto tému ale zatiaľ to v skole spolužiaci neriešia .
@anjelicek26 býva to hore na krku a pokračuje nižšie do partií ktoré sú zakryté.. tiež som ich mala vyrrazne ako malá a spolužiaci si to všimli.. paradoxne nesmiali sa mi chlapci ale riešili to skôr dievčatá plus chĺpky nad perou.. bola som veľmi bledá, tmavovláska tak to bolo tým.. ako dospelá mám tmavšiu pokožku a chĺpky nemám také výrazné už..
Autorka, ja by som s tým zatiaľ nerobila nič - nech rozhodne endokrinolog, ale tak či tak by som nepouzivala ani depilacny krém ani holitko - depilacny krém dosť rozdrazdi pokožku obzvlášť asi detskú a oholiť to bude svrbiet keď to začne rásť a konce chĺpkov nebudú už prirodzené ukončené a tak začnú pichať.. raz jej ich zabudneš oholiť a možno si z nej budú robít väčšiu strandu..
Ja by som poradila aby si na jednej strane dcérku podporila že nie je riešením sa hanbiť za svoje telo a jeho prirodzené vlastnosti len kvôli druhým a na strane druhej ak jej to veľmi vadí by som jej dovolila nosiť rozpustené vlasy a roláky.. cez leto nech si vlasy vypne hore a keď ju poriadne natries krémom, tak jej slnko trocha vytiahne farbu.. časom sa to môže úplne stratiť alebo zmierniť..
Ja som bola vždy chlpatá, niekde tmavo niekde svetlo.. nevravim že ma to netrapilo, ale musela som sa v prvom rade zmieriť s tým ako vyzerám..
No a teda - aj moje deti dve z troch majú chlpatsi chrbát.. nie je im to nejako moc vidno, lebo u chlapca to nikto nerieši a dcéra je dosť tmavá a má husté kučeravé vlasy ktoré miluje mať rozpustené.. ak sa jej za niečo niekto vysmieva vyrozprávame si to a snažím sa v deťoch podporovať sebavedomie.. držím palce..
@janhe Tiez si myslim, ze nejako podporit sebavedomie a naucit reagovat na posmievanie. Vysvetlit, preco ma niekto potrebu sa posmievat Ono ked si to odstrani, tak ti isti mozno budu riesit, ze sa holila, tiez to nemusi byt prijemne.
Treba v nej upevniť zdravé sebavedomie a nie riešiť hovadiny, ako byť rovnaká, lebo dôvod na výsmech sa vždy nájde a zbytočne bude trpieť. Určite jej tie chĺpky nefarbi a nedepiluj. Chúďa dieťa.
Dcéra má výrazné ochlpenie pod pazuchami aj dole. Z krvi jej vyšli zvýšené hodnoty hydroxyprogestertónu a dostali sme odporúčanie na stimulačné testovanie v Ľubochni, aby potvrdili príčinu a nastavili liečbu. Našťastie podľa krvi zatiaľ hypofýza nespustila riadnu pubertu. Endokrinologička hovorila, že zatiaľ to máme nechať tak, aby v Ľubochni videli prirodzený stav a potom môžeme začať upravovať. Krémy nám v žiadnom prípade počas vývoja neodporúčala.
Ďakujem dievčatá, počkám teda na tú endokrinologovi že čo povedia
Však zatiaľ je to ok, aj som sa s malou rozprávala a vysvetľovala jej
Čiže toľko vydržíme a potom teda uvidime
@janhe aj moja dcera ma vsade chlpky, huste, tmave..ma tiez 8 rokov. Boli sme kvoli tomu na endokrinologii a vysledky mala OK. Poslali nas na dalsie vysetrenie do Lubochne ak nahodou tam nieco zistia. Zatial sme neboli-lebo covid a este sme sa neobjednali??
@janhe my máme tiež problém, dcéra 10,5 má čierne dlhé chĺpky na rukách a nohách. Ale fakt dlhé a čierne . Mala už asi pred rokom obdobie, keď sa kvôli tomu trapili, potom bol kľud a predvčerom plakala, že vyzerá ako opica. Po pravde, neviem, čo mám robiť. Tie chĺpky sú fakt hrozné. Doktorka navrhla odfarbit.
@ingrid16 Ja som dala našej pred letom podpazušie "očistiť" cukrovou pastou. Medzičasom jej podpazušie 1-2x za mesiac oholím, ale v lete chce radšej tú pastu (už teraz má plány, že si dá urobiť aj nohy, ak jej bude veľmi vidieť chĺpky).
Našťastie to na rukách nemá také hrozné, ale keby sa mala trápiť, tak by som jej dala aj ruky spraviť cukrovou pastou. Ja som v puberte bola na vosku na rukách a pomohlo to.
@janhe Keď sme boli v Ľubochni, tak som sa pýtala primárky a tá mi povedala, že som prvá, ktorá sa pýta na vhodný spôsob odstraňovania / starostlivosti... Mne vtedy odporučila holenie, lebo vraj podľa nej nie je vhodné vystaviť dieťa bolesti pri depilácii. Ale keď som išla ja na cukrovú pastu, tak dcéra išla so mnou a rozhodla sa vyskúšať to. Povedala, že pod pazuchami to bolo v pohode a v lete chce určite radšej pastu, lebo to dlhšie vydrží.
Mne sa prave ten vosk zda najlepsi napad - potom 3 tyzdne pokoj. Je to len vec zvyku. Co sa tyka Dr., myslim, ze by to pred ostranenim stacilo odfotit a ukazat mu to
Skôr by som jej vysvetlila ze je to normálne ako ju depilovala.. mali sme toto v rodine, aj brat aj sestra a doslova sa v tej dobe lekárka spýtala ci mamy nepreskakuje to riesit... na rukách mal.brat až chumace dlhéale tak ze ked mu strihala mama vlasy, smikla mu aj z nich... sestra kratšie ale husté "blond". Postupne to zmizlo, v dospelosti sestra už neviem, ale bratovi úplne.
A depilácia voskom 6 ročnej.. no neviem.. za mňa drastické. Sama kozmeticka mi vravela.zaxitok ze k.nej chodí mama so 14r dcérou kvôli depilácia, ani za nič jej nechce dovoliť holiť sa, a dievča odplace celú depilácia, ako.to neznáša.. no uplne úžas:D čiže ak, tak oholiť.. ale potom bude zasa pichať.. riziko vyrážky, potom zarastania chlpkov a pod je tam tiež... neviem ci to pri malom dieťati stojí za to. Mne si dcera.nohy holi od cca 11tich. Neriešim.. ale pri 8r je to také.. no neviem.
@janhe nehnevaj sa pride mi sialene to riesit u maleho dietata, ano, stale je to dieta. Ze holit chlpy na chrbte, akoze wow, v 8 rokoch a len preto, aby sa decka neposmievali. Ty jej ich oholis a oni sa jej zacnu smiat za odstavajuce usi, krive palce na nohach, oci blizko seba, potom co? Naopak _ deti treba viest k sebahodnote, budovaniu sebavedomia a najma k tomu, aby s nimi ziadny nazor od cudzich ludo nepohol tak, ze sa nebudu mat radi taki aki su.
@ingrid16 Skús jej to ponúknuť, možno budete obidve prekvapené. Ja môžem porovnať vosk a potom tú cukrovú pastu a za mňa je jednoznačne cukrová pasta lepšia. Samozrejme, že to musí byť aj šikovná kozmetička.
Určite by som radšej vyskúšala najskôr tú pastu, lebo keď si spomeniem na tie ruky po mojom pokuse o oholenie, tak neodporúčam.
Ma tmavú pokožku? Ak nie neskúšala si jej odfarbiť tie chĺpky normálne farbou na vlasy? Alebo aj v dmke predávajú sadu na zosvetlenie chĺpkov.. Je smutné že už v takomto veku sa tým musí trápiť chúďa 😒