Ahojte mamičky moja 6 tyzdnova dcerka prechladla okrem soplikov žiadne iné ťažkosti nemá až na to že takmer pri 3 hodinovom placi si vykricala hlasivky , asi sa k tomu pridružilo aj to prechladnutie .. viete mi prosím pomôcť čím by som jej mohla pomôcť na tie hlasivky ? Ďakujem .. uvažujem zajtra aj doktorke zavolať o tie hlasivky 😊
Urcite to rieš s lekárkou. Ak má opuchnuté hlasivky z infekcie vie to narobiť veľké problemy.
Ďakujem baby tak jej zavolám určite radšej 😊
Kalciový sirup a chlad, aby sa zmiernil opuch. Pri malých deťoch toto nie je sranda. Obleč ju a daj pokojne na pár minút pred otvorený mrazák.
Baby mám doma len ten ochuteny môžem jej dať aj ten ?
Na hlasivky pomaha calcium chloratum, nie tie ochutene. Ale je pravda, ze nie je chutny. Ja na tvojom mieste - isla by som este dnes na pohotovost, mas malinke babo, iste ta nevysmeju, lebo moze z toho byt aj laryngitida, a to nie je sranda. Aby ste nemali rusnu noc. Hovorim z osobnej skusenosti. Drzim palce.
@eviq no ten hlas jej odišiel v piatok .. myslite že mám radšej ísť alebo počkať už do zajtra rana ?
Tazko povedat, ked ju nepocujem, laryngitida ma taky specificky stekavy kasel. Ja osobne by som isla dnes, ale je to urcite ovplyvnene tym, ze som si dvakrat zazila nocne dusenie sa.
Ako vieš,že si vykričala hlasivky,ako sa to teraz prejavuje? lebo nechať tak malé dieťa 3 hod plakať a neísť k dr je na pováženie,ja tipujem zápal uška z tých soplíkov...teplota meraná?.....aj keby "len" soplík,tak má to dieťa vidieť pediater
@janinah nechať len tak plakať ? A ty si bola u nás keď si dovolíš take niečo napísať ? Samozrejme že som ju nenechala len tak plakať , ale určite ju neboli uška pretože keby ju boleli tak plače stále a nie ako moja že 20 minút plač a potom sa 5 minút usmievala , proste som videla na nej že sa jej nedalo zaspat kvôli tým soplikom a z toho bola nervózna .. a pediater ju samozrejme videl už vo štvrtok a ten tiež povedal že ma len sopliky a treba len odsávať a dávať pamicon kvapky.
@eviq jasne rozumiem , rozhodla
Som sa že počkám do zajtra veď takto je ona jedno kľudne spokojne usmievavé bábätko tak snáď sa v noci niečo nepokazí
Moja dcéra pri zápale stredného ucha cez deň vôbec neplakala iba sa strhávala zo spánku,treba ísť k dr nech pozrie bábätko,hlavne odsavat sopliky
@dzescebuly jasne zajtra ráno hneď ideme 🙂 ale ona je aj od vtedy kludna len spi papa kaka a Kuka len ten jej hlások ma trápi 😊 no uvidíme zajtra
O pediatrovi,že dieťa videl si nenapísala....presne viem,čo píšem,ako bývala orl sestra som chcela poradiť,ale vidím,že netreba....tak sa viac nebuden unúvať...vela zdravia dieťaťu
Lekárke sa určite ozvi, jediné čo môžeš takému malému bábätku na to dať je kalciovy sirup. Len ten obyčajný je hnusný, treba jej to dávať striekačkou do úst, oprieť z vnútornej strany o líčko a pomaly púšťať, nech to nevypluje.