Moja 5-ročná dcérka má týždeň horúčky

dend64
10. dec 2022

Môžte mi prosím povedať aký to je vírus v Ba moja 5 ročná dcéra má už týždeň horúčky CRP v poriadku u doktorky som bola už dva krát som už zúfalá :( dnes sme boli na pohotovosti no v čakaní 50 deti vzdali sme to

lily14
10. dec 2022

@dend64 nie len v Ba aj tu v Ke

jujala
10. dec 2022

aj TN, polovica z tried je chorych. aj moja dcera 10r uz tyzden doma, syn to zvladom za 4dni byt ok. horucky 38,5-39C mali 3dni, potom nic a...inak kasel, hlien...

dend64
autor
10. dec 2022

Máte to isté nás k tomu trápi aj bolesť hlavy a bruško

lily14
10. dec 2022

@jujala a len lieky na teplotu a vitamíny že?

lily14
10. dec 2022

@dend64 u nás tiež bolesť hlavy,to bude chripka

mikadooo
10. dec 2022

@dend64 chrípka? Je to vírusové ochorenie (= crp nízke), vysoké teploty, slabosť a únava... Tam treba holt len čas a tlmiť príznaky, veľa oddychovať, znižovať teplotu, dávať vitamíny a dávať pozor na pitný režim... Prajem skoré uzdravenie!

dend64
autor
10. dec 2022

Dnes to už je 6 deň čo má teploty striedajú sa raz je to 38.5 potom 39 a tak dookola

zzuzicka9
10. dec 2022

@dend64 Nasa konecne dnes po 6tich dnoch je bez teploty, a dostal to syn. Maju chripku

e3v3a3
10. dec 2022

@dend64 môj syn mal tiež také vysoké teploty, Crp mal 9, ale doktorka mu dala antibiotika po 5 dňoch, že to už je dlho na také vysoké teploty. Dobre urobila, lebo ked sme od nej prisli mal zase 39,6. A fakt mu pomohli. Ešte som sa s tým ale nestretla, že by mu crp nič neukázalo.

dend64
autor
10. dec 2022

A sťažovali sa aj na bolesť brucha ?

dend64
autor
10. dec 2022

@e3v3a3 no naša doktorka povedala že je okej že ak CRP je nízke že antibiotiká nedá preto sme dnes išli aj na tu pohotovosť lenže tam to bolo mega koľko ľudí tam sedelo

nikasmile
10. dec 2022

@dend64 u nás obe deti choré....začiatok...malá hnačky 4 dni a výsyp, ten odznel , hnačky sa ustálujú a nabehol kašel, hlieny a teploty na striedačku....malý sa sťažoval na bolesti brucha, už prestal a on tiež teraz teploty, kašel hlien.

majka99999
10. dec 2022

Uz je to cca mesiac v BA, pred 2 tyzdnami v synovej triede 4! ziaci pritomni. Potom to chytil aj on, uz bol celkom ok a zase teraz v stredu horucka. Teraz uz len kasle tak vlhko stale. Mna to zlozilo tak, ze po 3 rokoch na PN som sa dala, co ja robim z domu a na treti den s koronou som uz v pohode pracovala, teraz som vysla 1 poschodie k dr. a myslela som, ze umriem, tiez teploty k 39 mi isli, bolesti hlavy, syn sa stazoval na bolesti noh, bolo mu nevolno aj z caju s medom. Moja dr. mi dala aj antibiotika, ale zas az tak nemam pocit, ze by mi pomohli, deti to dali bez nich.

lily14
10. dec 2022

Mňa by zaujímalo,že po hodine by už mala klesnúť po paralene ?

lubmar
10. dec 2022

Aj u nas v okrese NM, aj tu boli nejake ZS koli tomu zavrete, kolegynin syn 40ky horucky treti den, nejde im to nicim zrazit, na pohotovosti radili len sprchovat🥴U nas v praci ma uz takmer kazdy chore dieta pod 16 rokov, nechapem😒

mirka438
10. dec 2022

Chripka zuri vsade. Moja mladsia bola chora 2 mesiace, ku koncu uz 7 dni horucky 39, crp nizke, az zrazu vyskocilo nad 60 tak dostala antibiotika. Konecne je zdrava po 2 mesiacoch. Doktorka mi hovorila, ze je neskutocne mnozstvo chripky vsade, deti choreju jedno po druhom ..ze maju potvrdenu chripku A aj B... Uz aby bola jar

jujala
10. dec 2022

@dend64 tie detske sirupy na horucku podavam az nad 38,5+ zabaly. Inak na kasel mast na hrudnik na celu noc+domace svedske kvapky, vyplachovanie nosa s morskou solou. Hlieny pekne uvolnuju...len to proste trva. vitaminy...resp. posilnovanie imunity mame celorocne uz len zdravou stravou, a sipkovy caj pijeme celorocne

andrejka1974
10. dec 2022

@dend64 teraz je vírus od minulého piatku staršia dcéra,od stredy manžel od dnes najmladšia dcéra od horúcok cez zvracanie bolesti hrdla kašeľ v škole chýba 20 deti chodí len 8

jujala
10. dec 2022

@lily14 podla mna do pol hodky by telo malo zareagovat

lily14
10. dec 2022

@jujala tak kleslo z 39 ma 38,5

nitka1157
10. dec 2022

@dend64 syn mal 8 dni horucky nad 39. Paralen nurofen nereagovali.musela som robit zabaly a neskor aj sprchu. Crp mal na hrane.dal mu niake cipky ktore mu pomohli stiahnut zachvaty kaslu a tirz teploty. Hrozne cosi....teraz tym presla aj mladsia dcera.9 dni teploty .par dni mala tiez nad 39 ale peknr jej to slo dole ked som dala lieky.no soplu sa nemozeme zbavit stale.a trn jej sposobuje dusivy kasel

bazarik84
11. dec 2022

My sme vyfasovlai pri crp 8 atb (2 ročná). Po troch dávkach jej teploty ustali. Ostali zelené sopliská, tečú aj cez oči, otras.
Dr povedala, že síce crp nie je vysoké, ale skrz tie horúčky, ktoré sa stupňovali a že teraz majú veľa prípadov hemofila influenza jej tie atb dá a mala som sa rozhodnúť po 24 hodinách, či jej dám.
Syn mal 5 dní horúčky a horšil sa mu kašeľ, tak dostal ATB a tiež mu pomohli.

K tej chrípke ja mám rešpekt. Syn ako 7 mesačný mal chrípku, zle dýchal, kašlal. Dr sa ani nebavil, že crp, hneď dal atb. Na tie mal alergiu, ďalšia dr, že crp má negatívne, nemusí atb. Lenže jemu bolo stále zle, takže do tretice už naša pediatrička tie atb dala.

Dospelákom vraj nasadzujú atb pri chrípke automaticky, práve kvôli častým pridruženým bakteriálnym infekciám.

jujala
11. dec 2022

@nitka1157 kasle sposobuje hlien a telo preto kasle, ze prirodzene potrebuje sa zbavit hlienov. Nic ucinnejsie som nenasla na kasel - natriet na hrudnik mast /staci aj obyc. bravcovu/, na to igelit. sacok a obviazat teplou bavl. plienkou/davam na 5min do rury/, pyzamo a nechat cez noc. a po 3 dnoch vidite rozdiel. Hlieny treba normalne na sedlaka vykasliavat do papiera, do wc ...vzdy a vsade. Ako znie to na hulvata ale inak to nejde. moja ma uz 2.noc mast a krasne kasel ustupuje, este jej necham den-dva. A nos premyvame slanou vodou 2-3xdenne. Moji sa to naucili ako 5rocni.

mariynka
12. dec 2022

@bazarik84 a ta pridruzena bakter.infekcia sa ukaze na crp? D.

bazarik84
12. dec 2022

@mariynka nie som lekar, ale tipujem, ze ano. Akurat podla mna to je tak, ze sa tyzden trapis s chripkou a potom zrazu ti vyleti crp.

denusiks
16. dec 2022

@dend64 prosím vás, už ste niečo zistili? :(

dend64
autor
18. dec 2022

@denusiks čo presne myslíte ?