Moja 20-mesačná dcérka má už 3. deň hnačku

29. jún 2023

Maminy, dcérka 20 mesačná ma už tretí den riedku stolicu, ritku veľmi vystipanu-natieram stále, sprchujem. 2 dni mala aj vysoké horucky. Podla doktorky to je virus a treba vydržať, mám jej dat banán, ryžový odvar, ryžu, mrkvu… ako jedno nechce, neviem ju donútiť. Neviete mi poradiť, mozem jedlo aspon osolit? Umelé mlieko nemoze? Ani ho pridať do odvaru? Jedine čo chce je,že pije čistu vodu. A dnes mala trosku piskot, to je všetko. Už sa bojim, dlho hnackuje, no podla pediatričy to je normalne

cookie29
29. jún 2023

3 den hnackuje a "dlho? ci hnackuje pravidelne? Ja by som jej dala co chce pit, osladeny cajik s troskou soli medzi prsty napriklad. Jasne je super ak zje/vypije mrkvovy ci ryzovy odvar, ale podstatna je hydratacia. Takze ak pije, cistu vodu, je super. Max trosku osladit, vynimocne, alebo rehydratacy roztok. Jedlo nenutit. A mlieko sa v pripade hnaciek radsej moc nie...

autor
29. jún 2023

@cookie29 vcera ešte každé 2,5 hodiny ako keby prdne a ujde jej. Dnešnú Prvú noc, čo ju prehnalo len raz a teraz do 12:00 ju prehnalo asi 3-4x. V spanku stále ako keby chce tlacit, asi brusko boli. Spravila som jej zemiaky a dala som trosku soli a mlieka, aby mala pyré, len minimum tak snáď jej to neuskodi

zenulkaaa
29. jún 2023

Tak ono to nejaky cas potrva kym sa crievka daju dokopy. Podstatne je nemliecna dieta. Takze ziadne mlieko, musi vydrzat, kym nebude mat stolicu normalnu. Az potom postupne zaradovat mliecne vyrobky. Kup jej Nekadex. Nam to raz lekarka poradila synovi ked mal hnacky, hned po prvej davke sa mu ulavilo.

autor
29. jún 2023

@zenulkaaa pozerám, že to sú probiotika. Skusim tie kúpiť. Nám dali v lekárni iné a mozno sú slabé

dejna_
29. jún 2023

Aj my zo synom 4.5 roka práve bojujeme s hnačkami a vracaním ..jeho to chytá hlavne v noci už to má 4 deň ... Podľa lekára len viróza ..lieky na hnačku nejak nezaberajú už aj kynedril som skúšala ale v noci aj tak vracal aj hnackoval..cez deň sa celkom drží. V inej skupine mi dievčatá poradili nurofen ( tiež bojujú s hnačkami.) A že vyzerá že zaberá. Každopádne u mladšieho čo píl mlieko, pomohlo nasadiť bezlaktózové mlieko ...mal cca 4 ...400 g balenia aby sa dali čreva do poriadku a bol pokoj 🙏.

kulumulu123
29. jún 2023

Niekto mi raz poradil na hnacku acidko ucinkuje ale netusim ci tak male dieta moze acidko 🤷‍♀️

autor
29. jún 2023

@dejna_ bezlaktozove sme kúpili a hneď to vypľuje. Doktorka poradila, že trosku cukor mozem dat a ani to nechce. Hneď place, ťažko taku malu donútiť. Ach, neviem už ako jej pomôcť. Nurofen sirup som jej dala na horucku a tiež hneď hnačka

autor
29. jún 2023

@kulumulu123 to neviem, ďakujem aj tak

simona92101
29. jún 2023

Uvar repikovy caj,po troske nesladeny pit,chrumkat suchare alebo slane tycinky,ten Nekadex je vyborna vec pri hnackach.este je fajn pre deti prasok Tasectan na hnacku,je bez chuti,v pohode sa rozmiesa do caju,dieta to nepostrehne.mlieko by som dala bezlaktozove.

tosomja
29. jún 2023

Ja som deťom dávala aj mlieko, ale ešte keď pili Sunar, s tým, že som im to zarábala do ryžového odvaru.
A zase ako mama hovorím, že kým len hnackuje a nič iné mu nie je, tak ja mojim deťom by som dala všetko jesť, čo by chceli. Hlavne, aby zjedli. 🙈

kulumulu123
29. jún 2023

U dospelakov zabera 100% viem mam odskusane skus niekde vygooglit ci mozu take male deti acidko alebo nieco ine co radia baby

marianarem
29. jún 2023

No moj syn mal minuly rok takuto virozu a hnacku mal veru tyzden. My sme davali Smectu, Kuliska a tiez ten Nekadex. Dietu sme mali bezmliecnu, robila som mu napr. kase z ryzoveho mlieka a ryzovych vlociek, pripadne burizonov, osladene mierne ryzovym sirupom. K tomu banan, susene cucoriedky. Tiez soletky mu vtedy chutili. Potom este zemiaky, varena mrkva, jablkove pyre. A stavu z granatoveho jablka som davala. Solit mozes, praveze pri hnacke je vhodne doplnat mineraly, vratane sodika, ktory je v soli.

autor
29. jún 2023

@marianarem a zaparenu ritku nemal? Po každom kakani ju umyjem, natrem,vymením plienku, ale tu ritku ma veľmi červenú. Tlači tak dost place

marianarem
29. jún 2023

Mal ju aj zaparenu, ale nastastie nie az tak tragicky. Skus dat pripadne Imazol, ten na to dobre zabera. A ak nekaka a necika kazdu chvilku, tak mozes nechat trochu aj vetrat a nedat plienku uplne hned.

autor
29. jún 2023

@marianarem ďakujem, imazol sme mali, už sme minuli tak dávame sudocrem. Plienku sme jej tiež dnes skúšali nedať na chvilku. Snáď to čoskoro prejde

smilingwoman
29. jún 2023

Nám sa osvedcil enterol, na pitie okrem vody aj čierny čaj bez kofeínu s trochou glukózy (oboje z lekarne), bezlaktozove UM zarábane v ryzovom odvare, mrkvová polievka, ryza, zemiaky, suche cestovinu,banány, hrianky,kľudne aj slané tyciny (pri hnačke nevadí viac soli . Doplnia sa minerály trochu a možno aj viac tekutín vypije), obycajne chrumky ... my sme za 5 týždňov mali 3krat hnačkové dní (rôzne virusy) až sme skončili v nemocnici (smola). Jest mu teda nechutilo ale to z vysie uvedeného som mu nukala. Nosili mu tam aj.starsie pečivo, jablko (supala som), varené jablko... A diétne mäso a prílohy bez cukru a tuku.

dejna_
30. jún 2023

Ježiš to mi je ľúto, môj starší hnackoval od pondelka a j vracal strašne niečo ...a mladší 1 rok už začína hnackovat tiež každopádne on mi to mlieko našťastie vypije

autor
1. júl 2023

@cookie29
@dejna_
@smilingwoman
@marianarem prosím vás je normalne, že ešte stále kaka riedke? V utorok bude týždeň. Prvú noc, čo nekakala, taki sme boli radi a zas od rana asi 3x čo sa vždy najedla tak vykakala riedke. Môže to byt stále nejaký virus? Už som v strese z toho

marianarem
1. júl 2023

No ako som ti pisala, moj mal vtedy hnacky tyzden. Aj ja som sa cudovala, ale docitala som sa, ze napr. pri rotaviruse je to bezne. Nasa doktorka to tiez nepovazovala za neobvykle. Potom to preslo, ale este asi 3 tyzdne sa travenie dostavalo do povodnej formy.

autor
1. júl 2023

@marianarem aj mne to príde dlho, tak chudatko stále ma dietu a už jej to ani nechuti, ale tak vydrzime a keď tak v pondelok k doktorke. Proti rotavirusu je zaočkovaná

marianarem
1. júl 2023

A co teraz zje, co jej davas?

autor
1. júl 2023

@marianarem dnes zemiaky, rohlík, tyčinky, chlieb s minimum masla, vývar a čistú vodu veľa pije

marianarem
1. júl 2023

Ja som mojmu po par dnoch davala uz aj chude kuracie maso varene vo vode a bielko, aby boli nejake bielkoviny. Nerobilo mu to ziadnu sarapatu. Pripadne mozes spravit aj gulicky z mleteho masa a ryze. Aby mal aj nejaku dobrotu, tak som spravila dietne perky - cestovinove cesto z muky a vody a plnka bolo rozmixovane jablko zahustene kratkym varenim. Ozaj a probiotika davas?

majusik1304
1. júl 2023

Dlho dlho variť ryžu,a z tej vody ryžovej urobiť umelé mlieko. Aspoň mne tak kázala doktorka.

autor
1. júl 2023

@majusik1304 odvar z ryže vecer vypila

autor
1. júl 2023

@marianarem ano, probiotika dávam tie, čo mi tu Maminy poradili a zajtra jej chcem varit kuracie maso vo vode s ryžou a ešte vyvar

dejna_
3. júl 2023

Drobca to držalo 6 dní 🤦 naozaj divočina 🙈..želám skoré uzdravenie

autor
3. júl 2023

@dejna_ ďakujeme, mala ju 5 dní. Trávenie ešte nič moc, ale hlavne, že už je to lepšie

dejna_
3. júl 2023

Presne aj u nás sa bruško dáva ešte dokopy ale dnes už konečne šťastný mi kričí z wc že mami mami už kakám normálne hovienka a ja si sama pre seba hovorím boxe koľko radosti máme z jedného hovienka 😁🫢

autor
4. júl 2023

@dejna_ že?😁 presne aj ja som bola šťastná, že Vau si kakala😁 keď som sa pozrela do plienky a konecne husté🙂