Moja 10-mesačná dcéra je zahlienená

30. okt 2022

Dievčatá pomoc mala(10m) je že komplet zahlienena začalo to soplenim dva týždne kázali nasivin a morskú vodu odsavat no skončilo sme nakoniec s pamyconom no piatok jej to prešlo do kašľu tak nám v lekárni dali ambroxol no nepomáha nič komplet dutiny zahlienene vlhký kašeľ noc otrasná jasné že sa jej ťažko dýcha skočiť na pohotovost? :( Ako jej pomôcť ❤️

aliaray1
30. okt 2022

Ahoj, ma horucky, teplota? Papa, piije tekutiny hlavne? Alergie? Kasel je produktivny (vykasliava?)

autor
30. okt 2022

@aliaray1 horúčku nemá, pije , papá chodíme na alergo tam jej akurát zistili zníženú bunkovú imunitu :( skôr taky prieduškovy kašeľ plus upchatý nos

janage
30. okt 2022

Na začiatok nahrievat dutiny suchým teplom si skúšala? Fén, nahriat soľ v položke, tie gélové vankúše čo sú?
Na hrudník obklad z kačacej masti...A liek z lekárne trvá min 24h kým zaberie,
Pokiaľ by na hrudníku piskalo, bublalo išla by som na pohotovosť, ak nie, ešte by som vydržala.

janage
30. okt 2022

A ono tie lieky čo rozpustaju hlieny a uľahčujú vykasliavanie, kašľu nebránia, to pozor.
Nám kázala poslednú dávku dat tak nekneskor o 17.00

terka224
30. okt 2022

Nám pomohol Sinupret, malý má 8m, tiež bol tak zahlieneny, že ledva dýchal.. dávala som mu 10 kvapiek 3x denne (tak kázala doktorka, má 8kg)
A ešte sme kúpili aj inhalator ale to vreští ako keby sme ho z kože drali🤦🏼‍♀️

terka224
30. okt 2022

A ja som s tým išla na pohotovosť a este som dostala hubovú kašu, čo chodím s nádchou na pohotovosť 😂🤦🏼‍♀️
Ale teda čo nám odporučila bol ten Sinupret, inhalovat a hlavne neodsavat! Fakt som tomu neverila ale pomohlo to, spolik som vždy len utrela a s tym Sinupretom si našiel krásne cestu von.

janage
30. okt 2022

Teraz čítam, že ambroxol, nie ambrobene. Mne osobne lieky čo naraz uvoľňujú hlieny a zároveň tlmia kašeľ neskutočne zhoršujú stav.
Ak dieťa nie je alergické na byliny,
cez deň do tej 16 Sinupret alebo iné na odhlienenie a na noc niečo na utlmenie.
A my si v rodine požičiavanie biolampu a aj to používam na deťoch aj sebe pár dní.

aliaray1
30. okt 2022

Ok, teplotu by som nadalej kontrolovala a vetrala a zvlhcovala vzduch, polohovat do vyvysenej polohy aby hlieny stekali lahsie. Este nechaj tej sirup a ak sa do tych 24 hod kasel nezlepsi, soplik bude stale pretrvavat, potom vecer pohotovost je do 22:00 a od 22:00 urgent.

Cize ja by som pokracovala s tymto sirupom aj ked je od 12 mes., nechala pamycon a aspon hodinu po nom preplachovala physiomerom baby hypertonicky (ten mensi, je na nadchu) a odsavala + pridala Cevitko. D vitamin maju brat do roka 2 kvapky denne, to predpokladam ma.

Podla mna babatko nie je pokusny kralik, aby si skusala na nej kadejake lieky, takze ak by toto za cely den nezlepsilo stav a na vecer by sa zasa zhorsil, asap by som vyrazila na pohotovost.

Inak co sa sirupu tyka na kasel, stoptusin je podla vahy, neobsahuje alkohol, iba cukor a je aj pre babatka v tvojom veku ale ok, dali vam tamten tak by som to nemenila az do vyjadrenia lekara.

aliaray1
30. okt 2022
autor
30. okt 2022

Ďakujem vám ❤️

aliaray1
30. okt 2022

Este mi napadlo, na noc zvyknu radit lekari podat mensie mnozstvo antihistaminika...feniatil kvapky. Pri nich sa ide s davkovanim podla vahy a menej je podla mna viac...spriechodni to dychacie cesty ale uspava a je na predpis.