Môj syn má slabú imunitu

pepinka25
10. sep 2013

Babule maly chodi do skolky a casto je chory,boli sme na alergologii robili mu testy alergiu mu zatial nezistili ziadnu len mal zle vysledky ma velmi slabu imunitu, alergologicka mi odporucila ze si ho mam nechat doma zo skolky ze to bude najlepsie a mam si vybavit predlzenu matersku z dovodu nepriazniveho stavu dietata,tak som sa chcela opytat ci ma niekto nieco podobne ci pobera aj peniaze ved treba je kupovat lieky co mi predpisala na alergologii za odpovede dakujem

anjelicek26
10. sep 2013

@pepinka25 - znizenu imunitu ma dnes uz vela deti, to nie je dovod ostat na platenej rodicovskej dovolenke dalsi rok. Bohuzial. Vybavit si to totiz nie je vobec take lahke, musite byt sledovany v minimalne dvoch odbornych ambulanciach a musia vam ten nepriaznivy stav potvrdit a aj sa to kazdy rok prehodnocuje. A ak mu alergiu nezistili, tak tam sancu ostat doma a dostavat peniazky nevidim. My sme mali maleho choreho v skolke non-stop, krvny obraz hrozny, imunita na bode nula. My sme to riesili opatrovatelkou, kedze ja som uz chodila do prace. Postupne sa z toho dostal.

veronika0
10. sep 2013

@pepinka25 ja mam taky nazor na alerologov, ze oni asi kazde jedno dieta chcu nechavat doma! Moja dcera ked nastupila do skolky, tiez 1 rok casto chora - ,, Nechajte ju doma,, teraz zas lebo aj so synom tam chodim vravi ,,mala chodi do skolky? Nosi choroby... nechajte ju doma,, Prvy rok si tym presla, uz je to vyrazne lepsie co nebyva tak casto chora.. To mas jedno kedy ti pojde do skolky. ci to je teraz alebo o rok alebo neviem kedy... jednoducho ten prvy rok to bude chytat od deti... Ja som ju z tej skolky nezobrala a myslim si ze som dobre spravila...

maznacik007
10. sep 2013

pokial je krvnymi testami potrvdena porucha imunity /inak ktoreho typu/ tak to je dovod na predlzenie RD budes poberat normalne RP podla toho na kolko ti to schvalia...
co ti predpisala ake lieky?

ono ked je porucha imunity tak je problem v tom ze kvazi banalne ochorenia ktore iny skolkar prejde par dnami ci tyzdnom doma tak skonci take dieta v nemocke ... ono tie imunomodulanty podla typu poruchy imunity zasa nejako tu imunitu posilnia ale je velka pravdepodonost rozvoja autoimunitneho ochorenia ... u vacsiny deti /u mojej dcery nie/ po siestom roku prichadza k zlepseniu ...

my sme v tych kritickych castiach nez zabrala liecba nechodili nikam ani do MC /to nezvladal aj z inych dovodov, ani do hypacov medzi viac ludi / len doma... postupne sa to zlepsilo ale vysledky stale zle /tam je ale autoimunitne ochorenie uz takze to preto/

tak si poziadaj o predlzenu RD, lieky neviem ake davas ja doplacam na jednu krabicku na jeden z liekov cez 10 EUR ... ale teda pomaha to ...
ja som uz bola chora z tych nemocnic ... 😒

katkas1
10. sep 2013

@pepinka25 no ja som tiez dceru nechala doma, tiez som cakala a cakala az kym obe deti nemali zacinajuci zapal pluc a vtedy som si povedala dost a dceru som zo skolky vyradila a nic lepsie som ani nemohla urobit, od januara/klop, klop/ nebrali ziadne lieky, dovtedy boli stale na antibiotikach/tyzden klud a potom 3 tyzdne lieky/ a ked ti to vyslovne napise alergologicka ze nema chodit do kolektivu tak si tu predlzenu matersku vybavis.

sante81
10. sep 2013

@pepinka25 tymto si musí prejst asi 9 detí z 10tich. môj syn bol prvy rok zo skôlky doma stále, kazdy mesiac doma aspon 2 tyždne. teraz nastupil v septembri a uz je doma po 4 dnoch. doktorka povedala ze stačí ked do kolektívu príde dieta s vírusom a pobudne tam 2 min. nakazí ostatnych. tomu sa nevyhnem ani pri mladsej dcére, zial bohu všade sa davaju do skôlky choré deti, ktoré nakazia tie ostatné.

pepinka25
autor
10. sep 2013

@maznacik007 ahoj lieky mame tieto : Singulair,Nasofan,Imunor no a tie jedny lieky mi povedala ze stoja 30 eur a to neviem ci budem platit cele alebo mi nieco poistovna preplati,no maly ako nastupi do skolky tak je jeden tyzden v skolke a zostane chory uz som z toho zufala :(

pepinka25
autor
10. sep 2013

@katkas1 ved to ze je kazdu chvilu chory to ma mrzi v skolke je velmi rad len tam viac nie je ako by mal,aler. mi to aj napisala do papierov ze mimo kolektiv

katkas1
10. sep 2013

@pepinka25 tak nemas nad cim vahat, v nasej skolke je 22 deti a takto chora bola len moja dcera a este jeden chlapcek, my sme boli 3/4 dni v skolke a potom tyzden doma a dospeli sme az do toho stadia ze po tych 4 dnoch v skolke bola 3 tyzdne doma na liekoch a teraz je to ozaj super tak dufam ze to tak aj zostane

maznacik007
10. sep 2013

@pepinka25 ten imunor je dobry moj to berie teraz druhy rok a ten stoji cez 30 EUR ale ty doplacas len 10 EUR na krabicku ... povacsinou staci ta jedna krabicka na mesiac 😉 uvidis ze sa upravi po case a skolku by som iste vylucila najma teraz na jesen ...

pepinka25
autor
10. sep 2013

@maznacik007 no alrgologicka hovorila ze stoji 30 a doplaca sa 10 eur nech to stoji co to stoji hlavne ze pomoze,super tvojmu malemu pomohol tak dufam ze to bude tak aj u nas 🙂

laurinkat
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vladka306
10. sep 2013

Ahoj.Ja som bola s dcerou tiez na predlzenej rodicovskej dovolenke tiez pre problémy s imunitou.Berieme uz rok imunor aj singulair aj ine lieke.Nam imunor nestacil tak teraz od juna chodime na igampliu su to injekcie tak uvidime.Nedali sme ju tento rok ani do skoly lebo je stale chora.

majenkajulka
18. nov 2013

Dievčatá prosím poradte mi, moja dcérka od septembra navštevuje škôlku ale vždy je max. 2 až 4 dni za cely mesiac v škôlke a zvyšok doma s chorobami. raz sme dokonca skoncili v nemocnici. Má význam takéto škôlkovanie alebo ju mám radšej nechať doma? Ako často marodia vaše deticky? Aby som si vedela porovnať či je moja dcerka ešte v norme alebo už je to na považenie. Nechcem ju nasilu tlačiť do škôlky ak to nezvláda.

mamazem
27. nov 2013

Pozrite si Vironal, veľa mamičiek s ním má pozitívne skúsenosti, výborný na podporu imunity u detí. Oficiálne je s ním v niektorých materských škôlkach aj spustený program Zdravé dieťa.

sendy182
27. nov 2013

@majenkajulka ahoj urobila doki vyšetrenie krvi.....?.....imunita, sedimentácia,......ja by som zvážila alergológa.....budeš aspoň vedieť či nemá náhodou oslabenú imunitu......čo je aj častými infektmi dosť možné 😉

majenkajulka
27. nov 2013

@sendy182 na krv sme neboli, u nás sa caká na imunoalergo aj pol roka tak preto si veľmi veľa od toho nesľubujem ale ďakujem za radu a pekný dník 🙂

samantha223
27. nov 2013

dieta prave v skolke ziska imunita prave pri stretnutiach stymito chorobami