Moj malý má málo červených krviniek.

nikamichal
16. okt 2019

Ahojte. Maly sa narodil so silnou zltackou no to uz ma v pohode. Len ma zly krvny obraz. Hodnotu homiglobinu ma zevraj hranicnu. Neviem este presne aku ma hodnotu, az zajtra mi povedia. Moze mu hrozit aj transfuzia. Máte s tym niektora skúsenosti? Ďakujem

pribinak
16. okt 2019

@nikamichal najskor mu nasadia sirup na podporu krvotvorby

nikamichal
autor
16. okt 2019

@pribinak piridoxin berie. Ale stale mi spi. Napapa sa a spi

pribinak
16. okt 2019

@nikamichal a kolko ma tyzdnov? Este mu mozu dat maltofer. Inak preco sa tak velmi bojis tej transfuzie?

alienkami
16. okt 2019

@nikamichal piridoxin je vitamin B6. Ak nepomôže ten, zrejme skúsia Maltofer - to je železo.

nikusiak9
16. okt 2019

@nikamichal to je uplne bezne ze ma nizky hemoglobin ked ma zltacku

lindusss2016
16. okt 2019

@pribinak akoze preco sa boji transfuzie? Mozno preto, ze transfuzia predstavuje iste riziko, ja z nej mam napr.tiez hrozu. Aj ked teda nemyslim, ze pri hranicnej hodnote hrozi transfuzia, mamicka si zjavne zapamatala len to najhorsie, co jej bolo povedane

nikamichal
autor
17. okt 2019

@lindusss2016 mame 2 tyzdne. Dnrs sme prisli domov 🙏 o tyzden ideme na hematologiu. Bojim sa strasne transfuzie.... Je to pre mna hrozna predstava. Ale snazim sa mysliet pozitívne.

lindusss2016
17. okt 2019

@nikamichal skus sa informovat o cucoriedkovom Narosane od firmy Just. V zahranici to vraj davaju aj novorodencom, inak je odporucanie az od 3 rokov, tusim, no moj maly ho bral od roka, tiez mal nizke zelezo aj hemoglobin a bol pred operaciou, za 2 mesiace mu vsetko krasne stuplo do normalu. Ale kedze sa u vas jedna o novorodenca, skus pohladat niekoho, kto sa fakt vyzna a poradi ti, inak mozem narosan len odporucit

lindusss2016
17. okt 2019

@nikamichal a neboj, stale su moznosti, je tam ten maltofer, aj ked je to trosku svinstvo, mojmu z toho bolo velmi zle, preto som mu to ani nedavala. Ale urcite sa to budu najskor snazit zachranit liekmi, transfuzia je posledna moznost

bazoskaa
28. okt 2019

Neboj sa transfuzie môj syn ich dostal už niekoľko je po 2 operáciách srdiečka, keď sme prisli domov z nemocnice prvé čo som nasadila bol čučoriedkovy narosan od Justu.. Úžasny sirup, prírodný, pekne dvíha hladinu železa obsahuje kopec vitamínov a podporuje imunitu.. Na sk legislatíva umožňuje deťom od 3 rokov vo Švajčiarsku už bábätká majú povolené... Keď som videla koľko liekov tielko do malého tak som si povedala že jeden sirup z ovocných štiav mu predsa nemôže uškodiť a veru tak pomohol a pomáha stále... Berieme denne..

nikamichal
autor
8. nov 2019

@bazoskaa ahoj. A maly je ako starý ked mozem vedieť? Akurat nas hospitalizovali. Musi dostat transfuziu

kvetinka75
8. nov 2019

@nikamichal a čo je také hrozné na transfúzii že sa jej tak bojíš. Veď je to pomoc. Keď sa nedá inak. Držím palce nech všetko dobre dopadne

bazoskaa
8. nov 2019

@nikamichal drobec bude mať čoskoro 2 roky ..prvú dostal asi ako 10 dňový potom mal 3 x katetrizácie , kdemu pokaždé po zákroku dávali krv a 2 operácie srdca prvá ako 4 týždňový 2 ako 16 mesačný pri operácii je nutná transfúzia a po operacíach si jeho stav vyžadoval opať dostať krv ...vždy mu to pomohlo ...našťastie prijal to bez komplikácii, mávallen zvýšenú teplozu ale to je celkom normálny stav po transfuzii...držím palce aby tvoje dieťatko bolo čím skôr fit a porozmýsľaj nad tým narosanom je to fakt dobrá voľba a obzvlášť pre detičky ktoré majú problémy s krvou a hodnotami železa..Môj ich má stále nižšie ale nieje to hraničné , na jeho všetky dg a problém s prijímaním potravy tak u neho je to výborná hodnota ...

nikamichal
autor
9. nov 2019

@bazoskaa uz ju mame za sebou. Vcera vecer ju dostal a dnes ideme domov. Dufam ze sa mu to uzupravi tak ze mu nebudu klesať cervene krvinky.