Ahojte, môj 3,5 ročný syn má už asi 6 mesiacov zvláštnu stolicu. Proste je to také blato, nie ako keď máte hnačku, ale je to blatisté. Kaká pravidelne, každý deň, len proste je to takejto konzistencie a strašne smradľavé. Bol u doktorky, vzorka stolice bola v poriadku. Stále mi to však vŕta v hlave. Je to podľa vás bežné?
Tiež by som išla na gastro. Takáto stolica býva aj pri intoleranciach.
Mám skúsenosť s chlapčekom ktorý máva takúto stolicu, pýtala som sa mamky a vravela že doma papá veľa jabĺk a hrušiek, že ozaj toho za deň zje strašne veľa a tá vláknina mu potom takto spracúva stolicu. Možno je to tiež len taká "blbosť" drobnosť?
@janapeterjana tiez by som sa vratila k detskej dr nech spravý odber na alergiu a na intolerancie potravin
alergia vajce,alebo mlieko si myslím, a to vie zobrať aj detská mudr. odber, ževraj, inak gastro, alebo alergo
@janapeterjana ahoj, prosím prišlo sa na dôvod kašovitej stolice? Upravilo sa to tvojmu synčekovi? Máme podobný problém už 3. mesiac.. ďakujem 🙂
@tianna ahoj, všetky výsledky mal v poriadku, tak som trochu experimentovala a vysadila som mu doma jogurty a syry. A fakt to pomohlo. Potom po troškách som to znovu zaraďovala
@janapeterjana ďakujem pekne. No náš drobec mlieko a mliečne produkty neje vôbec, stále to isté len teda keď to začalo jedol viac ovocia, tak už neviem z čoho to môže byť.. 😏
@tianna vajíčko?
@danielahamar on ani to neje, mal z neho hlien v stolici ako 2 ročný 😑 on je 2x denne kašu Sinlac, mäso (teľacie, morčacie) cca 3-4x týždenne, pečivo, džemy, palacinky, ryžu, cestoviny, zeleninu, ovocie. Začali nám tieto problémy po krupicnej kaši ktorú mal 1.x, zarobenu do ovseneho mlieka.. ako bábätko mal zápal čriev po ATB a pol roka krvavé stolice, teda u nás je veľká opatrnosť.. výsledky má chvalabohu všetky v poriadku zo stolice a je mi stále väčšia záhada z čoho to takto má.. asi by som už ani nepatrala a verila že sa to časom samo upraví, no odkedy má takúto stolicu je veľmi nervózny, plačlivy, často sa chce nosiť a teda aj kojit. Občas hovorí že ho bruško bolí. Veľmi mu chcem pomôcť len už neviem ako 😏
@tianna akú náhradu skrz mlieka používaš? Lebo ja napr. okrem ryžové alpro žiadne iné nemôžem. Ale to som zistila časom a malému stačí väčšie množstvo hocijakej náhrady a už je srajda
@danielahamar práveže zatiaľ žiadne, len teda tú krupicu sme robili vtedy koncom júla ešte cca 3x z ovseneho..
Vzorka stolice bola v poriadku, ale nevylučuje sa tým nejaká potravinová alergia alebo intolerancia. Išla by som na gastro.