Môj 3,5-ročný syn má zvláštnu stolicu

janapeterjana
17. nov 2022

Ahojte, môj 3,5 ročný syn má už asi 6 mesiacov zvláštnu stolicu. Proste je to také blato, nie ako keď máte hnačku, ale je to blatisté. Kaká pravidelne, každý deň, len proste je to takejto konzistencie a strašne smradľavé. Bol u doktorky, vzorka stolice bola v poriadku. Stále mi to však vŕta v hlave. Je to podľa vás bežné?

livuska124
17. nov 2022

Vzorka stolice bola v poriadku, ale nevylučuje sa tým nejaká potravinová alergia alebo intolerancia. Išla by som na gastro.

aknamorka22
17. nov 2022

Tiež by som išla na gastro. Takáto stolica býva aj pri intoleranciach.

beatrixx1525
17. nov 2022

Mám skúsenosť s chlapčekom ktorý máva takúto stolicu, pýtala som sa mamky a vravela že doma papá veľa jabĺk a hrušiek, že ozaj toho za deň zje strašne veľa a tá vláknina mu potom takto spracúva stolicu. Možno je to tiež len taká "blbosť" drobnosť?

ildiko36
17. nov 2022

@janapeterjana tiez by som sa vratila k detskej dr nech spravý odber na alergiu a na intolerancie potravin

danielahamar
17. nov 2022

alergia vajce,alebo mlieko si myslím, a to vie zobrať aj detská mudr. odber, ževraj, inak gastro, alebo alergo

tianna
25. sep 2023

@janapeterjana ahoj, prosím prišlo sa na dôvod kašovitej stolice? Upravilo sa to tvojmu synčekovi? Máme podobný problém už 3. mesiac.. ďakujem 🙂

janapeterjana
autor
25. sep 2023

@tianna ahoj, všetky výsledky mal v poriadku, tak som trochu experimentovala a vysadila som mu doma jogurty a syry. A fakt to pomohlo. Potom po troškách som to znovu zaraďovala

tianna
25. sep 2023

@janapeterjana ďakujem pekne. No náš drobec mlieko a mliečne produkty neje vôbec, stále to isté len teda keď to začalo jedol viac ovocia, tak už neviem z čoho to môže byť.. 😏

danielahamar
25. sep 2023

@tianna vajíčko?

tianna
25. sep 2023

@danielahamar on ani to neje, mal z neho hlien v stolici ako 2 ročný 😑 on je 2x denne kašu Sinlac, mäso (teľacie, morčacie) cca 3-4x týždenne, pečivo, džemy, palacinky, ryžu, cestoviny, zeleninu, ovocie. Začali nám tieto problémy po krupicnej kaši ktorú mal 1.x, zarobenu do ovseneho mlieka.. ako bábätko mal zápal čriev po ATB a pol roka krvavé stolice, teda u nás je veľká opatrnosť.. výsledky má chvalabohu všetky v poriadku zo stolice a je mi stále väčšia záhada z čoho to takto má.. asi by som už ani nepatrala a verila že sa to časom samo upraví, no odkedy má takúto stolicu je veľmi nervózny, plačlivy, často sa chce nosiť a teda aj kojit. Občas hovorí že ho bruško bolí. Veľmi mu chcem pomôcť len už neviem ako 😏

danielahamar
25. sep 2023

@tianna akú náhradu skrz mlieka používaš? Lebo ja napr. okrem ryžové alpro žiadne iné nemôžem. Ale to som zistila časom a malému stačí väčšie množstvo hocijakej náhrady a už je srajda

tianna
25. sep 2023

@danielahamar práveže zatiaľ žiadne, len teda tú krupicu sme robili vtedy koncom júla ešte cca 3x z ovseneho..