Maminy, dnes mi syn spadol z odrážadla, keď išiel dolu kopcom. Má 3,5 roka. Mal prilbu. Ja keď som to videla, ako spadol na tvár, myslela som si, že bude zaliaty krvou a že bude mať vybité zuby... No ale on po chvíľkovom plači sa zdvihol, odstrkoval ma a akoby nič. Jedine má oškreté čelo a nos. Vyhodnotili sme to tak, že keďže bol čulý, veselý, chutilo mu jesť,... tak sme nešli na pohotovosť. Čo si na ňom všímať? Úplne som hotová z toho všetkého.
Na pohotovosti sa pytaju: ci nebol ospaly, ci hned plakal, ci nestratil vedomie, ci neodpadol... ja vzdy sledujem zrenicky - zasvietim baterkou do oci - zrenicky sa mu sia rovnako stiahnut, nie ze jedna velka, jedna mala alebo ze by nereagovali.. ak hned vyskocil ako pises a pokracoval, pravdepodobne mu nic nie je... odsleduj, ak by vracal alebo cokolvek neobvykle, zbehni na pohotovost
@janapeterjana niekedy pády vyzerajú oveľa hrozostrasnejsie ako v skutočnosti sú a naopak, niekedy nevinný pád môže mať vážne následky. Ak syn v pohode fungoval ďalej, určite bude ok.
@janapeterjana Ahoj, ak bude grcať, tak k lekárke alebo pohotovosť