Vie mi niekto povedať, či môže sa malý (11m) vyhádzať z maku? Včera mu dali lupačku, čo je posypaná makom a dnes má vyliate celé telo. Má také opuchnuté fľaky, a volalasom k lekárke a doktorka mi povedala že mu mám dať fenistil a hylak kvapky. Nakolko už neoridnuje dnes, nevidela to ako to vyzerá, ale mne sa to nepozdáva, lebo ich má stále viac a viac.
Mám ísť s ním na pohotovosť?
Poradte prosím
tak na lupačke zase toho maku nie je veľa...možno len zhoda náhod,že sa vyhádzal,skoč na tú pohotovosť,nech oni posúdia čo je to a z čoho by to mohol mať .....
držím päste 😉
mak je alergén, na vyvolanie alergickej reakcie stačí malé množstvo alergénu / aj mak na lúpačke/ či je to alergická reakcia ti nik tu na fore s istotou nepotvrdí chýba vizuálny kontakt....... fenistil kv. ak nezaberú do 2-3 dní návšteva lekára 🙂
Spomínate mak. neviem ako je to vo vašom meste, ale u nás(Pú) je horký. Môj brat mal z neho potom problémy. Deťom mak radšej nedávajte.
Mak nepatri do jedalnicka dietata tak do 2 rokov.Tak si sa mohla alergii skor vyhnut.
Inak je mak alergen a to co popisujes je alergicka reakcia, takze fenistil urcite.z tvojho popisu sa neda urcit, nakolko vazna reakcia je.ak to maleho svrbi, skriabe sa a fenistil nezaberie, az potom by som isla na pohotovost.som si ista ze ti tam nic ine okrem fenistilu nedaju.