Mohol sa 11 mesačný syn vyhádzať z maku?

lubicakovac
8. sep 2011

Vie mi niekto povedať, či môže sa malý (11m) vyhádzať z maku? Včera mu dali lupačku, čo je posypaná makom a dnes má vyliate celé telo. Má také opuchnuté fľaky, a volalasom k lekárke a doktorka mi povedala že mu mám dať fenistil a hylak kvapky. Nakolko už neoridnuje dnes, nevidela to ako to vyzerá, ale mne sa to nepozdáva, lebo ich má stále viac a viac.

Mám ísť s ním na pohotovosť?
Poradte prosím

tea333
8. sep 2011

Mak nepatri do jedalnicka dietata tak do 2 rokov.Tak si sa mohla alergii skor vyhnut.
Inak je mak alergen a to co popisujes je alergicka reakcia, takze fenistil urcite.z tvojho popisu sa neda urcit, nakolko vazna reakcia je.ak to maleho svrbi, skriabe sa a fenistil nezaberie, az potom by som isla na pohotovost.som si ista ze ti tam nic ine okrem fenistilu nedaju.

ani3012
8. sep 2011

tak na lupačke zase toho maku nie je veľa...možno len zhoda náhod,že sa vyhádzal,skoč na tú pohotovosť,nech oni posúdia čo je to a z čoho by to mohol mať .....
držím päste 😉

mamkaivka
8. sep 2011

mak je alergén, na vyvolanie alergickej reakcie stačí malé množstvo alergénu / aj mak na lúpačke/ či je to alergická reakcia ti nik tu na fore s istotou nepotvrdí chýba vizuálny kontakt....... fenistil kv. ak nezaberú do 2-3 dní návšteva lekára 🙂

lussy23
9. sep 2011

Spomínate mak. neviem ako je to vo vašom meste, ale u nás(Pú) je horký. Môj brat mal z neho potom problémy. Deťom mak radšej nedávajte.