Ahojte mamičky máte s tým nejaké skúsenosti a aký bol priebeh ? Mám covid a posledné dva dni je synček veľmi nepokojný stále musí byť na cicku, neplakať vydrží max 5 min, nedá sa ničím iným upokojiť. Merala som mu teplotu aj čelovým teplomerom a teplota mu skáče od 37,3-37,6. Je možné že to chytil ? Čo robiť ?
My sme toto mali aj keď covid nebol … 20min spanky, stále na prsníku, uplakané dieta …aj s teplotou sme to mali rovnako … a mala bola úplne zdravá … pre pokoj v duši zavolaj dr …
Dojčí na požiadanie teraz to bude potrebné viac ako inokedy ❤️ Prajem vela zdravia
Doktor vie vraj len sledovať a ak tak pol čipky do zadku ale ani to neviem ako to tam správne dať 💁🏼♂️ Hádam to nebude treba
@july0 pri novorodencovi urcite kontaktovat lekara ak ma zvysenu teplotu. Je dost mozne, ze to chytil. Kojit, co najviac ak sa dozaduje. Mozno dr nieco poradi a mozno len upokoji. Pri starsom babatku uz netreba s kazdou prkotinkou a miernou teplotou otravovat Dr., ale pri novorodencovi a covide by som volala/pisala.
@july0 tie čelove nie sú presné. Odmeraj do zadku ako ti radia vyššie, nezabudni nakremovat predtým a potom odrátať 0,5 stupňa. Inak ja som merala keď boli ešte bábätka aj pod pazušku, také malé sa ti netrepe, udržis ho chvíľu. Nemusíš ho pokazde rozbaľovat a drazdit mu konečník ale je pravda, že tu je teplota najpresnejšia.
Len pripomínam , že v konečníku treba odratat pol stupňa, čiže ak zmeria 37.8,tak reálna teplota je 37.3.
Naš malý mal tiež svoju teplotu do jedného roka okolo 37.6. Covid mal ako 9 mesačny, par dni 38-39 teplota a potom ôk.
Detičkam sa doporučuje dávať od teploty ak majú opakovane nad 38-38.5°C. A u tak malého bábätká by som sa so všetkým radila s dr, aj dávkovanie sirupov ci cipkov, pretože všetko záleží od hmotnosti a jeho celkového stavu.
A doporučujem na meranie teploty v ritke teplomer na to určený, klasicky pod pazuchu je tvrdy, môže zraniť babo.
Držím palce ❤️
Sesternicina dcérka mala 2 mesiace,keď chytila covid a skončili v nemocnici.Zapálené očká,teplota a nepokoj.
moja neter tiez mala covid v tak malom veku
Aj keď ho odpojím spať vydrží max 20 min rozplače sa a zas sa dožaduje kojenia.