Mohlo byť žĺtko z vajíčka pokazené ?

ivakat248
3. jan 2020

Manzel doniesol z prace domace vajicka od kolegyne vcera. Tak ja som malej dnes uvarila zltko a dala jej ho do prikrmu. Ja som zjedla bielko. Po obede mi vsak manzel volal, ze kolegyna mu omylom dala uz asi starsie vajicka, nie cerstve. Tak som urobila ten test, ze 2 dalsie vajcia som ponorila do vody. Uplne vyplavali na povrch. Teraz sa bojim, aby nam nieco nebolo. Kto vie ake stare vajce to bolo......

amelia000
3. jan 2020

@ivakat248 je to hlupost ten test...robila som ho s uplne cerstvymi vajickami a vysli ze su vyse 3 tyzdnov stare. Zalezi to od tej vzduchovej bublinky vnutri..niektore vajicka jj maju vacsiu ine mensiu. Ak by bolo vajicko zle a pokazene tak by si to isti citila.

ivakat248
autor
3. jan 2020

@amelia000 dakujem.... Nezdalo sa mi, ze by smrdelo. Ukludnila si ma. Vdaka

pininka1
3. jan 2020

Keby bolo pokazené určite to hneď zistis. Aj nam svokor nosil od kolegu vajcia a tiež sem tam nebolo dobré, ale nikdy nikomu nič nebolo.

fokuska
3. jan 2020

@ivakat248 To, ze nebolo uplne cerstve este neznamena, ze bolo pokazene ;) To by si si vsimla, ved smrad z pokazenych vajec sa asi ani neda prehliadnut 🙂

cina1
3. jan 2020

ak bolo riadne tepelne spracovane, tak by nemal byt problem

meluela
3. jan 2020

@ivakat248 vajicka vydrzia viac nez si bezne myslime .. dokonca ani v chladnicke tusim nemusia byt, ale aj ja ich tam vo zvyku davam

amelia000
3. jan 2020

@meluela to je pravda :D vlastne teraz som pozerala ze na krabicke vyse mesiaca dozadu ukoncena expiracka a jem ich v pohode dalej..boh zna uz ake stare vajicka som jedla lebo nikdy nepozeram co na krabicke pise.

epoka
3. jan 2020

@ivakat248 z pokazených vajec môžeš dostať salmonelózu, inkubačná doba je cca 8 hodín.. ale pokiaľ bolo tepelne spracované, tak je to ok

simca06022011
3. jan 2020

nemusis paniakarit, zle vajcia smrdia, bielak maju take zamutene, niekedy az uplne vodove (co vobec nemusi byt pravidlo)... ja mam vajcia rovno od svojich sliepok, a hned cerstve plavali, cize tento test je na nic 🙂 vajicko v klude vydrzi mesiac aj viac...