Mohlo 9-mesačné dieťa prehltnúť batériu?

19. sep 2024

Ahojte. Myslite, že by 9 mesačne bábätko mohlo prehltnúť aaa bateriu(taká ako ide napríklad do tv ovládača). Hľadáme už 2 hodiny, tej baterky niet 😣 ak sa to stalo, tak určite ešte poobede, a musela to byt rychlovka lebo sak som tu, pri nej 😩😩😩 odvtedy 2x papala a vypila aj cele mlieko, teraz pokojne spí. Žiadnu zmenu som na nej nevidela, viem len to, ze v jednej z tých hračiek, ktoré dnes držala chyba 1 baterka (predtym tam bola, hracka hrala) a nevieme ju nájsť… ráno utekám pediatricke, ak by ešte bola hore tak sme na pohotovosti. Revem strachom o ňu, jedom na seba 😭 no muž zase hovorí, ze neexistuje aby sa také malé babo tou baterkou pred prehltnutim nedrhlo, proste, že to by som si všimla. Aj to, ze potom normálne papala a pila ako obvykle 😭

dzescebuly
19. sep 2024

Niekde pod nábytkom zakotulana?

aalt
19. sep 2024

Ja si myslim, ze ano, ze by mohla. Ze to je nebezpecne asi pisat nemusim.Kamaratovi syncek prehltol 2eurovu mincu, zasekla sa uz neviem kde.

kvadrinkaaa
19. sep 2024

Nemyslím si, že to len tak prehltol a nevšimla si si to, ak myslíš klasickú podlhovastú batériu. Za mňa nie. Hľadaj tam, kde by si povedala, že tam určite byť nemôže. Mne raz sponka spadla do otvoru na zárubni, čo býva na starých zárubňach tak na boku. 😆

tinalia
19. sep 2024

Tiez si myslim, ze by sa dusila, ved ta baterka je dost dlha a pevna, nie ako strava. To by sa jej zaseklo v krku ako nic.

gribka1
19. sep 2024

Aká baterka, každé diaľkové moze mať iné, okrúhla, placata?

lubina
19. sep 2024

treba prehladat miestnost kde sa dieta hralo s tou hrackou, kde chyba bateria. Centimeter po centimetri. Prehltnuta bateria moze byt velmi nebezpecna. Ale zasa AAA nie je taka mala bateria a 9mesacne dieta by ju asi nezjedlo bez povsimnutia, ved by sa dusilo podla mna..

candii
19. sep 2024

Čo si. To by sa dieťa dusilo veď to je veľké

3009
19. sep 2024

Ak taká malá guľatá tak áno môže prehltnúť. Vnuk si ju raz vopchal do nosa a sme utekali na pohotovosť. Baterka je veľmi nebezpečná, je to žieravina.

lusu
19. sep 2024

Podľa mna by sa jej to ťažko prehltlo.Je dost velka a tvrdá. Určite niekde bude zatúlana. Hľadajte.

ksebejka
19. sep 2024

Neviem si predstaviť ako by mohla s takou malou pusou zhltnut relatívne veľkú vec. Skúsila by som zavolať na 155 a poradiť sa, čo máte robiť.

autor
19. sep 2024

@dzescebuly nevidíme ju nikde. Už neviem kde hľadať. Motá sa tu aj starší, ten samozrejme nič nevidel, nič nepočul a žiadnu baterku zo zeme nedvíhal 🤷🏻‍♀️ ak bude noc kludna, ráno ideme pediatricke, to pôjdeme na rtg? Či?

@aalt to je moja nočná mora, že sa decká niečím dusia, 2e je tiež dobrá sila 😩 ale toto je tak klasická baterka, cca 4cm to môže mať. Veď veľkú tabletku by mali problém prehltnúť. Ale čert nikdy nespi, a akurat jej to mohlo preklznut 😩

betulinka1
19. sep 2024

Ked si si neni ista rongen na pohotovosti to vyriesi. Radsej ist zbytocne ako neskoro. Neviem ci by dalo baterku ale ta neistota by mi nedala spat.

milanemila
19. sep 2024

Ziadne rano k pediatricke. Ak mate podozrenie, ze prehltla bateriu utekaj na pohotovost a spravia jej sono. Baterka je extremne nebezpecna a nechapem co za debilnu hracku ste jej to dali, lebo certifikovane hracky pre deti maju baterie zabezpecene este aj srobom s nedaju sa tak lahko vytiahnut presne kvoli tomu ze prehltnutie je extremne nebezpecne vzhladom na obsah baterie.

eliska13
19. sep 2024

Myslím, že nie je dosť velka

kvadrinkaaa
19. sep 2024

To dieťa by sa dusilo. Veď to by sa ani dospelému človeku nedalo prehltnúť.

gribka1
19. sep 2024

Hľadajte ďalej, veď nemohla zmiznúť

lucia13022023
19. sep 2024

Nediskutuj ci to možné je alebo není. Na svete sa stávajú veci... Neukludnilo by ma to, aj keby mi každá jedna napíše že to nie je možné. Choďte na pohotovosť. Radšej 100x zbytočne ako raz neskoro.
Ja si osobne myslím, že by sa dusila, že by si si to všimla. No aj tak by som išla.

mayka730
19. sep 2024

Necakala by som , a išla na pohotovost ,nemala by som ani naladu tu čítať čo radia čo ne ,beriem dieta a idem .

mayka730
19. sep 2024

A pediatrička ráno nebude mat rtg oči ,čiže určite ísť hneď .. držím prsty 🙏❤️

jaass
19. sep 2024

Kde bolo babatko položené? Popozeraj pod podložkou, ak bolo na gauči tak medzi gaučom

zenulkaaa
19. sep 2024

Urcite nie. Mojmu 10mesacnemu staci trochu vacsi kusok chleba a ma problem to prehltnut a hned ho drhne. Klasicku baterku by urcite 9mesacne babatko neprehltlo samo bez toho aby ste ai to nevsimli. Takze hladajte dalej, urcite niekde je ta baterka.

milanemila
19. sep 2024

@zenulkaaa mojej kamosky dcera 11 mesacna presne taku baterku prehltla, ked si ich starsi brat daval do auticka na ovladanie, takze mozne to je a bateria v traviacom trakte je extremne nebezpecna.

aalt
19. sep 2024

Baterka je nebezpecne nie pre to ze by sa dusila alebo kvoli zlozeniu ... je nebezpecna, lebo sa moze opriet o tkanivo a to elektrickym "skratom" baterky poskodit. Ak ju neviete najst chodte na pohotovost. Spravia najskor rtg, tam to vedia pozriet na 100%.

kvadrinkaaa
19. sep 2024

Ako práve mi prišlo zle a začínam mám pochybnosti. Toto dokázalo prehltnúť 3 ročné dieťa, ak to je pravda.

gribka1
19. sep 2024

Snáď už išli na pohotovosť.

mareka49
19. sep 2024

Autorka myslím si že nie.
Neprehltlo ju.
(Veľká tuzkova alebo mikrotuzkova batéria?)
Ale ako píšu hore, človek nikdy nevie.
Nie som znalec, ale kým ju žalúdočné kyseliny rozložia alebo dáko nahlodaju tak to asi trvá nejaký čas.
Ja by som išla ráno.
Je tu aj tábor že hneď..
Držím place

maryetta
19. sep 2024

Moj 3-rocny takto pred rokom zjedol magneticku gulicku zo stavebnice. Starsie deti sa hrali. On gulicku nasiel. Aj sa dusil. Starsi syn povedal ze ju vyplul lebo videl ako aj sliny isli z neho. (Kym som ja dobehla k nim do izby)
Tak som to potom nechala tak. Az na dalsi den ked “cinklo” do wc tak ma pot oblial. Ale to bola mini gulicka a jemu to robilo problem prehltnut. Takze vacsiu baterku take malicke… nemyslim. Ale pre pokoj v dusi by som tiez isla. Mame teraz 8mesacnu a vsetko vsade kontrolujem lebo ozaj cez usta vsetko prejde ako cez skener.

ankare
19. sep 2024

@eliska13 Musíš správne používať čiarky, lebo Tvoja veta nadobúda úplne iný zmysel. Prečítaj si to po sebe. 🙂

lietajucikoberec
19. sep 2024

drzim palce, aby bolo vsetko v poriadku ❤️

ankare
19. sep 2024

Podľa mňa to nemá šancu prehltnúť.
Na toto veľký bacha, hlavne tie malé gombikove sa ľahko prehltnu a je to extrémne nebezpečné.
Držím palce!

ankare
19. sep 2024

Pozri pod kobercom, pod skrinou, pod gaucom,medzi hrackami,...