Mohla moja dcéra dostať kiahne?

lenuska311
28. júl 2012

caute baby potrebujem radu....moj synovec ma od vcera vecera ovcie kiahne....mala s nim bola naposledy pred 7 dnami je mozne ,ze ich dostala aj ona???ideme totiz k moru o 10 dni a mam z toho znacne nervy....ako tipujete????keby to mala prejavi sa to dovtedy???resp.to ani nemohla dostat

kilian
28. júl 2012

rataj s tym,ze to dostane.

nika5214
28. júl 2012

ahoj mi sme boli tiež tak isto v kontakte s detmi ktore mali kiahne a o 2 tyždne to prepuklo aj u nas naštastie bez horučok a mala par pupačikov je dost vysoka pravdepodobnost že to dostala ale aj nemusela

erikasadek
28. júl 2012

pocitaj tak 50% ze dostane alebo nie, nie vzdy musi hned dostat.. pozri moj syn bol 3 krat vo styku s dietatom co malo kiahne a nedostal az na 4 krat konecne..

teraz idete ku moru .. aj keby to dostala tak sa netrap pri mori sa super hoji a ma slabsi priebeh zober si lieky aby sa neskrabala...a na dezinfekciu pupancov... nie je to koniec sveta, teraz ti bude ako ruska ruleta, bud alebo... 🙂

marianca
28. júl 2012

Ťažko povedať. Môj starší syn mal ako 4 ročný kiahne a mladší bol stále s ním a nedostal to...Chcela som aby si to odbili naraz a tak som ich nechávala spolu a nič. Takže záleží akú má imunitu.
Inkubačná doba je tam 14 dní takže sa to môže stále prejaviť, ale ako píšem aj nemusí....už len čakať.

rebecca2006
28. júl 2012

ak tam nebol iný kontakt, tak by nemala, dieťa s kiahňami je infekčné max. 24-48H pred vypuknutím choroby, takže pred 7dňami bol ešte synovec neinfekčný. 🙂 Užite si more. Tak či tak, inkubačná doba cca 14dní, max. 21.

sympa1
28. júl 2012

ano ako bolo napisane inkubacna doba je 14 dni a tvoja dcerka prave v tej dobe bola so synovcom , tak ich asi dostane. ale je to na 50%

saskarisko
28. júl 2012

suhlasim s @rebecca2006 - synovec pred 7 dnami este nebol infekcny (infekcny zacal byt max. 48 hodin pred vypuknutim, a je do poslednej mokvavej vyrazky (teda ked sa este vyhadzuje)) . inkubacna doba 14-21 je cas kedy sa kiahne prejavia, ak sa nimi dieta nakazilo.

keiko33
28. júl 2012

Kiahne su infekcne dva-tri dni pred vyrazkami a po kym nezaschne posledna vyrazka. My sme boli u kamosky 6 dni pred vypuknutim a jej dcera to nedostala. A den pred vypuknutim sa hrala so sesternicou a ta tiez nedostala. Takze pravdepodobne nie.

janicka83
28. júl 2012

u nás mal kiahne manžel a nedostala to ani jedna bambuľka...ale deti sú infekčné 2 dni pred vysypaním a potom dovtedy, kým sa im tvoria nové pupáčiky...takže podľa mňa by to nemala dostať....ukáže sa imunita, ale pre istotu si zober na dovolenku potrebné veci, keby náhodou...

billam
28. júl 2012

Určite nie, on v tom čase nebol infekcny...btw.s infekcnymi chorobami Ta ani nepustia do lietadla, nie ešte aj do hotela... A určite najhorsie, co moze byt na kiahne je slnko a more...preboha!!!