Malá pred rokom a pol prekonala slabé ovčie kiahne, dnes som jej našla vyrážky a podobajú sa na ovčie kiahne, má ich na hrudníku, chrbte a krku. Mohla ich dostať znova?
@vatiky ak nebol vysyp dostatocny 1x je mozne chytit kiahne opät, slaba imunitna odpoved som toho zivy priklad, kiahne som prekonala 2x 😉 ak niekto prekona kiahne v plnom nasadeni kiahne zu nedostane dalsim stadiom je pasovy opar- Virus ovcich kiahni v cloveku "drieme" cely zivot,pri oslabenej imunite sa moze opät ozvat ako pasovy opar...
Tak neviem, ideme na kožné uvidíme, napíšem Vám. ☹
nebude to druhykrat to iste... bude to cosi ine...
poznám dievčatko, čo malo ovčie kiahne 3x.
kiahne by viackrat mat nemala, hoci poznam ludi, co tvrdia ze ich mali dva krat..
existuje inak kopa chorob, ktore maju podobny vysyp - kedze to je herpesoveho povodu, tak vela vyraziek sa na kiahne moze podobat.. moj syn mal v lete vysypane cele rucicky pluzgiermi, ktore vyzerali ako z kiahni - to bolo ale ruka-noha-usta..
@vatiky ako píše @saska.t pokiaľ bol prvý priebeh slabý, nebola dostatočná imunitná odpoveď, môže dostať kiahne aj druhýkrát. Alebo ako píše @jana_eyre je množstvo iných ochorení, ktoré sú vyvolávané herpes vírusmi a viac či menej sa podobajú na kiahne ( ruka - noha - ústa, 6. choroba...)
Každopádne, skôr choď k pediatričke ako ku kožnej. Vopred zavolaj, že máš podozrenie na kiahne, ako píše @monicm aby ste náhodou nenakazili deti, ktoré budú v čakárni.
Skoré uzdravenie!
Dnes sme to riešili, je to také niečo ako alergia na niečo, má to len na hrudníku a chrbáte...dnes je to už zasušené, tak uvidím zajtra. ☹
@vatiky nemenila si prášok na pranie alebo aviváž?
@liebling98 áno menila, včera som si všetky zmeny popísala a vyšlo, že som menila prášok a malá zjedla väčšie množstvo pomarančov - denne 4-5 ks. Tak teraz vylučujeme plus sme zmenili ešte sprchový, tak skúšam...dnes sú už vyrážky suché a ružovkasté...
@vatiky myslím, že to kiahne nebudú. Mala to aj na tvári? Ak nie, kiahne to nie sú. Skôr reakcia na ten iný prášok.
Veď práve ani na tvári, ani na nohách. Preto to vylučujem aj ja...len na hrudníku, chrbáte a krku...
@vatiky tielko alebo tričko oprané v novom prášku 😉
záhada vyriešená
Aj ja si myslím, Ďakujem Vám za pomoc... 😉
ano, moze mat dvakrat. Par ludi z okolia a rodiny malo. Potvrdene vysetreniami. Slo dokonca o dospelych.
@vatiky mala ovčie kiahne vtedy?
@anonym00000 mala prvýkrát slabé a druhýkrát to bol pásový opar
@vatiky vylúčené to nie je,občas sa vyskytne situácia,že človek kiahne prekoná,napriek tomu ich dostane znova,väčšinou ale majú slabší priebeh.radšej zájdite k dr.ale predtým zavolajte,že možno máte opäť kiahne,či sa môže na to pozrieť.asi by nebolo dobré čakať v čakárni s kiahňami spolu s dalšími pacientmi