Mohla dcérka dostať druhýkrát ovčia kiahne?

vatiky
27. jan 2015

Malá pred rokom a pol prekonala slabé ovčie kiahne, dnes som jej našla vyrážky a podobajú sa na ovčie kiahne, má ich na hrudníku, chrbte a krku. Mohla ich dostať znova?

monicm
27. jan 2015

@vatiky vylúčené to nie je,občas sa vyskytne situácia,že človek kiahne prekoná,napriek tomu ich dostane znova,väčšinou ale majú slabší priebeh.radšej zájdite k dr.ale predtým zavolajte,že možno máte opäť kiahne,či sa môže na to pozrieť.asi by nebolo dobré čakať v čakárni s kiahňami spolu s dalšími pacientmi

saska.t
27. jan 2015

@vatiky ak nebol vysyp dostatocny 1x je mozne chytit kiahne opät, slaba imunitna odpoved som toho zivy priklad, kiahne som prekonala 2x 😉 ak niekto prekona kiahne v plnom nasadeni kiahne zu nedostane dalsim stadiom je pasovy opar- Virus ovcich kiahni v cloveku "drieme" cely zivot,pri oslabenej imunite sa moze opät ozvat ako pasovy opar...

oladuna
27. jan 2015

@vatiky ze by to bola "ruka noha usta" ? Moja mala to tiez mala po celom tele a tiez sa to podobalo na kiahne.mala vysoke horucky asi 2 dni.

vatiky
autor
28. jan 2015

Tak neviem, ideme na kožné uvidíme, napíšem Vám. ☹

olifcek
28. jan 2015

nebude to druhykrat to iste... bude to cosi ine...

janula18
28. jan 2015

poznám dievčatko, čo malo ovčie kiahne 3x.

loxa
28. jan 2015

@olifcek tak ako pisala @saska.t , naozaj je to mozne, mam suseda pediatra, presne tak mi to vysvetloval ako to saska hovorila, ak to prvy krat neprekonas v dost silnej forme moze sa zopakovat

jana_eyre
28. jan 2015

kiahne by viackrat mat nemala, hoci poznam ludi, co tvrdia ze ich mali dva krat..

existuje inak kopa chorob, ktore maju podobny vysyp - kedze to je herpesoveho povodu, tak vela vyraziek sa na kiahne moze podobat.. moj syn mal v lete vysypane cele rucicky pluzgiermi, ktore vyzerali ako z kiahni - to bolo ale ruka-noha-usta..

olifcek
28. jan 2015

@loxa osobne si myslim, ze prvykrat zle vyhodnotili vysyp a bolo to cosi ine a nie kiahne... takyto nazor mam zase ja, nakolko poznam zase pediatrov, ktori tvrdia toto...

loxa
28. jan 2015

@olifcek ale to je oficialna informacia ktora sa udava aj pediatrickych priruckach ze naozaj sa da dostat kiahne dva krat..ale je pravda ze oooomnoho pravdepodbnejsie je to ze kiahne zle vyhodnotili..urcite to ale nieje nemozne

olifcek
28. jan 2015

@loxa no, ja uz na nic nehovorim NIKDY, ci NEMOZNE 🙂

liebling98
28. jan 2015

@vatiky ako píše @saska.t pokiaľ bol prvý priebeh slabý, nebola dostatočná imunitná odpoveď, môže dostať kiahne aj druhýkrát. Alebo ako píše @jana_eyre je množstvo iných ochorení, ktoré sú vyvolávané herpes vírusmi a viac či menej sa podobajú na kiahne ( ruka - noha - ústa, 6. choroba...)
Každopádne, skôr choď k pediatričke ako ku kožnej. Vopred zavolaj, že máš podozrenie na kiahne, ako píše @monicm aby ste náhodou nenakazili deti, ktoré budú v čakárni.
Skoré uzdravenie!

vatiky
autor
28. jan 2015

Dnes sme to riešili, je to také niečo ako alergia na niečo, má to len na hrudníku a chrbáte...dnes je to už zasušené, tak uvidím zajtra. ☹

liebling98
28. jan 2015

@vatiky nemenila si prášok na pranie alebo aviváž?

vatiky
autor
28. jan 2015

@liebling98 áno menila, včera som si všetky zmeny popísala a vyšlo, že som menila prášok a malá zjedla väčšie množstvo pomarančov - denne 4-5 ks. Tak teraz vylučujeme plus sme zmenili ešte sprchový, tak skúšam...dnes sú už vyrážky suché a ružovkasté...

liebling98
28. jan 2015

@vatiky myslím, že to kiahne nebudú. Mala to aj na tvári? Ak nie, kiahne to nie sú. Skôr reakcia na ten iný prášok.

vatiky
autor
28. jan 2015

Veď práve ani na tvári, ani na nohách. Preto to vylučujem aj ja...len na hrudníku, chrbáte a krku...

liebling98
28. jan 2015

@vatiky tielko alebo tričko oprané v novom prášku 😉
záhada vyriešená

vatiky
autor
29. jan 2015

Aj ja si myslím, Ďakujem Vám za pomoc... 😉

olivia6
29. jan 2015

ano, moze mat dvakrat. Par ludi z okolia a rodiny malo. Potvrdene vysetreniami. Slo dokonca o dospelych.

anonym00000
19. júl 2022

@vatiky mala ovčie kiahne vtedy?

vatiky
autor
23. júl 2022

@anonym00000 mala prvýkrát slabé a druhýkrát to bol pásový opar

hrabovo
23. júl 2022

@vatiky ahoj, áno, môže byt. Moji obaja synovia to tak mali, prvýkrát iba kde tu a po pár rokoch znova a v strašnej sile