Ahojte. Chcem Vás poprosiť o radu. Môj synček máva niekedy modrú kožu okolo ústočiek - od nošteka po bradu. Vyzerá to ako keď je nejaké miesto neprekrvené. Neviete či je to normálne alebo akú to môže mať príčinu?
ako je tu uz pisane najlepsie bude ukazat lekarke ,pretoze tazko radit kedze to nevidime.mna este napadlo ze to moze byt vidno zilky alebo mu je zima 😉 🙂
zuzana, mojej staršej sa to stáva. Rozhodne choďte k lekárovi, aby porobil vyšetrenia, ale mne nakoniec povedali, že to nie je nič akútne. Boli sme na kardiológii skontrolovať srdiečko ( u nás je viac-menej v poriadku) - tam si ešte všimni, či vtedy nemá modré aj končeky prstov, to by znamenalo chybu srdiečka. na neurológii ani neviem prečo sme boli 😅 a keďže moja je (asi) astmatička, tak na pľúcnom. Nakoniec to uzavreli, že to má súvis s dýchaním, ale nie je to nič, čo by znamenalo veľký problém. Len v tých miestach, medzi pusou a nosom že je strašne veľa vlásočníc a malých žiliek a keď ona urobí niečo, čo jej zrýchli krvný obeh - behá, zľakne sa, ťažšie sa jej dýcha... tak sa to tým prejaví. Problém by bol, keby boli modré aj pery.
Urcite pediater + kardiolog kvoli srdiecku, vsimaj si, ci okrem ustociek mava modraste aj prsty na nozickach ci rukach... drzim palce.
ja som si to u mojej tiež všimla,keď bola menšia....pediatrička nás poslala na kardio...nič závažné nezistili....
držím palce.... 😉
nas maval modru spodnu peru, hovorila som to doktorke, tak mu spravila sono srdiecka, ekg, aj vselijake odbery a vsetko uplne v poriadku, ona je aj detska kardiologicka... no a postupne to vymizlo, uz to nemava 😀
aj adamko to mava, ale len ked mu je zima. ma ani nenapadlo, ze to moze mat suvis so srdieckom, no ale nabuduce to radsej spomeniem doktorke.
ja by som poradila len ukazat to pediatrovi 🙂