Ahojte baby chcem sa opýtať či nemáte náhodou s týmto skúsenosť .... Synček má 11 dni a dosť chrci pôjdeme na Orl vraj môže mat stridor lebo v noci sa mi skoro zadusil a dosť chrápe až lapa po dychu akokeby v nemocnici som na to upozornila tri sestričky vraj to je normálne ... lenže má aj dudlik a teraz neviem či to zafarbenie môže byt od silného ťahania dudlika alebo to spôsobuje ten stridor že nemá dostatok kyslíka pery fialove ani modre nemá ani nemal... som druhorodicka a pri prvej dcérke sme takéto niečo vôbec nemali ....ideme doktorke len chcem vedieť či ste nahodou niektorá niečo podobne nebadali u svojich detičiek . Ďakujem
Pokial viem stridor skôr “počuť”
Môj syn keď sa narodil, tak bol modrý hádam celý. V spánku mal modré pery, okolo úst, hneď ako som ho išla prebaliť tak modré ruky aj nohy. Merali mu saturaciu kyslíka, pozerali srdce, atď. Chodili sme na rôzne vyšetrenia, malý je v poriadku, vymizlo to ale až po pár mesiacoch.
mali by mu zmerat saturaciu kyslikom oximetrom. Po narodeni ho mohli dat na monitor a podla toho usudili ze je ok. Musis sa spytat. Oximeter sa da kupit aj v lekarni alebo online (za 50 eur) ale novorodenci maju male prsty na to ale mozno by sa ti nim podarilo zmerat aj novorodenca. V nemocnici pouzivaju profesionalne oximetre so senzorom co sa da omotat okolo maleho prsteka a tie stoja okolo 1000 eur.
ak ma niekto z tvojich znamych apple watch 6 (apple hodinky) nove tak mu vies zmerat saturaciu kyslikom aj cez ne
@daniella54 ahojte no tak vraj podľa orl je mali úplne v poriadku a ak by sa zhoršil chrapot potom nás pošlú do Ba ns iné vyšetrenie ... a môže to byt aj teda reflux ... ale som pokojná vraj aj to modré môže byt len koli zilkam a bledsej kozi v okoli úst a nosteka
Moja dcerka mala stridor a casom sa to moze zlepsit ale nikdy som nemala pocit ze ma modre pery, radaej treba ist k lekarovi aby ste mali istotu, moja vtedy chrapala hrozne preslo to v roku chodili sme pravidelne na kontroly a vsetko vzdy bolo ok a spavala v polohovatelnom lehatku pomahalo to alebo v autosedacke vo vajicku v noci neboj sa neublizi mu to moja tam spavala dlho a mala som to na odporucanie od lekarov