Malý má na pokožke hlávky zhrubnuté veľké šupinky. Sú normálne hmatateľné ako chrasty. Dr. nám pred rokom povedal že je to ešte mliečna chrasta... Ale aj u tak veľkého dieťaťa? Predtým tam nič nemal. Je možné sa objavila takto neskôr? Používame špeci, šampón, ale ustupuje to pomaly 🤔
Aj ja keď som bola malá som zo mala už ako väčšie dieta.... Nepoužívajte "špéci" šampon... Použite obyčajne kockované maslo. Nechať roztopiť na izbovú teplotu aby sa dobre roztieralo, natrieť na hlavičku dať šatku alebo nejakú tenšiu čiapku, nechať cez noc pôsobiť a ráno len vyčešete. Pri oboch mojich deťoch mi to pomohlo. Recept od mojej prababky 🙂
ano, moze byt aj u vacsich deti, nez u babatiek. Moja jedna to mala aj ako babatko, a potom aj neskor ked mala asi 3 al. 3,5r. aj ako babatko aj vacsej som jej to poriadne namazala modrou indulonou, nechala nejaky cas posobit a potom hrebenom vycesala. Potom vlasky aj 2-3 treba poriadne umyt samponom, lebo su dost mastne. A mame pokoj.
Syn bude mat teraz 4 roky, tiež sme sa s tym trapili. Zacala som pouzivat sampon BABE, ale stratilo sa len malo supiniek / chrasticiek /
Jedna mamicka MUDr. poradila dat zarobit v lekarni 2% salicilovy olej. Mala som vtierat malemu olej do vlaskov nechat posobit cca 20 - 30 min / hrali sme sa ze ho skrabkam a som kadernicka/ potom som mu vlasky umyla samponom babe a vo vani detskou kefou / tou pre novorodencou/ vycesavala vlasky. Po dvoch razoch nema na hlavicke nic. Naozaj pomohlo.
Drzim palce.
My sme sa s tym tiez dlho trapili, u najstarsieho 7 rokov. Nam pomahala kyselina mliecna vo forme kremu na vlasy.
Ano, nasim sa to robilo na jar a na jesen pravidelne aj vo vyssom veku
@montemotherone moj prostredný syn to mal tiež do 4 rokov, potom mu to samo zmizlo, u nás nepomohli ani špeci šampony, teda vždy len na chvilku, teraz mám 2,5ročného a ten to má tiež, tiež sa toho nemôžeme zbaviť, nič nepomáha, ani šampony, ani natieranie, ani vyčesávanie, akurát malý získal odpor ku kúpaniu a česaniu, tak hádam to časom zmizne ako aj u staršieho, už nemám na to ani nervy
@danik1505
@sindas
@elanor
@dadka2001
@pininka
@senta_sofia
@janickacrazy
Vďaka žienky 🙂 skúsila som olivový olej a vyčesať a vyzerá to celkom dobre
Pri prvej dcére mi na mliečnu chrasty zabral šampón na mliečne chrasty od Babè a pri druhom dieťati mi zabral taký krém od Vichy ktorý sa natrel na vlásky, po chvíli sa vycesal hrebienkom a potom sa to po 15-20min umylo šampónom a znova vycesalo, do 2 dní mliečne chrasty zmizli, nám nepomohli tie gebuziny od kožnej, dcéra mala s tych olejov a kadejakých sprostosti od kožnej iba mastnú hlavu a chrasty mala plnú hlavu vôbec jej to nepomohlo
Nam dala pediatricka indravitae activ alebo Carmapherol sc mast bez cesania bez umyvania. Len natriet a zmizlo
@monikarovna ano aj my sme davali SC mast... pekne vycistilo
Baby smiem sa spytat ako to vycesavate ked uz ma dieta dlhe vlasky
Mne to neslo ani ked bola mala bala som sa a bojim ze jej tym vycesavanim aj vlasy s korienkami vypadnu
To sa premastilo a netvorili sa nebolo co vycesavat
Ale davam aj teraz ako prevenciu a nema nic
@nunik25 môjmu malému to ide aj s vlasmi, ale skor to nejde ako ide vyčesať, takže ja som to už vzdala, počkám, kým to vymizne samo ako u staršieho, on neznáša kúpanie ani vyčesávanie, u nás je to utrpenie čisté
Ja som necesala len umyla cistou vodou a potom natrela ale mne vlasky nikdy nesli s tym
Ak by ste mala niektora zaujem mam na predaj kremik vitella ictamo . Nam velmi pomohol pri mliecnej chraste. Odporucam. Uz ho nepotrebujem. Bol pouzity max 4-5 krat a bolo po probleme.
@montemotherone áno je to možné. Moja dcéra ma 4 roky a mliečnu chrastu ma občas ešte aj ona. Dokonca aj dospelý človek máva mliečnu chrastu. Mojej dcére zabral vichy šampón na lupiny pre dospelých.
@petuska1113 ahoj este mas ten kremik na predaj???
@editjal bohuzial je predany ale vrelo odporucam. Oplati sa investovat. Stoji na nete okolo 7 eur. Vela stastia.
@petuska1113 dakujem
@monikarovna a keď ma dieťa 3 a pol roka a dlhšie vlásky ako to aplikovať, prosím?
Nemusi sa ten krem z vlasov vymyt pokiaľ nám nevadí, že ma dieťa mastnú hlavu?
Ako často ste to prosim natierala?
@pupava36 prosím a nespomeniete si ako sa volal ten krem od Vichy?
@monikarovna Aj moja 4 rocna to ma vo vlasoch a nevieme sa toho zbavit, tie kremiky treba obidva natierat ako to treba striedat?
My používame BABÉ šampon na mliečnu chrastu, hoci je určený len pre tie najmenšie detičky, ale zas pediater vravel, že nech používame raz za čas preventívne stále , aj keď budeme starší. A nám funguje, roky, zostali sme pri ňom. Doma mám vždy jeden šampón a keď sa po mesiaci, dvoch chrastička objaví použijem šampón a ona zmizne. Nám sa teda zvykne vracať, takže to už asi nie je mliečna chrasta (malý má už 7 rokov), ale pomáha a vlasy sú po ňom jemné a voňavé.
@montemotherone nam dali na to salicilovu mast, po kupani sme natreli a vycesavali tou makkou kefkou na vladky