Ahojte, boli sme s dcérkou na očnom vyšetrení. Nakoľko sa jej za posledný rok zrak zhoršil až o jednu dioptriu ( je v rastovom špurte a krátkozrakosť máme aj v rodinnej anamnéze) lekárka dcérke odporučila špeciálne okuliarové šošovky MiYOSMART.
Chcem sa opýtať na osobné skúsenosti s týmito šošovkami, ak ich vaše dieťa nosí aspoň pár mesiacov - rok, spomalila sa progresia myopie u vášho dieťaťa?
Ahoj, my plánujeme kúpiť tieto okuliare, ale až v marci máme termín na očné, kvôli receptu. Tiež by ma zaujímalo, či má niekto skúsenosti, ale v optike mi povedali, že ich predávajú len od minulého roku, takže ešte sami nevedia posúdiť... Ale syn má už 13, posledné roky sa mu zrak dosť zhoršil a teraz navyše dosť rastie, takže preto ideme do toho.
@lenka_da aj my ich budeme dávať robiť dcéram. Poisťovňa miyosmarty neprepláca. Ale rám si môžte dať preplatiť. Moje dcéry majú nové rámy a sú aj vhodné na tieto šošovky, takže aspoň tam trošku ušetríme. A uvidíme teda pri ďalšej kontrole ako to dopadne 🙂 v optike mi povedali, že nie je nad čím rozmýšľať. Že to prináša iba benefity pre dieťa. Len škoda, že nie sú finančne dostupnejšie, je to pálka, nie každý si to môže dovoliť dať 320eu za sklá + rám . A ja mám dve baby čo potrebujú okuliare, takže x 2 🙈 a ak sa babám posunie dioptria o štvrtku na kontrole, tak ja neviem či budeme o rok opäť meniť sklá. Tak dúfam, že im tá dioptria potom už ostane rovnaká..
@loulou02811 moja dcera ma myosmarty..nosi ich uz 3 mesiac a dnes mi povedala, ze sedi v 3 lavici a uz nedovidi na tabulu! ona ma vysoke dioptrie az -5!! ma len 9 rokov..za mesiac ideme na kontrolu
@laurikagab Dobrý deň. Tiež hľadám informácie o týchto okuliaroch a našla som práve túto vašu správu. Synovi ich odpuručila očná, ale nič o tom neviem. Chcem sa spýtať. Malo vaše dieťa problém aj s tým kým si na ne zvykla? Ze az 3 týždne to trvá kým si tie očká zvyknú na ne. Neviem sa rozhodnúť, či mám ísť do toho, alebo radšej zvoliť klasické okuliare. Veľmi málo informácií je o tom na nete. Ďakujem za každú radu.
@luludo dobry vecer, dcere ako ich dali, tak hned ochorela na tyzden, bola bez nich v posteli..v skole som ju ospravedlnila z TV a z tanecnych kruzkov. Ona si zvykla, niekedy mala bolest hlavy, ale neviem, ci to pripisat k tomu lebo ich uz nosila dlhsie. Platili sme do 400 eur, ramy sme mali svoje..najlepsie su gulate. Dcera sa nestazuje, ale ja ked sa cez to pozeiem je to hrozne a smutne ake su silbe -5!! Inak sklo sa nestensuje, tak ich ma dost hrube. Vyskusali sme aj atropin kvapky-kratkodobo, lebo som sa rozhodla potom pre okuliare..my sme ich mali prvi v nasom meste zajednane-tiez novinka od ocnej. Ja vyskusam cokolvek, kedte sa jej diopteie rapidne zhorsuju..syn ma tiez vysoke, ale jemu som ich zatial nedala robit. Ked pojdeme na kontrolu, mozem dat info..este nemame termin.
@laurikagab Ďakujem, budem rada keď napíšete.
@luludo ake nosite dioptrie?
@laurikagab Z -1 ideme na -2.25. Za rok a 5 mesiacov takéto zhoršenie. Chcela mu dať -2.5, ale že to by bol veľký skok , tak -2.25. A odporučila tie okuliare, ale keďže som o tom nikdy nič nepočula tak hľadám informácie. V decembri že máme prísť na kontrolu či sa mu to zhorší, alebo nie. Ešte som neni rozhodnutá, aké okuliare teda vybrať.
@luludo syn mal tiez taky skok, ale sa mu to potom spomalilo..dcera, kazdeho pol roka o -1 dioptriu..naposledy o -2 ..kolkorocne mate dieta?
@laurikagab Ma 10 rokov
ahojte, syn bude mat 10 rokov, tiez mu dnes ocna dr. doporucila taketo skla, tiez teda zhanam skusenosti, lebo ta cena teda uff ☹
zevraj pokial sa do polroka dioptrie zhorsia, garantuju vymenu skiel, to povedala dr, mate s tym skusenost?
tiez by som bola zvedava, ako by si na ne zvykol, ako pise aj @laurikagab - ako sa cez ne pozera
Tie okuliare sú fajn a dcéra sú na ne rýchlo zvykla
Už v podstate 2hofiny po nosení bola s nimi ok
Ešte už ich ma vyše pól roka
@luludo tak dnes sme boli na kontrole od novembra a nastastie jej nezvysila, kedze dcera v silnejsich videla moc ostro!!! DOktorka povedala, ze v novembri mala dcera na lavom oku -5,5 a teraz vidi lepsie so sklickami -5..takze jej nechala tie sklicka co mala v novembri -myosmart. Kontrolu mame o 4-5 mesiacov..mozno vtedy nam prida opat dioptrie..??
@laurikagab Tak super. Ja som synovi dala obyčajné tie okuliare nakoniec. V decembri ideme na kontrolu, tak som zvedavá čo bude. Ak by sa to zhoršilo, tak mu dám tiež tieto okuliare čo vy.
Dobrý deň , ako sa vám po čase ustálili dioptrie? Nastalo ustálenia alebo zlepšenie? Dcérke sme ich tiež objednali v optike.
@loulou02811 dobrý deň,dali ste nakoniec tie sklá? Dnes nám ich očný odporučil,máme sa rozhodnúť...
@zuzanazimna my sme ich dali, dcérka ich má necelý týždeň, zvykla si, jeden deň jej vadilo, že sa jej divne cez ne pozerá a bolela ju hlava.
@zuzanazimna Ahoj 🙂 áno dali sme ich dcére koncom mája, takže už testujeme tretí mesiac. Na kontrolu máme ísť po 5-6 mesiacoch nosenia. Uvidíme, sme zvedaví, lebo aj mladšia dcéra začala pred rokom nosiť okuliare do diaľky, zatiaľ má dioptrie iba 1 ale ak to u staršej dcéry bude ok a dioptrie sa jej nezhoršia, určite dáme aj mladšej dcére tieto sklá. Po kontrole napíšem 😉
@loulou02811 super,budem rada...my máme kontrolu o 4 mesiace tak dovtedy sa máme rozhodnúť....
@loulou02811 Ahoj, moja dcéra mala v troch rokoch ( 2022) zistenú myopiu - 3,5 a -2,75. Hneď sme dali robiť okuliare miosmart, u nás ešte neboli, tak som bola v Poľsku v optike. Zvykla si na ne hneď a bez problémov , neviem, či je to tým, že to boli prvé okuliare. U nás sa veľmi osvedčili, lebo dva roky vydržala bez zmeny. Tento rok v marci som chcela dať už nové, lebo z okuliarov vyrástla a boli poškriabané. Dali sme miosmart ale už tu na Slovensku -3,75 a -3,25. Teda za dva roky zmena o pol dioptrie. Teraz v septembri sme boli na kontrolu a zrak sa jej zhoršuje ale dioptrie zatiaľ nemeníme. ( Ešte nechodí do školy ). Mám známu, u ktorých však miosmart nezabral a prešli na nočné šošovky.
Ešte malá rada - my sme v poisťovni, ktorá má grantový program Bojovníci za zdravie a v rámci tohto programu nám prispeli na šošovky Miosmart. ( 300 eur)
@ketke22 ďakujem za skúsenosť. O chvíľu ideme aj my na kontrolu, tak sme zvedaví. Dúfam, že je to poisťovňa v ktorej sme, lebo iba do konca septembra sa dá prepoistiť 😅
aj my zvažujeme dať tieto skla u staršej dcéry 12 ročnej, budem rada za skúsenosť u starších detí
@laurika26 ake ma dioptrie..syn ma -5 a ma 13 rokov a doktirka odporucila len dcere, leno ma 10r - -5 a jej sa rychlo zvysuju
Naozaj nikto tieto okuliarové šošovky nemá??
A čo “ nočné kontaktné šošovky” na korekciu krátkozrakosti, ktoré sa nosia iba počas spánku. Ráno sa vyberú z očí a počas dňa ma človek výborne videnie bez okuliarov a kontaktných šošoviek?
Nosí niekto takéto šošovky?