Proaim ma niekto skusenost s detickami ktore nosili minusove dioptire,ze okulare po case nemuseli nosit,za sa im zrak upravil??
tak to by bol skor zazrak...
Aké má dioptrie. Ja som od malička mala -6 a udržala som si to na -6 a zrak sa nezhoršil v 20 som podstupila par sekundovú operaciu a nedám na to dopustiť. Ale asi 10 oftalmologovia mi povedali, že pokiaľ ma dieťa DO -4 zrak sa da pekne obnoviť a takychto prípadov je veľmi veľa
Môj syn,skoro 12r,ma uz vyse polroka mínusky. -1.25 na jedno oko a -1,5 na druhé oko.Po polroka bola v januari kontrola a zatial nechala ako mal.Dalsia kontrola v auguste.Ja mam okuliare od 13r a vysla som na -4,45 ale uz mi ide lekarka po vysetreniach pomaly znizovat na -4.30 a za uvidime o rok ze by sme isli zase dolu.Ze sa mi oci zlepšili.
@pamag1805 operovat sa to da najskor v 18tke.
@pamag1805 áno dá sa to operovať ale asi až po 18 to úplne neviem. Ja ako pišem bola som v 20tke a spravili mi ceľa vyšetrení, a zoperovali ma aj s dierami na sietnici ja som bola v excimeri kde su najvacsi profici pretože mna neoperoval len laser ale aj pani doktorka musela niečo spraviť v oku kedze mam uz vyssie spomenute diery na sietnici
Dcéra nosila od 4 rokov -2,5 -3. Upravilo sa jej to postupne tak, že od nejakých 14-15 rokov už nenosí. Na strednú školu už išla bez okuliarov.
@lilianka28 to vazne? mna doktorka presviedcala, ze z minusiek sa neda vyrast a ze ma nosit okuliare stale. ma -0,5 ma 7 rokov, pretoze sa boji, ze sa to bude zhorsovat. Takze nejaka nadej tam predsa je?
Mínusové dpt sa nestratia len tak.
@pamag1805 mínusky majú tendenciu rásť.