Mikrocefália

29. nov 2024

Ahojte, mali ste niekto Mirkocefaliu a potvrdeny prekonany MCV virus, pritom vsetky geneticke screeningy v 1 aj 2 trimestri boli v poriadku? Mala ma hlavicku 32,5cm, 48cm a 2900g. Podla mna ma malu hlavu preto, ze je cela drobna… len ten pozitivny MCV virus ma strasi. Mali ste to niekto podobne a deticky boli zdrave?

mia_von_prag
29. nov 2024

Ten virus si mala v tehotenstve? Aká stara je teraz?
Ja som mala molusky asi 3 mesiace pred otehotnenim.

Moja dcéra mala podobne miery pri narodení. Hlava 32,5 cm a teraz je zdravá, veľmi šikovná. Rozpráva od roka aj niečo, chodí od 14 mesiacov. Nikto to nikdy neriešil, ani pediatrička. Výskovo je uz priemerná,len stale drobnejsia hlava a vaha.

Mikrocefalia je ťažká vyvojova vada, kto ti to povedal, že sa vás to týka?

gubcikova
29. nov 2024

U môjho syna bola mikrocefalia. Mám aj článok o tom. Ja som zase vraj v 3mesiaci prekonala toxoplazmozu. Teraz má 12 rokov. Má ADHD, emočne poruchy, poruchy reči ale či zrovna mikrocefalia k tomu dopomohla netuším

autor
29. nov 2024

@mia_von_prag ma par dni. Mame to napisane ako diagnozu v prepustacej sprave.

autor
29. nov 2024

@mia_von_prag ohladom virusu sa to estw zistuje. Mala pozitivne tie IGG

mia_von_prag
29. nov 2024

Robili jej sono hlavičky? Nám este v porodnici a všetko bolo v poriadku. Na screeningoch tiež, mozog ok.
Sleduj teraz len ako rastie hlava, malo by to byť 5 mm za týždeň tieto prvé týždne.
Držím palce, aby bolo všetko v poriadku ❤️
Viem si predstaviť čo zažívaš a naozaj to môže byť len tým, že je cela drobná. Ak by si sa chcela porozprávať, napiš mi správu.

autor
29. nov 2024

@mia_von_prag ano vsetky sona mala v poriadku. Dakujem 🩷

mia_von_prag
29. nov 2024

Tak to je dôležité 🌹a neboj, naozaj to nemusí nič znamenať, moje dievčatko je uplne v poriadku

lenkulenku123
29. nov 2024

Dcéra pri narodení mala 32 cm, teraz má 19mesiacov, vyzerá že je v poriadku 🙂 tiež sme absolvovali sono aj neurologiu.