Ahojte, ja by som s achcela poradit, dost sa bojim. Caka nas kontrola u detskeho urologa, kedze raz synovi dr nevedela najst lave vajko ked mal 11 mesiacov (povedala ze do 18m ho musia zoperovat), inak kontrolovali ho stale na poradni a stale bol na mieste v miesku. Ale ked plakal/bol v strese, tak mu vybehlo asi, preto ho nevedela najst. Teraz ma 16 mesiacov, a kontrolujem mu pri prebalovani, ked sa kupeme, teda vidim ho. Aj keby ho nevidim, tak lahko ho vyhmatam, je v miesku, len trosku hlbsie, ako pravy, ALE V MIESKU.
Teraz neviem vobec, co nas caka. :( ci daju este cas, alebo nas poslu hned pod noz.... :(
@macekovam ved to, ze ziadny problem nie je...... Vajka su stale na mieste....
Tak myslím ze treba dat to na doktorov, urologov, ti sú odborníci.
Ty ako laik nevieš až tak posúdiť, či je správne na mieste, ono ani "behať" hore dole by to asi nemalo pri placi a podobne.
A vždy lepšie teraz, ako by mal neskôr problémy po tejto stránke.
Moj syn mal migrujuce vajko tiez. Stale sme to len kontrolovali. Vo vani, pri kupani, doktorka na preventivkach. Bol ovela starsi, ked sa to stabilizovalo. Vajko narastlo a uz nebeha v kanali. Tiez som sa obavala operacie, ale vyhli sme sa tomu. Verim, ze aj u Vas to tak bude.
ked vas poslou pod noz tak pojdete.. vyriesi to problem a neskorsie komplikacie..nie je to velky zakrok.