Migrujúce opuchy

malfea
15. dec 2023

Zdravím, chcem sa opýtať, či sa niekto nestretol s podobným stavom, že by nám vedel poradiť, čo môže byť vo veci.

Synovi (4,5r) bol v stredu 29.11. diagnostikovaný zápal priedušiek. Dostal atb Zinnat a na vykašliavanie Erdomed. Oba lieky už v minulosti užíval. V sobotu 2.12. sa zobudil s 10 cm opuchom v krížovej oblasti, lieky užíval ďalej, opuch cez deň ustúpil. V nedeľu 3.12. sa zobudil s opuchnutou ľavou dlaňou a prstami (deň predtým veľa kreslil, tak sme to dávali za vinu preťaženiu). Opuch zase cez deň ustúpil. V pondelok sme boli na kontrole, hovorila som o opuchoch, dostal na 3 dni Fenistil kvapky, že aj keby neboli ďalšie opuchy, tri dni to má brať. Tak sme vysadili, dobral vtedy aj atb a ďalšiu nedeľu 4.12. mu opuchlo chodidlo (deň predtým sa jašil vonku v snehu). Boli sme na návšteve, nemali sme Fenistil, tak dostal len lokálne gél a 1/2 tbl Dithiaden a doma sme zase začali dávať 3 dni Fenistil kvapky. Včera 14.12. sa zobudil s opuchom v slabinách a na zadku (deň predtým bol prvý krát v kine, dlho sedel), zase som začala s Fenistilom a dnes ráno 15.12. sa zobudil s opuchunutou pravou dlaňou a prstami a navyše s opuchom jazyka. Hneď dostal Fenistil, jazyk postupne odpuchol, ale ruka nie, ani ten zadok zo včera... čím ďalej opuchy dlhšie pretrvávajú. Volala som dr a boli sme si po čípok Prednisonu. Jazyk je už úplne ok, ale tá ruka nie

Na odberoch aj výteroch sme boli v stredu. Všetko je zatiaľ ok, iba nejaké markery čo značia alergiu, myslím že imunoglobulíny, mal zvýšené. Serológia ešte nebola, až v pondelok.

Máme dávať do zajtra Fenistil, potom prejsť na Aerius a rano ešte jeden čípok Predisonu.Len teda mám trochu obavy, keď puchne v noci, dnes to bol jazyk....kam to môže zájsť.

Stretli ste sa s tým niekto? Čo to môže byť? Vďaka za každú reakciu.

Ešte doplním, že opuchy nie sú bolestivé, keď po nich prejdeme prstom, ostane biela čiara ako pri zápale.