Milé mamičky, prosím o radu. Moje krsniatko má 2 týždne. Problém je v tom, že miesto - kožka na buršku tým, že koniec pupočnej šnúry o ňu stále naráža hnisá. Hnis má asi 1 cm po dlžke a je biely, je to taká škvrna.Ešte zatiaľ nemokvá, ale chcela by som sa vás opýtať, či ste sa s tým niekto nestretli. sestra k doktorovi pôjde, len či nemáte nejaké rady ako by to pomohlo.ďakujem
problém je v tom, že pupočník je ok, sestra ho zastrekuje septonexom, ale ten chvostík je obalený v akoby obväze a ten škriabe o bruško, a pod ním je ten hnis, myslím, žeby to nemala asi namáčať do vody. ďakujem vám za rady
pupočná šnúra je dosť malá a vlastne ona je už oblepená tým obväzom
Mojmu krsniatku tiez hnisal pupcek tak bola u dr.a poslala ich na chirurgiu a tam jej dali nico na pupcek vyzeralo to ako gel a prelepili o 4dni sla na kontrolu a bolo dobre.ale tie 4 dni nesmela ani kupat a davat pozor aby jej to nespadlo
prepáčte, v utorok budú dva týždne a tiež to čistí a k doktorovi určite pôjde, len zajtra sú krstiny a práve dnes sa to zhoršilo 😒
@kkupka nech vypodlozi sterilnou gazou - stvorec, nastrihnut akoby do pismena T, polozit na brusko a oblozit tym akoby pupocnik. Tak sa zabrani dalsiemu drazdeniu. Ak je to naozaj nahnisane, tak skusit dat nato trosku toho septonexu, ale pravdepodobne to velmi nepomoze. Treba konzultovat s Dr, ktory babatko uvidi a bude vediet posudit. Hlavne ak sa to zhorsilo, tak aj na pohotovost.
Septonex na pupocnik, to jej poradili v porodnici??? 😕 A pomaly by uz pupocnik mal naozaj odpadnut, 2 tyzdne je dost dlha doba.
zajtra by som určite šla na pohotovosť a nezasýpavala to ničím .
@kkupka - pupcek dat dolu a potom cistit a zasusovat... Saske tiez neskoro odpadol a zacalo jej to pod tym tak skaredo mokvat.
@kkupka suhlasim s @annalena ..gazu okolo pupka, a miesto septonexu benzinalkohol
a tiez si myslim ze pupocnik uz mal odpadnut 😕
septonex tak nevysuje ako benzinalkohol..treba to tym cistit..aj pupocnik aj to nahnisane mioesto..pravdepodobne to nebude j´hnis, len to mokva, kedze septonex nemusi tak vysusovat
@kkupka Ja by som sla urcite na pohotovost a necakala aby nedostal/a dajaku infekciu alebo zapal a tak ako pise excelent1 nezasypovat
fuu.... no neviem, ako to robili drobcekovi,,,, nam pupocnik odstrihli na treti den v porodnici, a davala som pozor, aby bol v suchu a neprichadzal do kontaktu s plienkou a tym zvysenym trenim,,, pupocnik nam kazali potierat 40% liehom, kym sa nezahojil uplne, nemali sme problem..... ked uz je to nahnisane, to uz jedine lekar,, budu to asi cistit... drzim palce aby bolo vsetko ok,,,