Miesto pod pupočnou šnúrou hnisá

kkupka
2. jún 2012

Milé mamičky, prosím o radu. Moje krsniatko má 2 týždne. Problém je v tom, že miesto - kožka na buršku tým, že koniec pupočnej šnúry o ňu stále naráža hnisá. Hnis má asi 1 cm po dlžke a je biely, je to taká škvrna.Ešte zatiaľ nemokvá, ale chcela by som sa vás opýtať, či ste sa s tým niekto nestretli. sestra k doktorovi pôjde, len či nemáte nejaké rady ako by to pomohlo.ďakujem

jezibosorka
2. jún 2012

fuu.... no neviem, ako to robili drobcekovi,,,, nam pupocnik odstrihli na treti den v porodnici, a davala som pozor, aby bol v suchu a neprichadzal do kontaktu s plienkou a tym zvysenym trenim,,, pupocnik nam kazali potierat 40% liehom, kym sa nezahojil uplne, nemali sme problem..... ked uz je to nahnisane, to uz jedine lekar,, budu to asi cistit... drzim palce aby bolo vsetko ok,,,

31majka12
2. jún 2012

@kkupka ahoj my sme cistili pupocnik repikovym odvarom,a v tom odvare sme babo aj kupali...

kkupka
autor
2. jún 2012

problém je v tom, že pupočník je ok, sestra ho zastrekuje septonexom, ale ten chvostík je obalený v akoby obväze a ten škriabe o bruško, a pod ním je ten hnis, myslím, žeby to nemala asi namáčať do vody. ďakujem vám za rady

igiana
2. jún 2012

@kkupka Neda sa jej aspon ten ostry koniec odstrihnut alebo odstiknut? Nech ho skusi oblepit kuskom leukoplastu.

kkupka
autor
2. jún 2012

pupočná šnúra je dosť malá a vlastne ona je už oblepená tým obväzom

31majka12
2. jún 2012

@kkupka a ten septonex ..to jej kazali v porodnici?
vezmi vatovu stetocku daj tam viac vaty a macaj a potieraj to tym odvarom,uz viem co myslis,ono ten kvazy obvaz pomaly zide dole.
Len to treba osetrovat.
Nam zakazala dr pouzivat lieh!

kathka0022
2. jún 2012

Mojmu krsniatku tiez hnisal pupcek tak bola u dr.a poslala ich na chirurgiu a tam jej dali nico na pupcek vyzeralo to ako gel a prelepili o 4dni sla na kontrolu a bolo dobre.ale tie 4 dni nesmela ani kupat a davat pozor aby jej to nespadlo

igiana
2. jún 2012

@kkupka a nema to podrazdene od toho septonexu?

ajca123
2. jún 2012

@kkupka čudné lebo mojim deťom odpadol ten kúsok po týždni...
Pri každom prebalovani som cistila liehom... Ja byt na jej mieste išla by som na pohotovost keby to synovi hnisalo...

kkupka
autor
2. jún 2012

prepáčte, v utorok budú dva týždne a tiež to čistí a k doktorovi určite pôjde, len zajtra sú krstiny a práve dnes sa to zhoršilo 😒

annalena
2. jún 2012

@kkupka nech vypodlozi sterilnou gazou - stvorec, nastrihnut akoby do pismena T, polozit na brusko a oblozit tym akoby pupocnik. Tak sa zabrani dalsiemu drazdeniu. Ak je to naozaj nahnisane, tak skusit dat nato trosku toho septonexu, ale pravdepodobne to velmi nepomoze. Treba konzultovat s Dr, ktory babatko uvidi a bude vediet posudit. Hlavne ak sa to zhorsilo, tak aj na pohotovost.
Septonex na pupocnik, to jej poradili v porodnici??? 😕 A pomaly by uz pupocnik mal naozaj odpadnut, 2 tyzdne je dost dlha doba.

excelent1
2. jún 2012

zajtra by som určite šla na pohotovosť a nezasýpavala to ničím .

anjelicek26
2. jún 2012

@kkupka - pupcek dat dolu a potom cistit a zasusovat... Saske tiez neskoro odpadol a zacalo jej to pod tym tak skaredo mokvat.

strapco13
2. jún 2012

@kkupka suhlasim s @annalena ..gazu okolo pupka, a miesto septonexu benzinalkohol
a tiez si myslim ze pupocnik uz mal odpadnut 😕
septonex tak nevysuje ako benzinalkohol..treba to tym cistit..aj pupocnik aj to nahnisane mioesto..pravdepodobne to nebude j´hnis, len to mokva, kedze septonex nemusi tak vysusovat

kathka0022
2. jún 2012

@kkupka Ja by som sla urcite na pohotovost a necakala aby nedostal/a dajaku infekciu alebo zapal a tak ako pise excelent1 nezasypovat