Mierny záklon hlavy u 5-týždňového bábätka

gastanka123
16. nov 2022

Ahojte. Chcela by som sa spýtať, či máte niekto skúsenosť so záklonom hlavy u 5-týždňového bábätka. Robí to iba niekedy a nie je to zatiaľ také hrozné. Staršia dcérka zakláňala hlávku veľa, takže teraz by som to rada podchytila. Pri dcérke sme robili chyby, teraz sa snažím im vyvarovať, aj keď to nie dokonalé. Moja otázka je, či máte skúsenosť, že to môže byť ešte napätie po pôrode a prejde to samo. Alebo to treba už riešiť? Pediatričke som to spomínala, povedala, že je to ešte v norme. Ale so skúsenosti s dcérkou viem, že ona to moc nerieši. Ďakujem.

aliaray1
16. nov 2022

@gastanka123 moze to byt kadeco...netrapia vetry, nevracia, nema vyduty pupcek? Co davas na vetry?

gastanka123
autor
16. nov 2022

@aliaray1 Na to mu väčšinou pomáha pocvičiť, ale môže byť aj z toho. Ale niekedy ho prosto zaujíma, čo je za ním. A to snažíme tam nič nemať a každého napomínam, aby nebol za ním.

marianarem
16. nov 2022

@gastanka123 Moze to byt aj reflux, moj sa tiez dost vypinal do luku a zaklanal hlavicku a myslim, ze aj kvoli tomu. Casom sa to upravi a zatial ho vela noste v klbku, aby sa to vykompenzovalo.

gastanka123
autor
16. nov 2022

@marianarem No, inak dcérka mala silný reflux. U syna to nepozorujem, ale viem, že môže byť aj skrytý. Vďaka.

ailiba
16. nov 2022

@gastanka123 kazdy novorodenec ma zaklon hlavy, je to sposobene porodom. Po case by sa mal uvolnovat. Ale pravdaze su techniky, ako dvihat, pokladat a nosit babatko, aby sa svaly uvolnili. Je to velmi dolezite. Zlepsuje sa tym aj travenie. Pozri si na youtube videa Eva Kiedronova. Su tam polohy nosenia. Ale da sa chodit aj na cvicenia. My chodime a precvicujeme si to tam.

marianarem
16. nov 2022

@gastanka123 Moj mal ten skryty, nejako extra nevracal, tak bezne odgrckaval. Ale bolo vela indicii,, ze reflux ma. Upravilo.sa to tak po pol roku.

gastanka123
autor
16. nov 2022

@ailiba Presne, snažím sa ísť podľa Kiedroňovej, aj keď nie vždy je tá manipulácia dokonalá. Často sa s ním nedá tie cviky robiť, lebo sa vzpiera a tlačí tú hlávku dozadu. Dávam ho aj na perinku, ale tú som si zohnala až neskôr a nie je tam stále. Tak snáď to vymizne. Vďaka.

gastanka123
autor
16. nov 2022

@marianarem Hmm, tak môže to byť aj to. Musím si o tom prečítať. Máva často štikútku, to mávala aj dcérka. To je tuším znak refluxu, nie?

marianarem
16. nov 2022

@gastanka123 Ano, stikutka bola aj u nas. Potom to vypinanie a zaklananie, strhavanie sa zo spanku a casto bolo.pri tom vidiet, ze mu nieco aloby voslo do ust a prezuva a prehlta to. Neskor, asi v 3 mesiacoch, sa pridali problemy s jedenim a bol pred krmenim az plac. Najlepsie sa dal nakrmit v spanku alebo polospanku. Vsetky tieto priznaky sa zlepsili po nakloneni postielky a zhorsili sa po jej navrate do povodnej polohy. Az v tych 6m bolo mozne natrvalo postielku vyrovnat.

aliaray1
17. nov 2022

@gastanka123 ahoj no nasa mala reflux, ked mala cosi vyse 2 mes. zacala sa okrem zaklonu aj pretacat a zacali sme chodit na fyzio. Pedi nam povedala, ze to veru nie je ziaduce tieto zaklony a pretacanie a na fyzio sa vsetko napravilo. Nam tam ukazali aj ako ju dvihat a nosit. Na reflux sme davali gastrotuss ak velmi trebalo, inak vyvysena poloha.

gastanka123
autor
17. nov 2022

@marianarem Tak to ste si vytrpeli dosť. Našej prešiel v 3. mesiacoch. Ale nepomáhalo nič.

ailiba
17. nov 2022

@gastanka123 rada❤️... netrap sa, vsak ma len 5 tyzdnov🤩. Ten zaklon je este fyziologicky v tomto veku. Robis dobre a casom to prejde. Ja chodim tiez na cvicenia a aj tak moj syn zaklana hlavku🤷‍♀️.

gastanka123
autor
17. nov 2022

@ailiba Vďaka za upokojenie 😁❤️