Metylfenidát na ADHD pre 6-ročné dieťa

lady6161
26. mar 2024

Dobry den..Ma prosim niekto skusenost s liekom metylfenidat neuraxpharm 54mg ?Psychiatricka ho predpisala nasmu 6 rocnemu synovi s diagnozou adhd , no ked som si citala ake to ma vedlajsie ucinky a podobne ,naskocila mi husia koza... Uvazujem ci mu to mam vobec davat ..Nerada by som mu uskodila...

heisenberg
21. aug 2024

Dobrý deň. Ako to dopadlo? Dávali ste to synovi? Máme podobný prípad a tiež sa toho obávam..

lady6161
autor
24. aug 2024

@heisenberg Dobry den..Skusila som 1 davku a cista katastrofa..Celu nic som poriadne nespala a maleho kontrolovala..Hned som visadila..Nikdy viac...Teraz mu predpisala v juli atomoxetine ,vraj ked ma metylfenidat zly ucinok tak zvyknu tieto zabrat...Zatial som mu ich nedala..Teraz mame ist na kontrolu a vlastne ani neviem co tam povedat

heisenberg
25. aug 2024

@lady6161 ako to myslíte že katastrofa? Malému bolo zle? Alebo ako to zabralo?

lady6161
autor
4. sep 2024

@heisenberg tazko je to pisat ..to by ste museli vidiet na vlastne oci ..Ale tak pre zhrnutie info , zrenice pomaly na cele oko, nervozny, ak vystrelený na totalku ,len krical ,utekal ,proste nezastavitelny ..uplne zmätený ..Nedal si povedat ani od muža ,a to od neho si vzdy dal povedat ..on vzdy vecer o 9 zaspi od unavy, v ten den som ho mevedela o 11stej dostat do postele ..ked si konecne lahol, plakal kym nezaspal..A mal neovladatelne tiky s ustami ,nevedel to ovladat ..A vecer ked zaspal konecne ,tak ho trhalo celeho zo spanku ..vzivote nikdy viac ...