Meškanie menštruácie u 14 ročnej

bebe58
2. apr 2022

Ahojte mám 14 ročnú dcéru. Menštruáciu má už od 11 rokov a má ju pravidelnú. Vysoká je 164cm a má 61kg už rok. No teraz jej menštruácia mešká 5 týždeň. Je to normálne?

petka1402
2. apr 2022

@bebe58 niečo možno napovie test a keď nie tak lekár

lenka1993
2. apr 2022

Asi by som jej dala ocikat paličku.

bebe58
autor
2. apr 2022

@petka1402 Tým testom myslíte tehotenský test?

petka1402
2. apr 2022

@bebe58 ano

gabika99
2. apr 2022

@bebe58 ja by som za tým nevidela hneď tehotenstvo. Skús sa s ňou o tom porozprávať. Ak teda nemala pohlavný styk, zavolala by som lekárovi. Moja má 11, neviem si predstaviť, že by v 14 už mala pohlavný styk.

ska1991
2. apr 2022

@bebe58 ahoj, mne v tom veku meškala menstruacia vyše dvoch mesiacov. Babka zavolala vtedy svojmu známemu gynekológovi a ten povedal že v takom veku je to úplne normálne. Stalo sa mi to iba raz mala som 13-14 rokov. Nebála by som sa 😊

bebe58
autor
2. apr 2022

@ska1991 len ona ju má už 3 roky, tak som si není istá či to je normálne

bebe58
autor
2. apr 2022

@gabika99 Ani ja si nemyslím, že je tehotná, videla som v jej mobile správy s jej "Kamarátkou" A sama mi potom povedala, že už má 5 mesiacov frajerku.

katarinka89
2. apr 2022

@bebe58 ten test jej neublizi- na tvojom mieste by som sa radšej presvedčila. V dnešnej dobe sú dievcata vyspelejsie fyzicky ako psychicky. A pokiaľ bude negatívny, zavolala by som gyn- ten už zvolí na základe vedomosti ďalší postup.

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bebe58
autor
2. apr 2022

@raja95 Práveže má takú istú váhu od leta. Vážila som ju.

levandulova111
2. apr 2022

Ja nechcem strašiť, ale skúsila by som tiež ten test. Mám kamarátku, ktorej dcéra má 13 a už skúšala spať s chlapcom 🙈 robila si aj tehotenský test, ale chvalabohu vyšiel negatívny a prehliadka u gynekologičky vyšla v poriadku, blanu mala trošku poškodenú, ale chválabohu nebola prerušená úplne. Jej chlapec vtedy mal 15...
A aj keď má dcéra priateľku, to ešte nemusí nič znamenať, možno skúsila aj chlapca, deti sa objavujú a spoznávajú svoju osobnosť a zaraďujú sa do života. Určite by som skúsila test, potom jednoznačne návštevu gynekologičky. Úplne sa môže stať, že deti sa stále vyvíjajú a jej sa mohli len hormóny "poblázniť".... Držím palce ❤️

oli2782
2. apr 2022

U nás prvé čo sa doktorka pýta je či sme robili test. Bez ohľadu na vek,..hlavne v dnešnej dobe.

ziarifka
2. apr 2022

@bebe58 nebrala atb (alebo iná choroba, očkovanie, covid...)? Mne až do 25r po každých atb vynechal menzes na 3 mesiace.

lylyjana
2. apr 2022

@bebe58 ja som mala od 12menstruaci, a tiez sa mi parkrat stalo, ze mi zacala meskat, isli sme na gyndu, pichli mi injekciu na vyvolanie a do 2 dni som mala kramy

vilma7
2. apr 2022

Tak sa opýtaj dcéry či už žije sexuálne. Budeš múdrejšia.

svetlana16
2. apr 2022

@bebe58 v prvom rade do 15-16rokov je to uplne normálne... Kľudne mohla byť chorá, stres v škole a možno v súkromí (pohádala sa s frajerom, kamaratkami - puberta)
Len jej nedavaj hneď ocikat test, to bude velmi ponizujuce, ze jej nedoverujes. Najprv sa s nou porozprávaj... A ak sa ti sama zdoverila s tym ze jej meska menstruacia tak mozes nadhodit to ze mozte zvážiť 1.navstevu u gyn. Pokial uz zacala aj sexualny život.... Ale je to krehký vek, je na mieste sa báť. Možno nepatrí ani zďaleka k tým dievčatám, ktoré už v 14 začali sexuálne žiť.

maculik
2. apr 2022

ja si tiez nemyslim, ze hned test robit. Ak mate dobry vztah a poznas ju, len by si to narusila. Mozno sa spytaj v klude, ze ci nema chlapca a ci nahodou neskusali nieco, ale tak v klude, ako normalna konverzacia, ziadne vycitky hlavne. Akoze chapem, ze niektore to myslia v dobrom v zmysle "doveruj, ale preveruj", ale asi by som to riesila tak, ako pise @svetlana16 . Ze by som navrhla prvu navstevu gynekologa. Moja ma skor 14 a uz sa minimalne dvakrat stalo, ze jeden mesiac menzes vobec neprisiel.

nwnw
2. apr 2022

@bebe58 smer gyn. Mozno ma len zapal. Spoluziacka na strednej nemala rok v kuse. Bez nejakeho dovodu 🤷.