Ahojte mám 14 ročnú dcéru. Menštruáciu má už od 11 rokov a má ju pravidelnú. Vysoká je 164cm a má 61kg už rok. No teraz jej menštruácia mešká 5 týždeň. Je to normálne?
Asi by som jej dala ocikat paličku.
@bebe58 ten test jej neublizi- na tvojom mieste by som sa radšej presvedčila. V dnešnej dobe sú dievcata vyspelejsie fyzicky ako psychicky. A pokiaľ bude negatívny, zavolala by som gyn- ten už zvolí na základe vedomosti ďalší postup.
Ja nechcem strašiť, ale skúsila by som tiež ten test. Mám kamarátku, ktorej dcéra má 13 a už skúšala spať s chlapcom 🙈 robila si aj tehotenský test, ale chvalabohu vyšiel negatívny a prehliadka u gynekologičky vyšla v poriadku, blanu mala trošku poškodenú, ale chválabohu nebola prerušená úplne. Jej chlapec vtedy mal 15...
A aj keď má dcéra priateľku, to ešte nemusí nič znamenať, možno skúsila aj chlapca, deti sa objavujú a spoznávajú svoju osobnosť a zaraďujú sa do života. Určite by som skúsila test, potom jednoznačne návštevu gynekologičky. Úplne sa môže stať, že deti sa stále vyvíjajú a jej sa mohli len hormóny "poblázniť".... Držím palce ❤️
U nás prvé čo sa doktorka pýta je či sme robili test. Bez ohľadu na vek,..hlavne v dnešnej dobe.
Tak sa opýtaj dcéry či už žije sexuálne. Budeš múdrejšia.
@bebe58 v prvom rade do 15-16rokov je to uplne normálne... Kľudne mohla byť chorá, stres v škole a možno v súkromí (pohádala sa s frajerom, kamaratkami - puberta)
Len jej nedavaj hneď ocikat test, to bude velmi ponizujuce, ze jej nedoverujes. Najprv sa s nou porozprávaj... A ak sa ti sama zdoverila s tym ze jej meska menstruacia tak mozes nadhodit to ze mozte zvážiť 1.navstevu u gyn. Pokial uz zacala aj sexualny život.... Ale je to krehký vek, je na mieste sa báť. Možno nepatrí ani zďaleka k tým dievčatám, ktoré už v 14 začali sexuálne žiť.
ja si tiez nemyslim, ze hned test robit. Ak mate dobry vztah a poznas ju, len by si to narusila. Mozno sa spytaj v klude, ze ci nema chlapca a ci nahodou neskusali nieco, ale tak v klude, ako normalna konverzacia, ziadne vycitky hlavne. Akoze chapem, ze niektore to myslia v dobrom v zmysle "doveruj, ale preveruj", ale asi by som to riesila tak, ako pise @svetlana16 . Ze by som navrhla prvu navstevu gynekologa. Moja ma skor 14 a uz sa minimalne dvakrat stalo, ze jeden mesiac menzes vobec neprisiel.
@bebe58 niečo možno napovie test a keď nie tak lekár