Mesačný synček už dvakrát dostal krv

Ahojte .Mam mesačeho chlapčeka a uz dvakrat dostal krv .
Mala som ho na cisarzky rez .😊 Hned prvy den. Mu zistili silnu žltačku bol 5 dni pod svetlami bral antibiotika. A potom o 5 dni zase sme ostali v nemocni zistili mu Amneiu (chudokrevnost).
Dostal krv potom každe dva dni na odber krvi a potom zase za 11 dni mu zkleslo potreboval zase tu krv . Sme cela rodina stoho zmëtené v strachu A hlavne ja už sa bojim lebo pondelok ideme zase na odber bojim sa co nam zase povedia 😞
Ma niekto stim skusenosti ?
Dakujem 😊

mogaa
6. mar 2022

@kristinajarinko123 v prvom rade mu musia zistiť z čoho má chudokrvnosť....anémia je potvora, môže tam byť viac dôvodov nie iba nedostatok železa, môže byť aj príznakom iných ochorení....tej krvi na rozbor pri bábätku ani veľa vziať na rozbor nemôžu, takže postupne budú robiť iné vyšetrenia ktoré je možné urobiť....ak je príčinou len málo železa tak to je najlepší prípad, ale železo ani liekmi sa nedoplní do mesiaca to asi vieš aj ty ak si bola anemická počas tehotenstva....ak ho kojíš, pi každý deň melasu, čučoriedky, cviklu.....

kacena4
6. mar 2022

neboj sa je to bezny postup, aj dospelakom ked zistia anemiu dostavaju krv. ked budu vyssie hodnoty ale predsa to este bude anemia budete brat maltofer (tusim tak sa to vola) my sme ho brali takmer rok kym sa zlepsil stav drobca

kristinajarinko123
autor
5. sep 2022

@mogaa dakujem. Teraz ma 7 mesiacov uz ma za sebov 8 transfuzií aj sa mu dvihla hned aj žltačka
Povadal mi doktor ze ma dedičnu chorobu a tu chorobu ma mojej mami bratranec 😌 nikto ini to nema z blizkych