Ahojte mamičky,
Idem k vám po radu, pomoc, skúsenosti..
Mesačné bábätko je v podstate vkuse v krči, vystreľuje ručičky (akoby sa ľakal), nožičky, nožičky priťahuje stále k brušku, aj keď je na prsníku alebo pije z fľaše.. pučí sa… deje sa tak takmer celé dni, kým tuho zaspí, vtedy je kľudný, ale aj to zaspávanie trvá, počujem ho vkuse mrnčať zo spania, kričať, pučiť sa, niekedy splače, niekedy sa rozplače úplne… ciká, aj kaká - povedala by som normálne.
Sem tam (1x do týždňa) skúšam dávať bebu HA, myslela som, že po unelom mlieku to bude lepšie, avšak naopak mám pocit, že “vyvádzal” ešte viac…
Skúsila som espumisan L, baby calm, sab simplex, coliprev… dávam probiotiká biogaia… natierame bruško pupíkom…cvičíme priťahujeme nožky k brušku
Nemám pocit, žeby niečo pomohlo…
A zaspať večer je hotová pohroma, už len nosiť posledné dni.
Neplače intenzívne hodiny, ale plače často…
Proste to nie je spokojné bábätko a bledú chvíľku mino spánku ma tak 10 min denne, vo vani a po kúpani..
Viem mu nejako pomôcť? Je to bruško? Alebo to bude iný problém? Nemáte skúsenosť s takým baby?
Musíme len vydržať? Prosím, povedzte, že to nebude trvať dlho… 🙏
@veronikah96 dobry den, dakujem za odpoved. Co je potrebne dodrziavat, prosim? Dojcite ci um? Ak um, ake prosim?🙏
@julcinka19 my sme na UM (Hipp Bio Combiotik), nemáme antirefluxové mliečko, keďže sme skúšali aj zahusťovanie mliečka a malá nechcela vôbec piť husté mlieko, všetky antirefluxové sú dosť husté, ale Hipp jej sadlo klasické. Určite by som sa poradila aj s prediatričkou, čo ale nám pomohlo bolo vždy malú kŕmiť vo vyvýšenej polohe, aj 20 min po kŕmení nechávame vo vyvýšenej polohe, aby jej mliečko nešlo do pažeráku a nedráždilo. To isté aj pri spaní a kočíku, v postieľke/kočíku/ prenosnej postieľke, všade klin/antirefluxový vankúš. Počas papania dávame častejšie odgrgnut, nie len raz nakoniec, po papaní sirup Gastrotuss Baby (niekomu pomáha, niekomu nie, nám veľmi pomohol). S cvičením s nôžkami nás tiež upozornili, keďže pri refluxe takéto cvičenie hneď po papani môže urobiť zle na reflux , je to skôr na koliky. Chodíme aj na rehabilitácie a tiež nám bolo povedané, ze zásadne cvičiť keď nie je plné bruško 🙂
Teraz vyklopem, že máme 3 mesiace a je kľud, reflux sa úplne ukludnil, malá máločo plače, prespi nám celú noc aj 10 hod. 🙂
@veronikah96 a teda vravíte, že tiež bola taká nepokojná, počas denného spánku malý stále vydáva take nekľudné zvuky, chvíľu je na rukách dobre, potom plače a stále dookola… a vlastne všade, kde ho položím… už som mierne zúfalá… mám pocit že už má len jeden spánok cez deň - taký dlhší, inokedy stále len také polhodinkové, nepokojné…
Netušila som, že až tak to môže ovplyvňovať bábo ten reflux, že je také… a mám pocit, že sa to zhoršuje, nie len po jedení… ale celý deň sa zlostí…
Vankúš určite objednám… mlieko zatiaľ kojím/odsávam…
Ake už aj na prsu sa krúti, aj pri fľaši, papá tak 50-60ml .. aj to mi príde málo…
Ďakujem pekne za vaše rady.
@julcinka19 áno, toto sme mali celý deň, najprv sme to pripisovali tomu,že jej nesadlo mliečko, no neprestávalo to ani po zmene mlieka. Večer zaspala,ale ani sa nedivím, lebo po celom dni čo preplakala už musela byt veľmi unavená, ale každé jedno kŕmenie bol strašný plač, odťahovala sa od fľaše. Keď sme na tieto veci začali dávať pozor plus nespala už na rovnom a dávame sirup po každom papani, ustalo to, máme doslova vymenené dieťa 🙂 určite by som sa poradila aj s pediatričkou, my chvalabohu mame pediatricku, ktorá vo všetkom poradila a chcela pomôcť, lebo z okolia viem,že sú aj taka,ktoré len povedia,že treba to prečkať, ved ono to prejde, ale naozaj nechať celý deň plakať babo, to nešlo.
My sme toto mali na začiatku, zistilo sa,že je to skrytý reflux. Mala tiež v noci spala ,ale cez deň každé jedno papanie bolo s obrovským plačom a aj po, uz teraz je to fajn,ale už vieme čo ako a dodržiavame opatrenia,aby sa reflux nezhoršoval.