ahojte poradte co s nasou malou tak posledne 2 dni mi zacala po jedle alebo aj ked nepapa grckat ci cajik alebo mliecko ( je na umelom mlieku ) a to ju davam aj odgrgnut a aj tak ...A este od cca 2 tyzdnou ma stale hlieny a zle sa jej dycha len chrci a to aj odsavam a chvilu je dobre a po 3 hodinach ako ide zas papat tak zach chri co mam robit.....
@peterek414 grcká ti preto, lebo má žalúdok plný soplov, ktoré prehĺta a tie sú pre detský žalúdok ťažké. Malé detičky nevedia vypľuť, tak im treba podávať buď Sinupret kvapky pri ľahších formách soplíkov (bylinkové) alebo ako v tvojom prípade Solmucol sirup (aspoň 2 týždne, vždy pred jedlom), ktorý riedi hliny a dieťatko to potom vykaká. Po napapaní nech je dieťa aspoň pol hodinu zvislo, ak sa to dá.
@peterek414 ahoj, no to grckanie môže spôsobiť i tzv. reflux, my sme to mali, tiež sme na to prišli vtedy, keď mala malá 3 týždne a boli sme i hospitalizovaní v nemocnici, lebo som sa veľmi vystrašila. Ona mi totižto grckala skoro všetko. A keďže som jej mliečko odsávala, tak mi kázali to mliečko zahusťovať nutritonom. Potom už bolo všetko ok. A keď mala cca pol ročka, úplne to zmizlo. 🙂
môže byť aj reflux, tu na MK je veľa rád k tomu, aj v sekcii WIKI, ja som tiež písala článok a aj rady, popozeraj
Neviem k tejto teme poradit z vlastnej skusenosti, ale kamaratkina dcera mala tiez stale problemy s hlienami. Napokon zistili celiakiu. Nechcem strasit - viem ake to je, ked dietatko nieco trapi. Kazda mama kazdy jeden den dufa, ze uz to zle pominulo a je vsetko ok. Ak je to vobec u takeho malinkeho babatka mozne mat celiakiu, skusila by som sa na to spytat. Verim vsak, ze to nebude nic vazne a len sa jej nieco nepaci. Drzim velmi palce nech ste rychlo v poriadku
Ahoj.take malinke deticky zvyknu casto grckat.treba spomenut dr.ak bude pekne priberat,tak sa to pravdepodobne nenbude vobec riesit.zvycajne to po 3 mesiacoch odznie samo.