Ahojte, moja dcerka mala vcera mesiac a vsimla som si, ze na tvaricke ma par pupacikov. Dnes rano ich ma uz viacej. Viete mi poradit co to moze byt? Pediatra by som kontaktovala v pondelok, ale by som prijala nejaku radu zatial. Natrela som jej to bepantenom baby ale neviem ci to bude mat nejaky efekt. Dakujem
@majamat teraz som si vsimla ze to ma aj v hlavicke a za krkom uplne cervene. Moze to byt ten ekzem?
@karin_kayka má to aj drsné? Suché?
@karin_kayka skús ovsenu kupel z lekarne, syn mal poodbne a jemu to zabralo. Pridávala som do kazdeho kúpeľa, po par kupaniach to mal viditelne lepšie.
@karin_kayka Nam sa osvedcil Sudokrem.
Mozu t9 byt aj potnicky,ak ju viacej zakryvas alebo je spotená pri spánku...ja som to tak presne mala okolo mesiaca dieta vyhadzane..ja v pabike,ze je asi alergicka na nieco,co som jedla a dojtorka zhodnotila,se potnicky,ze ked ju na dpanok zakryvam tak asi privela...(jasne ze som sa bala ,aby jej nebola zima) a ked som prestala zakryvat, postupne zmizlo...a natierala takym zelenym kremom...och neviem si spomenut na názov
Ovseny kúpeľ každý večer a natrieť sudokremom, zatiaľ nepoužívať žiadne mydielka
Podla mna klasicke novorodenecke akne.Dr mi kazala umyvt vyhradne cistou vodou,ziadne detske oleje ktore dusia a upchvju pokozku a natiert Lipobazou.Mame ju n predpis a uz rok a pol ho nicim inym ani nenatieram.Uzasny cisty kremik.Preslo.Je to normalne,cisti sa od tvojich hormonov.Toto nie je ekzem.Ale urcite by som to nasilu nesusila hypermanganom,sudokremom a podobne.V takymto pripade je cista voda nad zlato.Okrem toho akne odoznie za chvilu aj samo,ale presusis mu tym zbytocne celu kozu.
Nechať tak, len vodou umývať, neobliekat veľmi veľa vrstiev,...potnicky
Mám tri deti tri detičky a všetky mali v období od 4-teho do 6-teho týždňa taketo vyrážky ako prišli tak aj odišli vraj sa bábätko takto čistí. Potierala som trošku bepanthenom.
@karin_kayka ja mam tiez pocit ze to maju vsetky babatka aj moja mala a vekom to preslo. Pre rychlejsie zahojenie som porierala harmancekovym cajom
Je to novorodenecké akné. Deti okolo mesiaca to mávajú lebo sa im čistí telíčko.
v prvom rade obliekať body,overaliky zo 100% bavlny...toto čo má bábatko vyzerá ako polyester alebo iná umelina...
@karin_kayka novorodenecke akne, nedavala. som nič, to krasne zmizne samo
@gondyo toto konkretne je z lidlu, je tam napisane, ze by to mala byt 100% bavlna. Mozno na fotke to vyzera inak. Ale teda vsetko co kupujem je z bavlny a uteraciky ma bambusove. Nic ine nemame, tak pocitam, ze z oblecenia to nebude. Ani avivaz nedavam do prania zatial. Snad to bude to novorodenecke akne iba :(
moze mat novorodenecky ekzem. moja dcera bola clekom dost vysypana. preslo, to. ani neviem ci som jej to neicim osetrovala.