Ahojte, chcela by som sa poradit. Mam doma mesacne babatko. Od rana mi po kazdom krmeni zvracia, po kazdom odgrgnuti z neho vyjde vacsie mnozstvo (bielo/zlta konzistencia bez zapachu). Doteraz si iba tak obcas odgrckal, ale teraz mu to parkrat dokonca islo aj nosom 😳 okrem toho je viacej nekludny, od vcera vecera mi spal iba par hodin. Teplotu nema a papat si pyta, len potom velku vacsinu vyvrati, uz som z toho riadne zdeptana. Je to moje prve dieta, tak neviem, ci je to "okej"... Moze mat obcas taketo dni a zaludok ho troska takto viacej potrapi alebo to mam riesit s pediatrom? Nechcem zbytocne panikarit, aj ked neviem ci grckanie v takomto vacsom mnozstve po kazdom krmeni u novorodencov je bezne alebo je to naznak nejakeho zacinajuceho refluxu 😕?. Doteraz sme takyto problem nemali. Dakujem za vase rady.
Mne sa osvedčilo ked vela grckal ho kojit tak ze som si ho položila na bruchu…to popri aj prdel aj grgal😁
Treba dávať odgrgavat aj počas kŕmenia. Keď je na UM, kúp mu z rovnakej značky ale proti grckaniu alebo nechaj čo máš a pridávaj Nutriton z lekárne do každého mlieka, je to proti grcaniu. Keby sa to nezlepší tak na reflux je pre bábätka aj sirup.
Reflux. Grckala stále, nonstop, 24/7. Rástla, priberala, tak to bolo ok. Nepomohol sirup, AR mliecko, antirefluxné vankúse, všetky opatrenia sveta. Nič. Len vydržať. Moja má rok, ešte stále si ugrcne z riedkeho jedla. Musí len vyrásť z toho. Nestresuj, všade dávaj plienočku bavlnenú, lebo budeš mať aj gauč, koberce, podlahy, všetko ogrckané. Stojí to len veľa prania. Držím palce! 😊
Moja dcérka grckala nonstop do cca 4-5 mesiaca, tam sme už prešli na tuhú stravu, tak sa to upravilo. Reflux jej nezistili, nezaberal ani Nutriton, je to len zbytočná záťaž na žalúdok bábätká. Stačí si len tým prejsť a bude dobre. Dôležité je dávať spinkať bábätko na bok, aby keď si grckne tak išlo všetko vonku. My sme aj zmenili mlieko, Nutrilon jej robil zlobu.
Malo si napísala.
Dojčiš?
Dieťa za každú cenu netreba dávať odgrgávať, len keď je vyložene nekľudné
Dakujem za prispevky. Davam mu MM primarne iba obcas UM (Kendamil), kedze zial MM nemam dost. Dnes som si to ale odsledovala a po MM grckal a po UM uz 2x negrckal a bol aj pokojnejsi...po MM sa cely vytacal a bol nekludny a potom take vodnate bielo/zlte grckanie 🤷 nechapem to...moze mu robit zle moje mlieko? 😳
Určite mu tvoje mlieko zle nerobí, hlavne sa nedaj ovplyvniť rečami máš zlé mlieko, slabé mlieko a podobne, také neexistuje... Moj malý mal reflux taký, že sme skončili až v nemocnici ked mal 1 mesiac všetko co vypil išlo von a nepriberal, prezliekala som 5x denne.. na gastre sa na mňa dívali že čo robim v nemocnici veď to je úplne normálne nedovyvijany pažerák.. poradili mi jedine opatrenia ktoré to grckanie zmiernia.. kojit častejšie po menej, po každom kojeni odgrgnut a ponosit aspon 20-30 minút až potom dať ľahnúť, vyvisit všetko kde spí, postieľka, kočík.. doktorka nám už tiež nutila Nutrilon ar proti grckaniu ale keďže od narodenia malého som bola v kontakte s laktačnou rázne som to odmietla pretože by ho z toho zapekalo a už aj bez toho map malý k tomu ešte aj brutálne koliky..
Vrchol toho grckania bol keď sa začal pretáčať na bruško to bolo strašné a teraz je už úplný kľud ziadne grckanie a to ma prosím pekne 10 mesiacov 🙂 takže kľud ❤️ určite to spomen na poradni pediatrovi ale nebude to nič ine ako bežný reflux a pokiaľ máš možnosť naozaj nedávaj do neho zbytočné umeliny ak chces kojit ja som aj napriek tomu silnému refluxu iba kojila a iba kojim stále a keď som začala dávať pozor a dodržiavala to čo mi kázali začal priberať kilo mesačne 🙂
Reflux...
Možno si mu dala veľa papania naraz, skús radšej častejšie a menej. A druhý kľúč k úspechu, počas jedla odgrgavat