Mesačné bábätko a nachladnutie

21. júl 2021

Dobrý deň, potrebujem poradiť. Toto je moje prvé bábo. A je zrejmé nachladenie. Včera sme boli aj pri lekárke aké tá povedala že je v poriadku. Mne sa ale zdá že sa to zhoršilo a v poriadku nieje. Chrči, budú sa z hysterickym plačom a potom hneď zaspí. Má zahnisane jedno očko, a je počuť že sa mu zle dýcha. Veľa soplikov nemá ale sem tam mu z nosa vyberiem nejaké.
Nechcem ho napchávať liekmi a podobne, ale potrebujem poradiť čo mám robiť. Napr. Mám ho viac obliecť/zababušit aby sa vypotilo? Alebo mám kúpiť čajík a dať mu aj čajik? A na to hnysave ocko čo by pomohlo? Má ho zalejeme už vcez týždeň.(raz viac ráz je to super)
Ďakujem.

pribinak
21. júl 2021

Žiadne zababusenie nerob. Spoti sa a bude ešte horšie. Bude revat lebo mu bude teplo. To sa už dávno nerobí
Hnisave ocko chod ukázať pediatricke

autor
21. júl 2021

@pribinak hnisavé ocko vydela. Mám ho utierať čajom a poprípade kvapkat materské mlieko ale nepomáha to

pribinak
21. júl 2021

Naspäť k doktorke a nech Vám predpise kvapky do očká. Normálny framykoin.

1mina
21. júl 2021

Ja by som nato hnisave ocko odporucila ocuflash kvapky, mojmu hnisalo tiez hned po prichode z porodnice a doktorka ze mu kozem aj 5 krat denne kvapnut ocuflash...zachvilu sa to zlepsilo.... co sa tyka dychania babatka naozak niekedu hrozne chrcia aj ked su zdrave moji obaja to robili prve tyzdne, ci je naozja chore jedine lekarka asi bude pocut ....mozno taky maly trik ked mala dcera ako babo sopliky tak aj pri jedeni strasne chrcala a bolo jej to pocut ako nemoze pit v klude lebo sa jej nedalo dychat .... inak take sopliky len ze ich tam vidite ze ma samozrejme bude stale mat ako my dospely, nemozu byt zlte alebo zelene- alebo moju dcerku prve mesiace trapila zadna nadcha vtedy ich neni moc vidno ani odsat nejdu ale teda pri tom.jedeni to bolo hrozne pocut aj v stolici mavala hlieny ako jej pozatekali .... samozrejme.vypotit a podobne veci urcite nie 🙂

ecko80
21. júl 2021

Ahoj, babo urcite nebabusit, neprehrievat. Ak sa mu zle dycha, do nosteka streknut sprej s mors. vodou (Libenar, Sterimare, Physiomer...), odsat a rano a vecer kvapnut do nosteka Nasivin pre babatka. Matrac v postielke dat do zvysenej polohy, vetrat a zvlhcovat vzduch.
Ocko: starsi syn mal taketo problemy s oboma ockami od narodenia do 3 mesiacov. Davaj do ocka Ocuflash kvapky, ziadne mlieko, to tam bude akurat tak kvasit. Ak to neprejde, mal by babo vidiet ocny lekar. Syn tak dostal atb kvapky.

zuzimed
21. júl 2021

My sme mali hnisave očko fest dala som materske mlieko a hned pomohlo. Mali sme aj antb. Tie vôbec nepomáhali a ako som dala mliečko materske prestalo hneď. Ja dávam morskú vodu doktor poradil, na prevenciu, ale ak sa vám zdá že ma soplíky ale neni sú zelené ani žlté v lekárni kúpte pre novorodencov nasivin kvapky do nosa, len nemožu sa užívať viac ako 3-4 dni lebo sú návykové.