Mesačná dcérka nemôže kakať

zuzka_puska
28. jan 2014

Ahojte prosím vás o pomoc dievcata...mam mesacnu dcerku, nekojim ju, papa len BEBU HA 1. Velmi sa puci, niekedy aj cely den, a nemoze sa vykakat, potom place.... Zacala som jej varit klasicky feniklovy caj- medzi prsty feniklu, dva zrniecka rasce, a dva zrniecka harmanceku.... Takyto odvar jej davam kazdy den- tak 5-6 malych lyziciek. Vykaka sa pekne, akurat je nespokojna a dost sa budi, nespinka ani polhodinku a uz sa budi a poplakava. Moze to byt tym cajikom? Mate niektora skusenosti??? Popripade,ak by ste vedeli poradit nieco ine, aby sa mohla pekne vykakat bez problemov.... Prdiet prdi,len to kakanie jej nejde ☹ dakujem,zuzana

ivka1163
28. jan 2014

Nie som veľký zástanca rektálnej rúrky, ale skús jej s ňou pomôcť, ja som si to tiež prežila s mojím malým..

luba28
28. jan 2014

@zuzka_puska probiotika jej davaj nejake,...plus pomysiruj jej brusko,aby sa crievka rozhybali,cvic s nozickami,...ten cajik je fajn,ale moze aj viac nie len na lyzicky,....nas Beba zapchavala tiez,...

zuzka_puska
autor
28. jan 2014

@luba28 dakujem....a mozem sa opytat,potom ste zmenili mliecko? alebo ako ste to riesili? lebo nam lekarka detska odporucila nemenit mliecko....ale mne sa toto odporucanie nepaci, pretoze vidim ze ta Beba jej zjavne nerobi dobre- aspon neviem si inak vysvetlit to,ze je taka placliva a budi sa casto....moze to byt tou Bebou?

lulistek
28. jan 2014

@zuzka_puska Ja som skusala tiez vela veci ale najviac sa osvedcil Babycalm je na prirodnej baze http://www.mojalekaren.sk/babycalm-kvapky-konce...
skus napr aj probiotika infants dophilus
ale najviac pomaha cvicit s nozkami a natierat brusko Pupikom
a toto su koliky aj my sme nimi presli prve 3 mesiace plac kazdy vecer az do 23tej:( treba to vydrzat a nejako takto jej pomahat
to robi to UM ...vieme svoje

zuzka_puska
autor
28. jan 2014

@lulistek dakujem...ta kolika,to je ze dietatko place vzdy v rovnakom case? alebo nemusi v rovnakom case?lebo ona neplace nejako presne rovnako, niekedy sa puci rano,niekedy vecer...kedy ako 🙂 no a ktore umele mliecko robilo dobre vam? ja uz neviem, citam vela zleho o tej Bebe ktoru papa nasa mala...

luba28
28. jan 2014

@zuzka_puska ano zmenila som z jednej davky na inu,...nam sa osvedcilo potom france lait 1,,..a ten cajik davaj viac,aj to pomaha a riedi stolicu,kedze neni male kojene,...nekojene mozu aj cajik medzi jedlom,....

luba28
28. jan 2014

@zuzka_puska nemusi stale v rovnakom case,ale najviac je to poobede,alebo vecer a trva dlsie ako 10 minut az hodinu,...

lulistek
28. jan 2014

@zuzka_puska no my sme to mavali najviac pred spanim proste 3 hodinove place, pucenie sa... ale aj cez den to mavame aj teraz niekedy aj ked je vacsia. tie umele mlieka zapekaju. Najprv sme mali Nutrilon, ten bol hrozny, potom sme presli na Babylove 1 z DMky, vyborne mlieko, no ked sme prechadzali na 2 tak to bolo hrozne, zapekalo nas opat. teraz mame hami a je to fajn.tie probiotika mozes dat aj do mliecka priamo. Nam tie cajiky tiez nepomahali. Niekde som citala ze je dobre spravit odvar zo susenych sliviek a dat babatku za lyzicku ale neviem ci takemuto malinkemu to neuskodi.

zuzka_puska
autor
28. jan 2014

@lulistek dakujem...my mame tu Bebu na predpis. niekedy som zufala z toho ze nekojim,mozno ze kojene deti nemaju take problemy a bolesti....ach jaj 🙂 dakujem pekne za radu 🙂
@luba28 tak nasa asi koliku nema, nikdy neplakala zatial dlhsie ako 20 minut....pomasirovali sme brusko pupikom alebo sme pohojdali,a preslo to,uz bola spokojna...tak neviem 🙂 skusila by som jej dat aj viac toho caju-ale uz pri 6 lyzickach ktore jej dam, obkaka vsetko...poriadne sa pokaka. Preto sa bojim jej dat viac 🙂

lulistek
28. jan 2014

@zuzka_puska Ano viem co je to za pocit ze nemozes kojit. ale to prejde neboj, ved davas svojmu babatko to najlepsie. Podla mna je ta beba preto taka lebo ma vela zeleza. viac ako ine mlieka

havana_frost
28. jan 2014

@zuzka_puska Nám veľmi pomohli Swiss Laktobacílky baby. Pokiaľ prdká a nekaká, nemal by to byť zdravotný problém, neboj 🙂

mata8
28. jan 2014

Ahoj my sme dávali len mastičku na vetry a pomohlo jej to. Mastili sme pri každom prebaľovaní najprv v proti smere hodín a potom v smere hodín 🙂

luba28
28. jan 2014

@zuzka_puska aj kojene deti maju problemy,nevycitaj si to,ked sa neda tak sa neda,....

tomasko27
28. jan 2014

@zuzka_puska Ahoj moje dve deti su odchovane na umelom mlieku beba HA a ja som davala toto
http://www.najlekaren.eu/detske-caje/40-caj-hip...
lenze vtedy sa ten caj volal spokojne brusko a bolo na nom ze od ukonceneho 1tyzdna(mam odlozenu tu krabicku,tak som bola kuknut) ale ako pozeram tento je od 2mesiaca,ale ak ma uz k 2mesiacu tak by som skusila jej ho dat.Ja to davala detom raz denne tak ako bolo pre ne urcene na krabicke.

majdus
28. jan 2014

ahoj, urcite place kvoli brusku? jedna maminka mi na porodnici vravela, ze ona ako dojca mala zriedkakedy stolicu, lebo vsetko stravila 🙂. nie som si vsak ista, ci bola kojena alebo na UM. 😕

fila1985
28. jan 2014

my sme to mali skoro tri mesiace, nakoniec som zacala davat infacol a nam krasne zabral aj s kakanim, len skoda ze som ho nezacala davat od zaciatku, babaycalm nam vobec nepomohol, neboj to prejde po troch mesiach bude lepsie

mia37
28. jan 2014

ahoj, mala ma iba mesiac tak sa ešte čisti...ako hovoria babky. ja som mala to iste s dcerkou. davala som jej nutrilon ale museli sme prejst na nutrilon na koliky. neviem ako sa to teraz vola. bolo to ovela jemnejšie na bruško . a na tvojom mieste by som ten čajik nedavala. maš tam toho vela namiešaneho. mojej dcerke pomohlo ked som dala zovriej rascu vo vode do ktorej urobis mliečko. vodička sa len jemne sfarbi od rasce a do toho urob mlieko. a nijake ine caje jej nedavaj. proti smadu som davala len prevarenu vodicku. nam naša lekarka vobec neodporučala davat harmančekovy čaj, že vraj tak malemu babu nerobi dobre..

zuzka_puska
autor
28. jan 2014

@mia37 dakujem za radu 🙂 takze harmancek nie? a keby som davala cisty fenikel?alebo cistu rascu? bez harmanceka? myslis,ze to by lepsie bolo?lebo ona po tom caji krasne kaka, len mas asi pravdu s tym harmancekom,ze nemusi jej robit dobre

sykorka22
28. jan 2014

@zuzka_puska Ahoj my sme mali tiez takyto problem nakoniec sme museli ist do nemocnice na vysetrenie a tam nam Dr povedala ze je to zapcha z mliecka tiez sme davali BEBU zmenili sme mliecko na Nutrilon anti colic a mala sa uplne zmenila bolo to super🙂

zuzka_puska
autor
28. jan 2014

@sykorka22 fuha,az do nemocnice???? no, ale lepsie,ze vas vysetrili....a prisli na pricinu,a pomohli. nas len odbili,ze mlieko menit netreba, vraj si mame zvyknut a napchat ju chemiou ako je espumisan a infacol a podobne....

sykorka22
28. jan 2014

@zuzka_puska nam to tiez predpisovali ale ja som to malej nechcela davat napchavat ju s chemiou uz od narodenia, nam este v lekarni poradili ze ked budem varit vodu na mliecko mam do nej nasypat par zrniecok feniklu a s tou vodou zaliat 🙂

zuzka_puska
autor
28. jan 2014

@sykorka22 jasne, presne tak ani ja nechcem napchavat mesacne babetko tolkou chemiou.....takze jej to nedavam...kupila som BioGaia probiotika, davam jej to zatial 2 dni,skusim tak tyzden a uvidim ci to pomoze nejako ci nie. Tak a tiez skusim tu prevarenu vodu s feniklom,a tym zaliat mliecko 🙂

sykorka22
28. jan 2014

@zuzka_puska dufam,ze to zaberie viem ake to je ked sa trapi taky drobcurik a vy s nou tak sa drzte 🙂

zuzka_puska
autor
28. jan 2014

@sykorka22 dakujeme pekne 🙂

dasenka26
28. jan 2014

Mali sme podobný problem s Bebou HA 1. Stolica tmavozelená vodová a až na 3-4 deň. Pediater nam poradil
dávat mlieko (zmenili sme na Nutrilon) do ryžového odvaru. Na pol litra dáš hrst ryže, varím asi 10 min, potom
precedím. Tak raz-dvakrat za den, nie do každeho krmenia samozrejme 🙂

mia37
28. jan 2014

@zuzka_puska no nam lekarka hovorila ze BEBA zapeka...ja ked som zmenila na Nutrilom anti colic, a robila som ho tak ako som ti pisala. do vody kde som povarila trosilinku rasce, len jemne aby sa voda zafarbila a do toho jej urob mliecko. a nic ine, a davaj jej to niekolko dni a uvids ci bude nejaka zmena. na pitie len prevarenu vlaznu vodicku..nic ine jej nedavaj, ziadny harmancek nic. ona je este velmi malicka a crievka si musia zvyknut. nasej ked som to zacala davat uz po 3 dnoch som videla zmenu, v noci mi spala 4 hodiny. kazdu chvilu som ju kontrolovala, nikdy mi tolko v kuse nespala...a od vtedy bola v pohode. aj prdky aj kakanie...samozrejme masaze bruska ale nic ine. ziadne ine caje nic...