Mesačná dcérka má stále žltačku

19. feb 2023

Maminy poraďte. Dcérka mala po pôrode zltacku, strávila 36 hodín na fototerapii. Z pôrodnice nás pustili na šiesty deň, potom bola sledovaná pediatrickou. Nikdy jej však nezobrala krv, len sledovala sfarbenie pokožky a to, ako prospieva. Podľa nej bolo všetko ok. No ocitli sme sa v nemocnici kvôli inému problému a pri odbere krvi zistili, že aj po 5 týždňoch ma hodnotu bilirubinu 180. Som prekvapená, aj sa bojím. Posledný týždeň prestala priberať. O týždeň a pol má ísť na kontrolný odber a potom sa uvidí. Dcéra je výlučne na UM.
Máte podobnú skúsenosť? Ako ste riešili také vysoké hodnoty? Ďakujem.

noemi155
19. feb 2023

Mali sme aj my
A doma som mu potom taký odvar varila a to pil počas dňa čo mi pediatrička odporucila
Ale kontrolný odber už nerobila ale bolo vidieť že už nie je taky žltý

kacena4
19. feb 2023

podla mna to ze ma zvýšený bikirubin neznamena ze ma zltacku. ja mam gilvertov syndrom a zvysuje sa mi bilirubín pri zhoršení zdrav. stavu, namahe, vycerpani. a nic s tym netobim ani dr

deti95060810
19. feb 2023

syn mal...
v nemocnici sme boli min. 10 dní. S veľkou hodnotou nás pustili domov - ešte aj ped. sa čudovala že prečo nás pustili...
o mesiac robila kontrolu krvi ohľadom pečene....mne povedala že žltačka môže poškodiť pečeň...
nič sme nebrali, nič nerobili - nejak prešlo aj samé...

terezka2911
19. feb 2023

Len krmit. Plus jedna mamicka tu nedavno davala tuto radu:

nevenka
19. feb 2023

My sme to mali s tretim dietatom, on bol zlty este na konci tretieho mesiaca. Stvrte dieta ma aktualne 7 tyzdnov (zajtra bude mat), este stale je trosku zlta. Kontrolny odber ani doktorka nerobila, len tomu tretiemu dietatku, mal to horsie. Davali sme mu aj cierne uhlie doma, snazili sa davat na slniecko (kedze bol narodeny v polke decembra, bola to bieda), no pomaly strasne mu to klesalo...Skusala som aj odsavat a pasterizovat moje mlieko, ale to tiez som nevydrzala a bolo to o hubu v noci a preto, ze mi odsat dost mlieka neslo.
Sestra ma to iste s dcerkou, ona bola dokonca aj pod svetlom v nemocnici. Nasi neboli.
Mne doktorka povedala, ze ono sa to posudzuje inak podla veku, ze cim starsie dietatko, tak hoci je aj hodnota bilirubinu vyssia, nie je to take hrozne, ako ked je babatko mladsie. Postupne sa to vyplavi.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
terezka2911
19. feb 2023

@mamula20 krvne skupiny rodicov na tom maju dost velku zásluhu.

nitka1157
19. feb 2023

Moj syn mal.bol dlho zlty.nakoniec pediater zobral krv.hodnota 202.nasadil vit.b c a este niake tabletky.mal tusim uz 2mesiace ked stale bol zlty.dovtedy leen sledoval no nakoniec ze uz to trva dlho

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nevenka
19. feb 2023

@mamula20 ja ani neviem, aku krvnu skupinu maju deti, ale ja mam A+, manzel 0-...Takze u nas detom nezisyovali krvnu skupinu. Najmenej zlty bol prvy syn, ten bol po 2 tyzdnoch uz krasny ruzovucky, dcera bola viac, ale narodila sa v septembri a vtedy boli riadne letnr teploty, takze sme boli vela vonku a zltacka zmizla dost rychlo. No a tretie a stvrte dieta sa narodili tak, ze jedno z nich tyzden pred terminom a posledne 2 tyzdne pred terminom, asi preto boli viac zlti a vraj to byva silnejsie, ked sa necha dotepat pupocnik.
Manzel ma aj Gilbertov syndrom, mozno to niektore dieta zdedilo aj po nom. Nevieme. Niekde sa este uvadza, ze bilirubin ma aj ochranny efekt, deti vraj maju lepsiu imunitu neskor a vraj vyssiu inteligenciu. Toto neviem, ci je naozaj aj podlozene nejakym relevantnym vyskumom. Ale co mi pediatricka hovorila, tak mozu mat tieto deti neskor anemiu. Vsetky deti mame hrozne blede, stale mi hovoria, ze im mam dat vysetrit krv, ze su urcite anemicki. Dcerke sme davali brat kvoli castej chorobnosti a vyslo to v poriadku.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz