Mesačná dcérka má hnačku a kŕče

iviak11
16. jan 2015

Potrebujem pomôcť s našou malou prosím. Zajtra bude mať mesiac, už asi druhý deň má veľmi riedku žltú stolicu, no má aj silné kŕče akoby sa nevedela vykakať. Prosím poraďte mi čo s tým treba robiť, ďakujem 😉

bonaqa2013
16. jan 2015

@iviak11 zavolaj na pohotovosť je to veľmi malé bábo, určite Ti poradia. Je rozdiel či má hnačku ročné , alebo mesačné dieťa. Riskuješ, že sa dehydruje.

reluska
16. jan 2015

@iviak11 žltá riedka stolica u mesačného dieťatka je v poriadku, nakoľko papá len mliečko a krče - to je kolika, žial býva denne v určitý čas a prechádza v období 3 mes. prešli sme si tým... skús kvapky coliprev, alebo babycalm a rektálnu rúrku... krče má s toho že má črievka plné vetrov, treba cvičiť s nožičkami

iviak11
autor
17. jan 2015

Ďakujem baby 😘

jlp
17. jan 2015

Ano, moze to byt kolika, ale v pripade dlhsie trvajucej nadchy hrozi dehydratacia. Zasla by som za obvodnou a nam pomohli baby pearls prasok. Je to pre starsie deti, ale nam ju dala detska od narodenia a davala som tretinu kavovej lyzicky do odstriekaneho mliecka 2x denne. Zaberalo to do 20 minut. Vela zdravia a energie.

iviak11
autor
17. jan 2015

@reluska ešte by som chcela vedieť, či zaberá aj espumisan, momentálne máme len tieto kvapky a tie čo píšeš sú neni na predpis však? Ďakujem

cecil36
17. jan 2015

@iviak11 jednoznacne lekar! toto je malilinke babätko.
@reluska nemusi byt zlta riedka stolica ok. My sme tiez taku mali a bola to vrodena intolerancia laktozy.

miskoazuzka
17. jan 2015

moja mala dva dni len cikala, co je OK, kedze je plne kojena, ale potom dostala strasnu hnacku jeden zase len cikala a dnes opat hnacka a este sa mi aj povracala...neviem, co to moze byt...