Mesačná dcéra tlačí a stoná pri vetroch a pri kakaní

niniacik
7. sep 2012

Ahojte,

chcem sa opytat ci je normalne, ze nasa dcerka kazdy den tlaci az zcervenie pri stolici a vetroch. Vzdy sa doteraz vykaka aj vyprdka, len je to sprevadzane niekolkominutovm tlacenim a snazenim sa. Vydava pri tom stovane zvuky a ako som spominala nachvilu ocervenie. Potom sa vykaka a je vsetko ok. Len ten priebeh nas trocha udivuje. Pouzivame kvapky Baby calm a priobiotka Bio gama. Mame 1 mesiac. Robia to takto vsetky deti?

Dik za odpoved

eeffka
7. sep 2012

Ty kks 🙂, asi takto... Daj si na wc dvere zdnuka zrkadlo a nepýtaj sa.

mystery1
7. sep 2012

@niniacik mate 1 mesacne babo a preco uziva probiotika? a baby calm? ved v mlieku su probiotika...skuste ponatierat brusko, myslim ze je to normalne kazde dieta ked tlaci robi zvuky 🙂

anjelicek26
7. sep 2012

@niniacik - na co do nej pchas lieky 😕 Travenie ma pracovat same. To, ze sa namaka je normalne, neovlada zvierac, ten je prirodzene stiahnuty, tlaci proti nemu. Par tyzdnov to potrva, kym sa to upravi, ale to je normalne.

keziah
7. sep 2012

@niniacik moje deti niekedy tiez tak stonaju a co viem, nie su jedine. travi im pritom v pohode. podla mna je to bezne, netrap sa tym.

niniacik
autor
7. sep 2012

Vdaka Anjelicek a Keziah za odpovede 😉 Co sa tyka probiotik, naordinoval ich lekar. Co sa tyka baby-calmu, je to uplne normal vec ktoru uziva asi 60% deti, ved je tu toho plne forum. Ale hlavna je pre mna informacia, ze tlacenie/snazenie dietata na odpustenie vetrov je normal. Nasa mala je navyse kardiak ktory pojde na operaciu, preto je moja obava mierne zvysena, a vlastne aj preto tato otazka.
Vdaka baby 😀

aduskatt
7. sep 2012

@niniacik 60% deti to uziva? hm, tak ja este ani teraz netusim, co to je🙂) ale idem si teda kuknut, ci sme o nieco prisli🙂

aduskatt
7. sep 2012

@niniacik no, tak som si to pozrela........v letaku sa pise, ze od ukonceneho prveho mesiaca............osobne si ale myslim, ze je to zbytocnost a dalsi sposob ako vytahovat z rodicov prachy....by som si asi rozmyslela, ci dam 4 eura za to

niniacik
autor
10. sep 2012

No musim sa vratit k tejto teme. Ta nasa mala sa snazi tlacit aj cele hodiny, a pri kazdom vytlaku urobi hlasne "uhmmmmmmm", ako ked clovek tlaci na zachode. Ale cele hodiny? 😲 A pritom stolicu ma ok, prazenicovitu, tmavo zltu, vetry odchadzaju. Mam to nechat tak?
Ako chapem nejake to tlacenie povedzme 10 minut vopred, kym dieta vytlaci co potrebuje, ale aby hodinu v kuse pri kazdom vydychu tlacila hodinu a stonala pri tom hlasno? Potom to prejde, zase je 2 hodiny klud, a potom zase zacne tlacit a zase hodinu tlaci a stona pri tom. Aj u Vas je to takto?

niniacik
autor
12. sep 2012

Vcera napriklad takto pretlacila cca 6 hodin v kuse! A to mala plienku bez stolice, iba poprdkavala sem-tam 😕 Vetry/zapcha/kolika atd....tieto temy tu su sice popisane 1000 krat, ale nikde nie je popisana dlzka. 6 hodin je trochu moc, nehovoriac o tom ze to dieta tym padom ani nespi. Ci sme kvapky vysadili alebo nie, je to zloba. Zajtra ideme k pediatricke na pravidelnu garancku, tak sa na to spytam. Dam vediet co odpovie

jajuju
12. sep 2012

Ja by som si z toho tazku hlavu tiez nerobila... ved neplace ze by ju to bolelo. Nosi postolkove gatuse? Nas maly mal prve dva mesiace koliky. Kazdy vecer nam preplakal, nevedel este silno potlacit aby vypustil vetriky. Nakoniec ked sme dali dole postolkove gatuse, vsetko sa pekne upravilo. Mohol uz kopat nozickami a lahko sa vykakat.
Akurat rozmyslam, ze ked mal 1-2 mesiace, tak kakal tak 1x za 3 dni 🙂

niniacik
autor
12. sep 2012

Tak sme boli kvoli tomu na pohotovosti. Mala nespala skoro vobec za 24 hodin, stale tlacila. Doktor povedal, ze to normalne nie je, lebo tym ze dieta nespi ho evidentne nieco trapi. Vykrikmi to dava najavo. Plyn sa tam ale proste tvori, vylucil napr. intoleranciu laktozy, ktora sa prejavi v neskorsom veku a zaroven su pritomne hnacky. Taktiez odporucil espumisan, infacol alebo sab-simplex, nakolko kazdy z nich ma rovnaku ucinnu latku simethicon. Len to treba davat fakt pravidelne

niniacik
autor
16. sep 2012

Update - tak mala ma s plynom stale problemy. Je schopna 20 hodin denne iba tlacit. S kazdym vydychom hlasne utrapene "uhhhhm" alebo "ehhhhh", niekedy az obordovie. Doktori zatial ze "plynatost je normalna", ale nam sa to normalne nezda. Tym ze stale sa snazi nieco vytlacit tak ani poriadne nepije, miesto cucania vlastne vzduch vytlaca. Samozrejme masaz bruska ani cvicenie nepomahaju. Rektalna rurka pomaha ciastocne, ale aj po vyrurkovani stale dalej a dalej tlaci.

miskaska
1. nov 2012

@niniacik ahoj..som narazila na tuto temu. My sme si presli presne tymto istym a este to trva, ale je to lepsie...Nespali sme dobre v noci a cez den vobec, maly len tlacil, cervenel, ochkal a stonal...ak aj zaspal cez den, tak max. na 20 min. a bol hore, v kociku to iste...Tlacil aj pri kojeni, pustal sa, potom znovu nacucaval, no hroza. Pomohli vam tie kvapky nakoniec? Ja som prisla na to, ze sa mu nalepsie spi na brusku, aj ked to lekari zakazuju, mam vsak vzdy zapnuty monitor dychu...takto mi prespal aj 4 hodiny v kuse cez den..Co som googlila, citala, tak som zistila, ze z toho deti musia jedine vyrast. Nas maly uz tolko netlaci. Cez den pospi v kociku aj 3 hodiny, doma uz nespi vobec. Stale su vsak zle noci, prehadzuje sa a poprdkava, potom sa zobudi a ma problem zaspat. Ja som skusala dokonca aj vysadit akekolvek mliecne vyrobky v mojej strave, ale nemala som pocit, ze by sa to zlepsilo, tak uz len nepijem mlieko, ale jogurty jem. Cize, take to nonstop tlacenie uz preslo, ale prdiky ma stale a dost ☹ . Cele toto obdobie vsak bolo hrozne.

niniacik
autor
7. nov 2012

Nasej to trva stale rovnako, tiez tlaci, hlavne pri kojeni. Je to o nieco lepsie ako na zaciatku. Tiez len cakam, ze uz z toho vyrastie. Vcera sme boli na sone brucha, kvoli inym veciam, ale aj lekarka tam videla plno plynov, potvrdila, ze mala trpi meteorizmom. No nic, neostava nic ine ako cakat, kedy crievko zacne pracovat tak ako ma. Ake stare je tvoje dieta

miskaska
7. nov 2012

@niniacik no my mame 4 mesiace...pri kojeni je uz kludnejsi, tiez to bolo vtedy hrozne. Uz mu aj cez den idu tie prdiky lahsie, niekedy prdne ani nevie ako. A prestal kakat kazdy den a aj stolica je hustejsia, mal redsiu doteraz - asi sa mu to travenie normalizuje. Ja uz dufam, ze nam pomaly odznie. Ale tie prve 3 mesiace boli strasne ☹

stellamaris
7. nov 2012

@niniacik ze tvoja dcerka stale tlaci,je v poriadku,niektore deti,tak ako tvoja,maju viac plynov v sebe.....aj nas maly (2,5 mesiaca)tlaci ,ked nepoprdkava,pomozeme mu masazou bruska,dvihame nozicky,pripadne mu dame obcas cipok,homeopaticky.Fenikolovy alebo rascovy caj mu nepomaha,ale pomaha dat ho do kocika alebo autosedacky a ist na prechadzku,uz za rohom pocujem,ako prdka a potom spi ako anjelik 🙂 aj spat poobede na brusku pomaha,ked mrnci,dam ho zase na chrbatik spinkat,ale to je vynimka 🙂 dufam,ze z toho vsetky deticky vyrastu rychlo...a travenie sa upravi k lepsiemu!

niniacik
autor
7. nov 2012

Nasa len teraz bude mat 3 mesiace, takze asi si budeme musiet este pockat,ked vy uz mate 4 mesiace. Tiez uz mam z toho mierne nervy, lebo ju to obmedzuje aj pri jedeni, ona este aj slabo pribera tak vsetko je zatial v tomto proti nam.

dasika
26. dec 2012

Dobry den pred mesiacom sa mi narodila krasna dcerka. Teraz zacala strasne tlacit do plienky. Ale pritom je vsetko poriadku aj stolica aj vetry. A robi to dost casto a hlavne ked spi chcem sa opytat ze ci je to normalne dakujem

daduska8111
26. dec 2012

@dasika neboj sa dasika, ja som to mala s malickou to iste. hlavne v noci som z toho isla osaliet, nevedela som co jej je, kedze je to moje prve babo, ale po 3 mesiacoch to preslo zo dna na den, neboj sa fakt, su to prdiky a chce ich dat von.. moja pri tom podvedome v spanku este aj akoby krochkala, take divne zvuky vydavala hehe... teraz uz mame 4 mesiace a je vsetko ok.. uz sa nam pretacat z bruska na chrbatik takze prdikujeme veeeela a hlasno, az sa smejeme.. drzim palceky. Keby nieco kludne mi napis ahooj 🙂