Meranie tlaku 11 mesačnej dcére

maruska_g
21. jan 2022

Ahojte, má niekto skúsenosti ako merať tlak takým maličkým deťom? Našla som len jeden tlakomer Omron na ktorý sa dá nájsť takáto mala manžeta, ale ten je dosť drahý. Neexistuje aj niečo iné? Manžeta na iný tlakomer, alebo nejaká univerzálna?

petruldo
21. jan 2022

@maruska_g na takto malé mimino potrebuješ tú mini manžetu a teda aj ta mi príde veľká, mame ju na ambulancii. A ešte taká maličkosť ten náš omron je tak citlivý na pohyb že veľakrát ak nie je dieťa absolútne v kľude ani tlak neodmeria vyhodí error.

dadulamamula
21. jan 2022
silviazlat
21. jan 2022

A nemas jednoduchšie kupit oxymeter?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kacena4
21. jan 2022

@silviazlat ten je na kyslik v krvi 🙂

maruska_g
autor
21. jan 2022

@petruldo no práve, v nemocnici som jej iba počas spánku zmerala práve tým drahým, lebo aj keď bola kľudná aj tak to nezmeralo :/ lebo stačil malý pohyb rukou a nešlo to....tak vôbec neviem že kde to mám zháňať

elbar
21. jan 2022

My meriame od narodenia, mame ale tlakomer predpisany lekarom (nie na SK) - Sanimed. V tom veku nam bolo odporucane merat v spanku, tak malicke dietatko nevie drzat rucku v klude a ten tlak pri nafukovani nie je prijemny.
Univerzalna manzeta urcite nie, oni su rozdielne podla obvodu rucky. Poistovna/lekar nevie nejak pomoct alebo poradit?
Skus sa spytat v lekarni alebo zdravotnickych potrebach,su v kontakte priamo s dodavatelmi a mozu sa poinformovat priamo tam.