Ahojte. Chcem sa spýtať do akého veku ste merali teplotu deťom v zadku? Moja malá bude mať 6r a stále meriame takto,ona s tým nemá absolútne žiadne problém,nevadí jej to. Zo všetkých spôsobov je to najpresnejšie. Mám síce aj ortutove staré pod pazuchu ale ona nevydrží a mrvi sa a vždy sa jej ten teplomer nejako odtiaľ dostane. A s tými istými a na čelo mám akurát tak skúsenosť že sú dosť nepresné
@maminkadeticiek veď preto už chcem inak merať ,len má odrádzajú tie nepresné smejdy
No kym si da, meraj tak.. podla mna je to tiez najpresnejsie, ona si to potom nebude chciet uz dat. Pod pazuchov su na figu teplomery, tie na celo mam presne taku istu skusenost ako ty. To proste len "hadam" aku mame naozaj teplotu. Ani to uz neriesim, teraz ma 12r a je chora, chytim celo a viem ze ma nema teplotu, bezkontaktnym to len overim aj to mi vyhodi 30roznych cisel... predtym som mala teplomer bezkontaktny ktory bol este celkom fajn a spolahlivy, ale tarz uz mam doma treti, za 5 rokov, a proste ani tento riadne nemeria... Druha vec, co ked citim a vidim ze ma horucku, na tele ma teplotu aj 39 bezkontaktym a na cele mi to vypisuje 35,6°? :DDD vysmarila by som to von oknom vtedy :DD este v uchu sa tym da merat, ale to je tiez tade, ze 5 merani a rozptyl 2 stupne...
Najlepsie je ked uz nie su chore deti :DD
Odkedy dokazal drzat teplomer pod pazuchou meriame len sklenenym. Mame aj digitalny, ale ten pouzivame len ako orientacny.
Normalny teplomer z lekarne kvalitny a ja meriam pod pazuskou.Nejak nemam velmi dobre skusenosti s dotykovymi,tie mi naozaj vychadzali nepresne,tak meriam pod pazuskou.
Ja uz od 1.5r meriam malemu sklenym galiovym pod pazuchou, proste ho pri tom objimem a drzim, pozrieme knizku alebo kratke video.
Ale v poslednom case pouzivame uz aj tento digitalny podpazuchovy:
https://www.drmax.sk/dr-max-thermomax-digital-b...
Na moje prekvapenie meria celkom dobre, porovnavala som aj s tym galiovym. Na orientaciu je dobry urcite. A teda je rychly, takze to by mala mohla udrzat.
Merala som cca do roka. Inac pod pazuchou. Klasicky ortutovy teplomer.
Dieťa posadím na seba strčím do ruky tablet, pod pazuchu teplomer a držím ruku, 5 minút už taká veľká slečna musí vydržať.
Zo zdr potrieb alebo z lekárne si kúp kvalitný digitálny teplomer, nie tie dotykové na čelo alebo do ucha, to sú nezmysly. Viac ako 10 e by nemal stať, meranie je rýchle a pomerne presne. A ja som nikdy takto teplotu deťom nemerala, od babatka som dala teplomer pod ruku, pod pazusku a pridržala som. Tých pár sekúnd, kým odmeralo teplotu som deti vždy vedela zabavit. Keď mali zvýšenú, naša pediatrická tiež zvykne skontrolovať, nestalo sa mi, aby boli rozdiely. A 6rocna slečna, tak hádam to už hravo zvládne.
Moja ma 2.5 a tie ešte meriame rektalne ale ona si nechá, sama beží po teplomer a stiahne tepláky tak zatiaľ neriešim.
Do roka, max rok a pol...6 rocny by sa na mna dival velmi cudne, keby mu chcem merat v konecniku
Do 3 rokov cca.Je to najpresnejsie,ale ako naco...Moje deti to nemali radi.Coskoro to prestane byt prijemne aj tvojej si myslim.To uz je slecna.