Meranie teploty malého bábätka bezdotykovým teplomerom

19. aug 2022

Ahojte, merate niekto teplotu babtku bezdotykovym teplomerom ? Neviem nikde najst presny navod ako to robit. V jednom clanku som nasla ze treba zachytit spankovu oblast ale nechapem ako je to myslene . Nestaci normalne naprostred cela ?

kacena4
19. aug 2022

bezdotykovy na spanky merias, ale ja som nebola spokojna, normalne pod pazou meriavam aj babatkam

autor
19. aug 2022

vies mi poslat zdroj kde sa pise ze vyslovene na spankoch sa to meria ?

autor
19. aug 2022

na spankoch mi to veru meria inaksiu hodnotu ako na prostriedku cela :( tak uvidime vecer a zajtra ze ci sa to zmeni..skusim este porovnat s rektalnym teplomerom ci sa to zhoduje.

wonder13
19. aug 2022

Závisí od toho aký máte teplomer predsa. Ja mám taký, že teplomer priložím na spánky, a ťahám cez čelo na druhú stranu ku spánkom.
A mám aj taký teplomer kt len priložím 5cm pred celo. Musí mať návod každý teplomer v krabičke.

patka06
19. aug 2022

bezdotykové sú nepresné, merala som od narodenia vždy len pod pazuchou klasickým teplomerom

luliu
19. aug 2022

Je to nepresné meranie teploty, nespoliehala by som sa na bezdotykovym teplomer

autor
19. aug 2022

@luliu my mame prave nejaky celkom kvalitny, ktory aspon teda nam dospelym meria dost presne, preto som vcelku nan spoliehala. Ale to meranie u babatiek moze byt ine preto sa na to pytam radsej.

autor
19. aug 2022

@wonder13 ano v navode tiez pisu ze do 5 cm od stredu cela, ale nepisu ci to plati pre vsetky vekove kategorie, nic ohladom merania teploty babatiek tam nie je.

autor
19. aug 2022

@patka06 no prave s takym nemam dobre skusenosti ani u seba preto som taky teplomer dala uplne prec...vsetky co som mala ci drahsie ci lacnejsie merali aj o pol stupna menej :( narozdiel od toho tento bezdotykovy je velmi presny .

patka06
19. aug 2022

to si asi jediná komu klasický ortuťový teplomer nemeral presne, tam sa totiž nemá čo pokaziť,

autor
19. aug 2022

@patka06 ortutovym ?? tak takym by som urcite nemerala...ja ze mas na mysli digitalny. Ortutove sa ani nepredavaju uz, a je na to dovod.

patka06
19. aug 2022

áno, som verná ortuťovému a chránim ho ako oko v hlave, keďže sa už nepredávajú
Ale našťastie je aj rovnako presná náhrada, klasický lekársky teplomer.
Prečo by si ním nemerala? Nebezpečný by možno bol iba v prípade, že sa rozbije.

basska_b
19. aug 2022

Ja to robim tak, ze zamierim na celo a pocas tych 3 sekund posuvam pomaly teplomer smerom k spanku. Tak som to videla v dakom videu. Ale v nemocniciach meraju na stred cela a drzia to nehybne

joannita
19. aug 2022

Podla mna bezdotykove teplomery su vsetky na chuja. Vzdy meraju uplne inak ako klasicky teplomer, aj ked je spravne nastaveny.

autor
19. aug 2022

@patka06 no pri mojej sikovnosti by sa skor ci neskor rozbil 🙂 navyse sa nim strasne dlho mera, to ja neudrzim malu v pokoji 10 min. :D

autor
19. aug 2022

@joannita tak to neviem ake si mala, ja som to porovnavala este ked sme mali ortutovy a meral mi presne... v tvojom pripade meral viacej alebo menej ako bola realne teplota ?

patka06
19. aug 2022

5 minút na meranie v pohode stačí, náš má možno aj 30 rokov a tiež nie sme extra šikovní, používa ho aj dieťa.
Tiež si si najprv myslela, že pre dieťa si kúpim niečo modernejšie .... aj som kúpila 3 rôzne kusy "kvalitné" v lekárni. Ešte, že som ich vyskúšala na chlapovi 😂 Stupeň hore dole ...top bolo nameral 38,5 /zdravému/ a o 5 minút 35,9. - tým u mňa skončili, digitálne aj bezdotykové - pri dieťaťi by som s nimi neriskovala.

joannita
19. aug 2022

Mne meria vzdy menej ako je realita

autor
19. aug 2022

@joannita tak to je ozaj zaujimave...opytam sa na to radsej pediatricky. Snad som jej dnes zbytocne nevolala :D

nevenka
19. aug 2022

Nam sa osvedcilo na viacerych miestach na spankoch, ked chcem vediet presne, tak v konecniku meriam, ale ked je babo utrapene uz aj tak, nebudem ho stresovat este viac alebo budit, ked ho pracne uspim. Vacsinou ta teplota, ktoru najvyssiu nameriam, je spravna. Pri vacsich detoch som si to overila. Len nemeriam na tej strane, na ktorej nedavno lezali, to je potom zle meranie.

nevenka
19. aug 2022

No tak naposledy, ked mi nameral 40,2, tak uz som ani nespekulovala a davala rychlo zabaly. Kazdopadne, ked uz vidim, ze ma 38,4 a ide vecer, uz davam lieky od teploty, nenecham to vystrelit do vysin. Realne ta teplota asi fakt bude vyssia, ale ked trafis na spanku zilu, tak za mna odmeria dobre.
Ja si pochvalujem tieto bezdotykove, lebo aj cez noc namatkovo zmeriam, ked je ok, tak sa ukludnim a kus si pospim. Keby som mu mala zakazdym merat v konecniku, tak amen tma.

autor
19. aug 2022

@nevenka no zrovna som skusala taky test a na spankoch nam to vsetkym meria o 0,5 stupna vyssie to asi nemoze byt spravne takyto rozdiel. porovnavala som hodnotu s nameranou v strede cela ako pisu v navode ze by sa malo merat. A s tym meranim v konecniku suhlasim akurat sme to skusali, bolo to nekonecne a nakoniec sme to vzdali.....bezdotykovy je rychly ale teda spytam sa dr. ako s nim spravne merat. Ja nemozem davat lieky nakolko nase babo ma len par tyzdnov.

anavixy
19. aug 2022

Digitalny teplomer s ohybnou spickou v konecniku zmeria teplotu asi za 5 sekund a ukaze adekvatnu hodnotu (ak odratas pol stupna) 🤷🏻‍♀️ Pri bezdotykovom merani velmi zavisi od toho, ci sa to robi spravne, na spanku by si mala zachytit tepnu... to ze v navode nic nie je o babatkach ma zrejme svoj dovod, ale samozrejme ze je to pohodlne a prakticke, ked nemusis dieta budit 👍🏻 Ortutove teplomery sa nevyrabaju, ale vyrabaju sa sklenene teplomery s alkoholom alebo galiom namiesto ortute, pre deti nevhodne skrz material aj cas merania.

nevenka
19. aug 2022

Tak hej, kym je malinke, je to ine...porad sa, ale oni sami nevedia, radia merat v konecniku, ale osobne si toto neviem predstavit, ja s tym bezdotykovym meriam casto, uistujem sa, no...aspon v noci je to velka pomoc, vies aspon orientacne.